Marko BL
Iskusan
- Poruka
- 6.712
Mili ja ću ti pojasniti. Nije najbolja ali je naša i nikad se ne odriči svoga, uporedi to sa kupovinom domaćih proizvoda kojim jačaš domaću proizvodnju, pa tako i ovo. Evo na primjeru našeg Borca, ja ne idem zbog protivnika na utakmicu nego zbog svog omiljenog kluba Borca. Niti me zanimaju ti klubovi sa druge strane e. grane. Dakle gledam svoj klub, platim ulaznicu, kupim suvenir, pomažem im da stanu na noge, upućujemo našu djecu da se bave sportom i da treniraju tu jer kad vide pun stadion lijepu atmosferu i oni će imati želju da treniraju, da dolaze na stadion da se druže sa sportistima, idoli će im biti naši igrači... a ne da žive, isključivo u nekom virtuelnom svijetu. Da sjede pored TV, jedu grickalice, gledaju ligu i navijaju za klubove u čije gradove možda nikad u životu neće ni otići. To ti je neka vrsta otuđenja od realnog života.
I još nešto kad postoji interes naravno da će i vlast ulagati u stadion u sport i to je sve jedno vezano s drugim. Hoćemo jaku domaću ligu, dobre stadone... ali ništa sami ne preduzimamo da se to desi, nego gledamo samo englesku, talijansku... Svako mora dati doprinos, gdje je taj patriotizam u Srbiji, svi o njemu pričaju a u praksi 0. I navijači treba da pokažu ljubav prema zemlji prema klubu tako što će doći na satdion i podržati one čega su integralni dio.
I još nešto kad postoji interes naravno da će i vlast ulagati u stadion u sport i to je sve jedno vezano s drugim. Hoćemo jaku domaću ligu, dobre stadone... ali ništa sami ne preduzimamo da se to desi, nego gledamo samo englesku, talijansku... Svako mora dati doprinos, gdje je taj patriotizam u Srbiji, svi o njemu pričaju a u praksi 0. I navijači treba da pokažu ljubav prema zemlji prema klubu tako što će doći na satdion i podržati one čega su integralni dio.
Poslednja izmena: