Supkulture i erotska privlačnost

Richard III

Domaćin
Poruka
3.892
Govorim o pank, metal, rep, emo, tehno, alternative, skinhead, goth... supkulturama. Da li vam je nešto od ovoga ikad bilo privlačno i da li vas pali, i zašto? Zašto ne? Isto kao sa uniformama (policajac, med. sestra, vatrogasac, šinter, mesar), i ovde se radi o jednoj uniformisanosti, ali dubljoj, kompleksnijoj, jer svaka od ovih supkultura nosi u sebi i poruku i stil života plus filozofiju koja mnogo šta oblikuje. Čak i fejkeri kad udju u taj svet pokupe dosta toga kroz društvo i soc. odnosa. Šta vas je ložilo ili vas loži i da li ste imali kontakte sa nekim iz ovih supkultura (koje se ugl. vezuju za tinejdž populaciju, znači mladje ljude ali ima i starijih). Da li ste bili pripadnik neke... ja nisam ali sam bio često u kontaktu sa raznima i pružao podršku.

Metal osoba, tj. pripadnica metal supkulture (mada malo vuče i na goth):

goth girl metal.jpg

Bio sam metalac 80ih, 90ih produzeno u tom miljeu. Nakon pada Milosevica sam se smirio...

Lepo. Ja nisam bio metalac ni panker mada sam nosio neke metal majice (Manson, KMFDM, Rammstein, poglavito industrial metal, i to zbog Columbine priče uglavnom). Ovu KMFDM sam jedva nabavio.

Metalac sam, ali nisu mi privlačne devojke sa tim stajlingom. Ne kazem da neke nisu meni lepe, slatke.

A kakav te stajling privlači? Meni su gotivne ove art hoes što su sad aktuelne, ranije sam na slatke gotičarke strašno otkidao, a i na metal ribe. Fenserke nikad nisam voleo nešto, mada ih sad i nema, gotivne su normalne ribe ali da imaju neku crtu povučenu, filozofsku itd.

Lepo. Ja nisam bio metalac ni panker mada sam nosio neke metal majice (Manson, KMFDM, Rammstein, poglavito industrial metal, i to zbog Columbine priče uglavnom). Ovu KMFDM sam jedva nabavio.

A kakav te stajling privlači? Meni su gotivne ove art hoes što su sad aktuelne, ranije sam na slatke gotičarke strašno otkidao, a i na metal ribe. Fenserke nikad nisam voleo nešto, mada ih sad i nema, gotivne su normalne ribe ali da imaju neku crtu povučenu, filozofsku itd.
Ja sam industrial metalac, ali ne oblacim se tako. Nikad covek ne bi rekao da sam metalac. Kad odem na neki svirku ne znam idem zbog sebe vise, a ne da muvam.
Privlacne su mi fenserke, neki pop da lice na zensko da ume da se sexy obuce. A volim i one koje nose leather fazon. Leather ide uz metal, rok. ?

Ja sam tako ziveo. Vise manje oblacenje mi nije bilo bitno. Osim sto sam imao dugu kosu. 80ih sam furao stil oblacenja, ali 90ih ne.

Ja sam '91-o godište. Poznavao sam par metalaca odavde sa foruma, jednog naročito, relativno zanimljiv lik, ali previše napaljen na to da je on neki psiho, mračna ličnost, ali načitan i pametan i zanimljiv, kao satanista je, i najbitnije voleo da pije i lunja po gradu. Znao je dosta tih riba. Išao sam s njim za novu 2012-u ili 2013-u po gradu, nisam siguran. Tad je opet to proradilo sa black metal fazonom kad je krenuo da šutira neke farove, da baca flaše. Pa se hvali da će da yebe neku ribu. Lepa vremena. Varg Vikernes, komunizam, ovo ono, ali nije se farbao bojama nekim ni pirsinge sebi kačio na facu. Nije mu ni kosa bila duga do papaka nego normalno.

