Supermodeli devedesetih ponovo na kultnoj naslovnici "Voga"

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
391.850
189369_profimedia-0665803547_s.jpg

Legendarnu fotografiju, kojom je započelo doba supermodela, a na kojoj su Naomi Kembel, Kristi Tarlington, Sindi Kraford, Tatjana Patic i Linda Evangelista, zabeležio je fotograf Piter Lindberg za naslovnu stranu Vogue u januaru 1990. godine. Danas, 33 godine kasnije ista ekipa ponovo će krasiti septembarsko izdanje časopisa.
Verzija naslovnice će se pojaviti u izdanjima u Velikoj Britaniji i Sjedinjenim Američkim Državama - pod naslovom "Najveće svih vremena". Kako piše Gardijan, nedostaje samo Tatjana Patic, koja je umrla ranije ove godine.

Sada u pedesetim godinama, ove četiri žene preispituju vreme kasnih osamdesetih i ranih devedesetih kada su prvi put počele da se bave modelingom, u dugo očekivanom predstojećem dokumentarcu, "Super modeli" koji će se od septembra prikazivati na Epl TV-u.
U tekstu Voga manekenke iznose svoje viđenje tog vremena, kada ih je slava stavila u centar pažnje, posebno nakon spota za pesmu "Fridom" Džordža Majkla, u kojem je učestvovalo svih pet top modela sa naslovne stranice Voga.
"Bilo je suludo. Mi nismo Bitlsi", rekla je Evangelista o reakciji na spot i šetnji pistom.
Kembel je otvoreno govorila o tome kako se njen život promenio sa slavom, ali i o rasizmu koji je iskusila u modnoj industriji.
"Zašto sam radila isti posao kao i moje koleginice, a dobijala sam manje novca", rekla je Kembel, crnkinja poreklom sa Jamajke.

Kembel, Tarlington, Kraford i Evanđelista – kao i Patic, Helena Kristensen i Klaudija Šifer, smatraju se prvim modelima koje su postale poznate ličnosti izvan modne industrije.Potražnja za njima je naglo porasla devedesetih godina, a Evanđelista je tada govorila da one "ne ustaju iz kreveta za manje od 10.000 dolara dnevno“.
link

Убедљиво најлепше и најхаризматичније манекенке свих времена, праве жене, са облинама, ходом, ставом...
Мени лично најдража црна газела :heart:
Задале су задатак онима које долазе, испоставило се тежак и презахтеван, који нису ни изблиза успеле да реше.
Као да је време стало код Твиги, као да су ове жене некако остале невидљиве и дизајнерима и манекенкама.
Анорексични модели су тако остали видљиви само модној индустрији, потпуно незанимљиви, обични, неупечатљиви.
Модели којих се нико неће сећати.

И мени су оне синоним за лепу, згодну жену. Неке су по мом укусу, неке не, али то је јер је свака другачија, своја- имаш избор, фаворита.
Оне мршаве пре њих и ове буцке данас ми не маме поглед уопште.

И мени су оне синоним за лепу, згодну жену. Неке су по мом укусу, неке не, али то је јер је свака другачија, своја- имаш избор, фаворита.
Оне мршаве пре њих и ове буцке данас ми не маме поглед уопште.
Ма, које буцке, оне су ту успут, да продају нешто тој категорији жена...и даље су актуелне анорексичне девојчице.

Joj ne znam sta da vam kazem
Ja nekako ne delim sa vama taj osecaj divljenja prema tim zenama modelima /manekenkama
Valjda zato sto suvise dobro znam sta stoji iza tog posla, svacega sam se nagledala, tako da odavno ne mogu da ih posmatram kao neke hodajuce glamurozne dive
Hbg cinik i surovi realista u meni ih posmatra kao hodajuce sex radnice

kako nekim izjavama same sebi uskačete u usta. posle kmečite kad vas neko ne smatra dovoljno ženom ili pravom ženom jer nemate određene crte i proporcije

na temu, nema Shalom Harlow, ne zanima me ovaj reunion
Онај ко од мене очекује савршене пропорције као код Наоми мора и сам бити савршен, а вероватније је да је прилично плитак.
Ја волим да видим овакве жене и свет у коме живим није подлегао ауторитету њиховог изгледа.
Ипак живим нормалан, просечан живот и не упињем се да изгледам као дива, нити се то од мене очекује.
То не значи да не знамо како изгледа лепа жена и да не умемо да јој се дивимо.

Онај ко од мене очекује савршене пропорције као код Наоми мора и сам бити савршен, а вероватније је да је прилично плитак.
Ја волим да видим овакве жене и свет у коме живим није подлегао ауторитету њиховог изгледа.
Ипак живим нормалан, просечан живот и не упињем се да изгледам као дива, нити се то од мене очекује.
То не значи да не знамо како изгледа лепа жена и да не умемо да јој се дивимо.

erm... dobro?

Pa ne ide bez Tatjane Patic, a po meni ni bez Jasmin Gauri, ali eto kad je u modnoj industriji kriza, onda se sete "starih dobrih vremena" ne bi li povecali tiraz.

U odnosu na ove danasnje koje se vise i ne raspoznaju, ove su i delovale kudikamo zenstvenije i sa integritetom, i to je bilo jedno drugo vreme..
Да, Јасмин.
Лепа жена.
Screenshot_20230813_225908.jpg

kako nekim izjavama same sebi uskačete u usta. posle kmečite kad vas neko ne smatra dovoljno ženom ili pravom ženom jer nemate određene crte i proporcije

na temu, nema Shalom Harlow, ne zanima me ovaj reunion
Ne znači da želim biti kao one ako kažem da su ono što je za mene lijepo.
Ne kmecim vala nikad a od svega najmanje me brinu proporcije. Ja sam ti od onih koje zarad udobnosti nose bijele pamučne gaće 😁

Back