Supruga se ne odvaja od taste (mame)...pomoc

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cuti i trpi. Kad se beba rodi pa pocne nocu da place a ti ujutro moras na posao, da vidis kako TASTA dobro dodje. Pa kad se razboli ima temperaturu pa treba celu noc da igras oko bebe, a MAMICA to odradi umesto tebe i ti naspavan lagano na posao. A i sam kazes da ima 64. Pa sta mislis jos koliko ce ona. Prst u uvo i neprimaj sve k srcu i da vidis jos ces je i zavoleti.

Evo da ne otvaram novu temu... ali ja sam imao slican problem :)

Moja devojka i ja imamo po 20 godina i 2 godine zivimo zajedno, ona je medicinska sestra a ja studiram knjizevnost i sviram (zaradjujem). Kada smo poceli da se zabavljamo ja sam..slobodno mogu reci bio na losem glasu u gradu. Momak bez cilja, pevac i frontmen PANK benda, poznat po svojim "glupostima" . I naravno...njen tata se raspitao i cuo o meni svakakve price, tipa da sam bio sa x devojaka, da imam razne bolesti, da sam narkoman, da se vucem po narkomanskim rupama i da su svi ljudi iz mog okruzenja takvi. Naravno, to je nije istina. Sve vreme dok sam vodio taj nocni zivot ja sam ucio skolu, zavrsio gimnaziju i vanredno srednju muzicku. Polagao i prosao prijemni na akademiji jazz gitare u Amsterdamu a zavrsio na knjizevnosti. Kada sam napunio 18 godina presao sam u stan svojih roditelja koji zive u Kanadi a do tada sam ziveo sa bakom i dekom, sto je bio jos jedan veliki minus...
Nas dvoje se zabavljamo nesto vise od 3 godine i kada sam se preselio u svoj stan, ne dugo posle toga sam je pitao da li bi zivela samnom i ona je pristala ali pod odredjenom dozom straha od roditelja jer ipak sam ja u njihovoj kuci uvek bio i ostao tabu tema.
I evo sada...nas dvoje nemamo nikakvu podrsku od njenih, moji baba i deda su matori ljudi, posetimo ih ali oni se ne mesaju u nas zivot, moji zive i rade u Kanadi tako da smo nas dvoje BUKVALNO sami sto se toga tice. Mi vodimo jedan sasvim pristojan zivot, mozda i vise od toga jer ja od svirki dobijam zaista dobru sumu, ona cak i ne bi morala da radi ali tako zeli...
Hocu da kazem da nije sve tako crno kada se neko mesa i zeli da bude pored vas. To ume da pomogne...

Znam da si u teškoj situaciji, ali možda ne bi bilo loše da polako, kad je smirenija (jer često trudnoća utiče na raspoloženje žena) popričaš s njom i polako joj objasniš da protiv njene mame nemaš ništa, ali da se pomalo osećaš odbačeno i usamljeno i da ti nedostaje intima. Pokušaj da joj objasniš da i kad dete dođe na svet ne valja da na njegovo vaspitanje utiče njih više, već da uvek jedan roditelj treba da bude "strožiji", a drugi "popustljiviji".
Nadam se da ti bar malo znači ovo što sam ti rekla.
Sve najbolje i srećno!:bye:

Evo da ne otvaram novu temu... ali ja sam imao slican problem :)