Nikad nisam bio metalac, malo mi je odbojan taj ambijent, voleo sam doduše lepe devojke iz tog društva ali su me smarale one svirke njihove, tripovi... mada sam išao i na probe i bila fina druženja. Svirka je svirka, napiješ se, šutke ne volim nešto al jako je kad skačeš pijan i naletiš na neku ribu... doduše meni su najjači ovi što su u black metal fazonu, e to je ekipa prava. Ovi melodični su drugo nešto, ali ovi satanisti, black metalci ko taj moj drugar, to je prava stvar.

Voleo sam metalke u srednjoj školi, crvenu kosu i taj neki stav koji je bio drugačiji od ostalih devojaka, mada sam retko izlazio sa njima i bio u vezi sa možda jednom ili dve metalke. Sve se uvek završavalo na flertu. Jednom su neke iz druge škole, preko zajedničkog prijatelja, predložile trojku a ja nisam imao pojma da li se moj prijatelj zeza sa mnom ili je ozbiljan, a ispalo je da su stvarno htele jer su me pratile jednom do muškog WC-a dok me devojka čekala ispred u kafiću i namerno je činile ljubomornom.

Voleo sam metalke u srednjoj školi, crvenu kosu i taj neki stav koji je bio drugačiji od ostalih devojaka, mada sam retko izlazio sa njima i bio u vezi sa možda jednom ili dve metalke. Sve se uvek završavalo na flertu. Jednom su neke iz druge škole, preko zajedničkog prijatelja, predložile trojku a ja nisam imao pojma da li se moj prijatelj zeza sa mnom ili je ozbiljan, a ispalo je da su stvarno htele jer su me pratile jednom do muškog WC-a dok me devojka čekala ispred u kafiću i namerno je činile ljubomornom.

Trebalo je da prihvatiš, ne kapiram što nisi. One i jesu takve ponekad, kao i tehno/rejv devojke, mada mi se čini da su gotičarke-metalike perverznije. Uglavnom su povučene i sklone mračnijim temama i samim tim kopaju po tabuima, a zna se šta to znači.

Meni su gotičarke i ozbiljne metalike posebno odgovarale ako lepo izgledaju, mlade, bledolike onako, male, a smetalo je mnogima u mom okruženju, ali mene je baš to privlačilo, da blejim sa nekim i ne razmišljam preterano. Sa fenserkama si uvek morao da razmišljaš, da planiraš, da budeš ono što nisi.

Ja sam industrial metalac, ali ne oblacim se tako. Nikad covek ne bi rekao da sam metalac. Kad odem na neki svirku ne znam idem zbog sebe vise, a ne da muvam.
Privlacne su mi fenserke, neki pop da lice na zensko da ume da se sexy obuce. A volim i one koje nose leather fazon. Leather ide uz metal, rok. 😂

Ja pamtim jednu ribu koju sam znao iz prolaza, a svidela mi se pa je pratio na tadašnjem fejsu već kao 20-godišnjak, bila je u rok fazonu, otvorena, simpatična, lepa vrlo, a onda se u 16-oj pretvorila u tip-top ribu i fenseraj onaj najgori. I to je bilo nevidjeno uništenje te ličnosti, sva se ona spontanost izgubila, stara svežina, polet, drskost, buntovništvo, naivnost, normalnost... a i dalje je bila hot.

Trebalo je da prihvatiš, ne kapiram što nisi. One i jesu takve, kao i tehno/rejv devojke, mada mi se čini da su gotičarke-metalke perverznije. Uglavnom su povučene i sklone mračnijim temama i samim tim kopaju po tabuima, a zna se šta to znači.

