Super trikovi zbog kojih ćete dobiti manji račun za struju

Koji je trik za ove sudo i veš mašine :lol:?

Mogu samo da Vam objasnim kako je ovde možda je u Srbiji drugačije.Naime ovde postoji dnevna i noćna tarifa a cena je mislim oko 50%razlike.Znači ukoliko perete veš ili sudove što više se služite noćnom tarifom.Ne ostavljajte televizor da Vam gori ona lampica i tu
se može nešto uštedeti.

Mogu samo da Vam objasnim kako je ovde možda je u Srbiji drugačije.Naime ovde postoji dnevna i noćna tarifa a cena je mislim oko 50%razlike.Znači ukoliko perete veš ili sudove što više se služite noćnom tarifom.Ne ostavljajte televizor da Vam gori ona lampica i tu
se može nešto uštedeti.

Mislim da je nocna tarifa i 4 puta jeftinija.. to je znaci vise od 50% skuplja dnevna tarifa.. ako je dnevna oko 8 dinara nocna je oko 2.. tako nesto.
Fora je da nocu palite bojler ... nocu narihtajte da se ukljuci maisna za ves a i za sudove.. ko ima masinu za sudove neka iskljuci tiki bojler..
i tako sa malim nekim stvarcicama jako mnogo mozete da smanjite racun :D

Mislim da je nocna tarifa i 4 puta jeftinija.. to je znaci vise od 50% skuplja dnevna tarifa.. ako je dnevna oko 8 dinara nocna je oko 2.. tako nesto.
Fora je da nocu palite bojler ... nocu narihtajte da se ukljuci maisna za ves a i za sudove.. ko ima masinu za sudove neka iskljuci tiki bojler..
i tako sa malim nekim stvarcicama jako mnogo mozete da smanjite racun :D

Nešto ne verujem u ove cakice. Nikada nisam vodila računa kada ću te lampice paliti i gasiti i posmatrati, ali ovog meseca mi je račun za oko 1500 din. veći od predhodnog, a potrošnja naravno-ista.
Trabunjali su o poskupljenju struje ovih dana, i to 11% ako se ne varam??? , a ko će njima ući u trag? Mafija bagra

Nisam prošlog meseca uključila ni šalter za svetlo u lokalu (poslovni prostor), jer sam samu sebe pustila na godišnji odmor, međutim, račun mi je 1200,00 dinara. Dakle, štedio - ne štedio, EPS uzme pare. A sad će obračunavati TV taksu, tako da će biti u startu oko 1500,00 dinara. To što u poslovnom prostoru nema TV-a, državi nije bitno, važno je da se oni naplate i isplate plate svojim parazitima.
Da li to znači da stanovništvo treba da pomre štedeći na struji, da bi se mogla platiti ta "pretplata" (tj. svako bar 10 evra da plati), da bi manjina (državni službenici) primali svoje plate i uživali u blagodetima struje i svemu ostalom?

Poslednja izmena:
Neću ja manji račun. Oću normalnu platu.

Ako je cena struje evropska trebalo bi i cena radnog sata da bude evropska.

Sadašnjost pak pokazuje da je vladarima sveta cilj da moj narod nateraju da proda sve što ima i ode odavde upraznivši mesto za neki novi narod koji će da dođe ovde.

Srbija se sistematski obezljuđuje i pretvara u prašumu u sred Evrope sa divljim Beogradom u sredini.

To može da pogduje samo srpskim neprijateljima.

Sadašnjost pak pokazuje da je vladarima sveta cilj da moj narod nateraju da proda sve što ima i ode odavde upraznivši mesto za neki novi narod koji će da dođe ovde.

Srbija se sistematski obezljuđuje i pretvara u prašumu u sred Evrope sa divljim Beogradom u sredini.

Kolka ti je cena radnog sata u firmi?

Pa da uporedim sa ovom sirotinjom kod mene

Eto ti već upoređeno.

Poenta je da nije struja skupa kolko je obezvređen rad.

Što bih se odricao civilizacijskih tekovina i ponašao ko vampir zbog jeftinije noćne struje?

Radiću dan ili pet više i platiti račune.

Pitam se samo kako to da se niko na forumu nije upitao ono što sam gore napisao.

Eto ti već upoređeno.

Poenta je da nije struja skupa kolko je obezvređen rad.

Što bih se odricao civilizacijskih tekovina i ponašao ko vampir zbog jeftinije noćne struje?

Radiću dan ili pet više i platiti račune.

Pitam se samo kako to da se niko na forumu nije upitao ono što sam gore napisao.

Kako bre da radiš 5 dana više u nedelji? Nedelja ima samo 7 dana

A pošta je kilovat u Srbiji? Ovdi je oko oko 26 din.dnevna,noćna upola jevtinija.

Nije teško.
Kaži ti kolko ti je mesečna potošnja u kilovatčasovima.

Ostalo ću da ti izračunam ja.

Ne sećam se u kilovat jer meni se očitava strujomer jednom godišnje,a dajem akontaciju oko 120 franaka svaka dva meseca.Mislim da je bilo oko 3400kilovata za godinu.Jednom sam radio statistiku za (EPS kako Vi kažete) Tako da sam naučio prilično kako se troši i
štedi struja.

Back