Moja devojka i ja imamo po 20 godina i 2 godine zivimo zajedno, ona je medicinska sestra a ja studiram knjizevnost i sviram (zaradjujem). Kada smo poceli da se zabavljamo ja sam..slobodno mogu reci bio na losem glasu u gradu. Momak bez cilja, pevac i frontmen PANK benda, poznat po svojim "glupostima" . I naravno...njen tata se raspitao i cuo o meni svakakve price, tipa da sam bio sa x devojaka, da imam razne bolesti, da sam narkoman, da se vucem po narkomanskim rupama i da su svi ljudi iz mog okruzenja takvi. Naravno, to je nije istina. Sve vreme dok sam vodio taj nocni zivot ja sam ucio skolu, zavrsio gimnaziju i vanredno srednju muzicku. Polagao i prosao prijemni na akademiji jazz gitare u Amsterdamu a zavrsio na knjizevnosti. Kada sam napunio 18 godina presao sam u stan svojih roditelja koji zive u Kanadi a do tada sam ziveo sa bakom i dekom, sto je bio jos jedan veliki minus...
Nas dvoje se zabavljamo nesto vise od 3 godine i kada sam se preselio u svoj stan, ne dugo posle toga sam je pitao da li bi zivela samnom i ona je pristala ali pod odredjenom dozom straha od roditelja jer ipak sam ja u njihovoj kuci uvek bio i ostao tabu tema.
I evo sada...nas dvoje nemamo nikakvu podrsku od njenih, moji baba i deda su matori ljudi, posetimo ih ali oni se ne mesaju u nas zivot, moji zive i rade u Kanadi tako da smo nas dvoje BUKVALNO sami sto se toga tice. Mi vodimo jedan sasvim pristojan zivot, mozda i vise od toga jer ja od svirki dobijam zaista dobru sumu, ona cak i ne bi morala da radi ali tako zeli...
Hocu da kazem da nije sve tako crno kada se neko mesa i zeli da bude pored vas. To ume da pomogne...

Bas si simpatican... i bas vam je dobro :)

@tema

Katastrofa... imam ja drugaricu koja ima navalentnu majku... uvalila joj se i u brak... i u prijateljstva... sve nas je polako isterala iz drugaricinog zivota... truje je nekim primitivnim pricama... a kao mama joj zeli sve najbolje... ja sam digla ruke, nisam videla tu drugaricu skoro tri godine... ne mogu da se takmicim sa njenom mamom... zasu.

pa otkud znam u stvari to je njena stvar, sta ti imas s tim? zabrani joj da dira ono sto je tvoje i tu povuci jasnu crtu. dozvoli sebi da budes i sarkastican ako te keva nervira jer je to i tvoja kuca. mozda bi se i ona malo povukla ako bi ti pokazao zube!
hm dobra teorija
pitanje je ko tu kome vise treba, cerka mami ili mama cerki? je l radi cerka.. je l se kreshete, eto tu vam mama nije drzala svecu

Narode bebica se rodila ziva i zdrava 3 200 g 50 cm,a li mama i dlje je problem, sada sam se povuko zbog zene dok ne stane na svoje noge, inace na odmoru sam i perem, cistim...a tasta ne izlazi iz kuce sa svojim savetim i vrhunskim iskustvom kako sa bebom.Cekam svojih 5 min pa sta bude, evo bebica iza mene spav dok ja "olajavam" baku...:)

Narode bebica se rodila ziva i zdrava 3 200 g 50 cm,a li mama i dlje je problem, sada sam se povuko zbog zene dok ne stane na svoje noge, inace na odmoru sam i perem, cistim...a tasta ne izlazi iz kuce sa svojim savetim i vrhunskim iskustvom kako sa bebom.Cekam svojih 5 min pa sta bude, evo bebica iza mene spav dok ja "olajavam" baku...:)

Cestitamo:vatromet:...i nek je bebica ziva i zdrava:super::klap:

Prvo, da ti cestitam bebicu!!! :heart:
Tvoj problem se ne razlikuje mnogo od problema koji vecina zena ima sa svojom svekrvom. Ja bih ti predlozila, naravno, da razgovaras sa zenom, a ako to ne pomaze onda fino radi po svom i ignorisi tastine ispade. Ako ti nesto smeta to i reci. A zena ukoliko te voli podrzace te. Verovatno joj je tesko da raskine vezu sa majkom jer joj je ona bukvalno sve sto ima od familije.
By the way, ono sa brusom nije vredno ni komentarisati...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back