Meni su gotičarke i ozbiljne metalike posebno odgovarale ako lepo izgledaju, mlade, bledolike onako, male, a smetalo je mnogima u mom okruženju, ali mene je baš to privlačilo, da blejim sa nekim i ne razmišljam preterano. Sa fenserkama si uvek morao da razmišljaš, da planiraš, da budeš ono što nisi.
Ne žalim previše, bio sam u vezi tada, da nisam, prihvatio bih sigurno. Mladost ludost. Čak je bio ugovoren i stan kod njihove drugarice, dakle bile su tri devojke a navodno dve su htele trojku, ludilo neko.
Tačno znam šta misliš, jedna od njih je pomalo ličila na Avril Lavigne, taj fazon bledolika, duga plava kosa, sitnija, malo šminke, lepo lice a stalno neki nevlajao pogled u očima. Kao što rekoh, mladost ludost.
Mnoge od tih devojaka sada su normalne, udate žene. :lol:

Ne žalim previše, bio sam u vezi tada, da nisam, prihvatio bih sigurno. Mladost ludost. Čak je bio ugovoren i stan kod njihove drugarice, dakle bile su tri devojke a navodno dve su htele trojku, ludilo neko.
Tačno znam šta misliš, jedna od njih je pomalo ličila na Avril Lavigne, taj fazon bledolika, duga plava kosa, sitnija, malo šminke, lepo lice a stalno neki nevlajao pogled u očima. Kao što rekoh, mladost ludost.
Mnoge od tih devojaka sada su normalne, udate žene. :lol:

Koje si godište brt? Ako nije tajna. Ja sam '91-o.

Emo devojka (malo je nasilna slika ali je objektivno jako lepa i dobro ova krv uz mutan pogled oslikava tu njihovu apsolutnu sklonost patnji):

emofor.jpg

odrasla sam na panku, roku, metalu + klasika i nikada me posebno fazon nije privlacio...ni jedan...povuceniji muskarci da...lajavce sam uvek zaobilazila...a muzicki ukus mi jeste tada bio bitan kod suprotnog pola :)

Ja sam vidjao da art hoe sa likovne akademije nadje neku ćelavu gasersku budalu za momka. Kao on sluša pank. Pa sluša pank ali i skinhedi slušaju pank. A ovamo art cinema, crtanje, slikari, stripovi, romani... ali voli tu budalu, valjda što su nebo i zemlja. Pa ona povučena, skromna, smerna, a on budala koja će da je vuče napred, gazi i dominira. Ima toga dosta.

Koje si godište brt? Ako nije tajna. Ja sam '91-o.

Emo devojka (malo je nasilna slika ali je objektivno jako lepa i dobro ova krv uz mutan pogled oslikava tu njihovu apsolutnu sklonost patnji):

Pogledajte prilog 1139939
Nešto sam stariji, dete 80-ih, tako da sam rastao sredinom i krajem 90-ih kada je metal scena bila na vrhuncu. Emo supkultura je došla kasnije, tada sam već izrastao iz svega toga. Čak i u metal fazi nisam se nešto preterano oblačio i nosio kao metalac osim duge kose. Iskreno nije me privlačio taj fazon depresive i emo gotike. Više sam voleo devojke koje su tako malo drske ali opet ženstvene i sa kojima sam mogao pričati o muzici. To je valjda normalno u mladosti, posle shvatiš da je život mnogo dublji. :mrgreen:

Nešto sam stariji, dete 80-ih, tako da sam rastao sredinom i krajem 90-ih kada je metal scena bila na vrhuncu. Emo supkultura je došla kasnije, tada sam već izrastao iz svega toga. Čak i u metal fazi nisam se nešto preterano oblačio i nosio kao metalac osim duge kose. Iskreno nije me privlačio taj fazon depresive i emo gotike. Više sam voleo devojke koje su tako malo drskije ali opet ženstvene i sa kojima sam mogao pričati o muzici. To je valjda normalno u mladosti, posle shvatiš da je život mnogo dublji. :mrgreen:

Dobro je što se nisi oblačio. Ja sam nosio KMFDM majice kao Eric David Harris (jedva se domogao istih), ali nikad nisam bio metalac što mlatara kosom niti se ložio da imam bend. Imao sam period da preko Fruti Lupsa, Esida, pravim neku elektroniku ili bitove neke, ali ne da budem neki izvodjač. To je moja muzika velikim delom, taj industrial, moj identitet pored drugih nekih pravaca i izvodjača, ali to ne znači da sam ja metalac, da moram sad kad dodjem negde da se tako ponašam. Ali voleo sam ta društva zbog tih žena. Imale su u sebi nešto, majica, starke ili martinke, kurči se, ili još bolje ćuti i sve nešto fino...

