Ti si ga bas ublazio. Ono nije bila sudijska greska, nego tendencija i strah. Videlo se jeste isprva da su koraci, ali ja sam mislio da je korak vise i kao ajde, nisu hteli da uticu na igru u takvom momentu, medjutim, na usporenom snimku sam se prenerazio kad sam video da je Beron napravio 4 koraka, tj. 3 i po, a dozvoljen je 1 i po. To je vec mnogo vise od greskice i previda, taj sport nije kosarka, to su i u rukometu koraci. I naravno da je sama pobeda neregularna.
Sudije nisu smele da sviraju regularno, jedva su cekale da se zavrsi i da odrade posao i odu kuci. smugnuli su u svlacionicu kao tezgu da su pokrali. Ako kosarkaska javnost moze biti zadovoljna time, onda blago nama, zasluzujemo generalno sve ovo. Ali umesto da nas je sramota svih desavanja, nikom nista, jel da?
Sto se mladih igraca tice, jedini mladi igraci koji su upisali minute u finalu su Simanic i Tanaskovic. Davidovci (pa i Dobricu) kapa dole zbog partija, pa i odnosa prema igri u vecini slucajeva, ali momci imaju 24-25 godina i to ne znam gde se vise smatra mladim igracima. A o Meginim igracima, da ne trosimo reci.
Mislim da je lepo poredjenje izmedju Davidovca i Jaramaza, Zagorca, koji su clanovi iste generacije koja je u mladjim selekcijama osvajala medalje. Zagorac, pa i Jaramaz su bili glavni igraci, Davidovac malo iz drugog plana. I ova dvojica Meginih su godinama razvlaceni po Miskovim zeljama, malo draft, malo NBA, pa ne mogu bas da se probiju tako lako u NBA, pa ajde onda neki debilni klubovi po Spaniji, pa menjaj mu poziciju, pa nece u Zvezdu a ne sme jos uvek u Partizan... Zagorac je recimo ubijen u pojam.
Sa druge strane, Davidovac je uvek bio igrac iz drugog plana, ali je godinama u stabilnijem igrackom okruzenju, trenira ga strucni stab koji je naviknut na EL i ne menja se (osim trenera), dovode se skupi i dokazani evropski igraci sa kojima trenira i od kojih moze da uci, igrao je EL, osvajao trofeje, i evo docekasmo da prevazidje Megine talente. Naravno, kad stignu skupi igraci kod Pantera za EL, on ce opet u drugi plan da tamo ceka sansu, ali to je vec neka druga prica.