Ja sam vidjao da art hoe sa likovne akademije nadje neku ćelavu gasersku budalu za momka. Kao on sluša pank. Pa sluša pank ali i skinhedi slušaju pank. A ovamo art cinema, crtanje, slikari, stripovi, romani... ali voli tu budalu, valjda što su nebo i zemlja. Pa ona povučena, skromna, smerna, a on budala koja će da je vuče napred, gazi i dominira. Ima toga dosta.
ima svega...rekoh...meni je bilo bitnije da nije neki skakavac, lajavac vise povucen, uman, sa nekim mislima u glavi i slicnom muzikom u srcu :D
a to da li ima dugu kosu, kratku, brije se ili ne...nije mi bilo bitno...

ah da...nikada nisam volela te ekstreme tipa muskarac koji se sminka, uvlaci u kozu, itd...

ajde ako bih morala da odredim tip u to vreme bio bi alternativac...farke, kosulja, malo neuredna frizurica, nista preterano...:think:

Dobro je što se nisi oblačio. Ja sam nosio KMFDM majice kao Eric David Harris (jedva se domogao istih), ali nikad nisam bio metalac što mlatara kosom niti se ložio da imam bend. Imao sam period da preko Fruti Lupsa, Esida, pravim neku elektroniku ili bitove neke, ali ne da budem neki izvodjač. To je moja muzika velikim delom, taj industrial, moj identitet pored drugih nekih pravaca i izvodjača, ali to ne znači da sam ja metalac, da moram sad kad dodjem negde da se tako ponašam. Ali voleo sam ta društva zbog tih žena. Imale su u sebi nešto, majica, starke ili martinke, kurči se, ili još bolje ćuti i sve nešto fino...
Hah i ja sam na FL-u pravio elektroniku. Imao sam čak i "projekat" inspirisan muzikom iz video igara, kao neki progresivni ambient trip electro.
A imao sam i drugara blek metalca snimao mi rifove pa sam semplovao na FL-u i mešao sa raznim efektima. :lol:

Uvek sam slušao i drugu muziku, tipa Soundgaren, elektroniku, voleo Led Zeppelin, a tada je to značilo da nisi true metalac i ne opijaš se u 2 ujutro u parku. :D

ima svega...rekoh...meni je bilo bitnije da nije neki skakavac, lajavac vise povucen, uman, sa nekim mislima u glavi i slicnom muzikom u srcu :D
a to da li ima dugu kosu, kratku, brije se ili ne...nije mi bilo bitno...

ah da...nikada nisam volela te ekstreme tipa muskarac koji se sminka, uvlaci u kozu, itd...

ajde ako bih morala da odredim tip u to vreme bio bi alternativac...farke, kosulja, malo neuredna frizurica, nista preterano...:think:

Da, razumem te. Samo srce ne bira, mislim da je vrlo verovatan scenario da se neka alternativna riba zacopa u nekog huligana lepuškastog, neotesanog. Pogotovu ako se ne mešaju, pa ga primeti sa strane pa krene da čezne. Naravno ne uvek i nije pravilo, ali ima i toga.

Back to theme - grunge riba:

grunger.jpeg

uvek su me privlacile devojcice/devojke/zene ... fazon oblacenja nebitan, muzicki ukus bitan ali ne presudan
OSOBA me lozi i pali a ne njene martinke ili kozne narukvice sa nitnama ili "brze patike" ....

Vise me pale bez odece koja svakako ne definise ko su i sta :)
Sad si me podsetio jedne devojke koja je slušala narodnjake i tako tu domaću pop muziku koje se gnušam. Tada sam još slušao pretežno metal i rok i stalno bi mi govorila "šta slušaš tu depresivnu muziku" :lol: a jesu neki ambijentali malo zvučali depresivno za nekog ko je navikao na bljutavi bezlični pop, ali je devojka bila ekstra i jako nam je bilo lepo tih nekoliko meseci. Eto primera da može i tako.

Back