Super liga Srbije 2021/2022

Čekaj je li ti stvarno ne znaš da je Stjepan Bobek i još nekolicina fudbalera Partizana igrala za reprezentaciju tzv. NDH-a?

I nisi mi ti uzvratio istom mjerom, nego si počeo da pričaš gluposti oko toga koliko ja imam godina i da FK Crvena Zvezda ima ružnu prošlost! :rtfm:

Ma nije mi namera da se ovde prepucavam sa bilo kim oko bilo cega.Ako pogledas predhodne postove, ide prica o BSK-u i Ofk-i i onda ti upadas sa komentarom Partizan-NDH i sta ja da ti odgovorim onda.Bobek je bio istaknuti clan ustaske vrhuske u Ndh, jel to bio.Odigrao je par meceva za mladu Hrvatsku ekipu i za Hask i jos par klubova u toku rata, pa sta.Zvezdina proslost je za mene slicna Partizanovoj, bila i bice.

***, nisam video spojler.
Ali nije na izmet da se ponovi :mrgreen:
Sto se fuzija tice, moje shvatanje je sledece: jedan klub(manji) se pripaja drugom klubu(vecem) i fakticki ulazi pod njegov patronat.
E sad, postoji varijanta da se napravi novi klub i startuje od nule ili da se taj manji klub povinuje vecem, sto fakticki znaci da taj manji klub vise ne postoji.
Tako je recimo ucinjeno sa Radnickim i Svislajonom u basketu ili Novim Pazarom i BASK-om u fudbalu.
Sto se slucaja Zvezde i FMP-a tice, to je najpribliznije ovom prvom slucaju, tj. stvaranju novog kluba, mada je situacija krajnje specificna.
FMP je pozajmio ime od Zvezde i sada funkcionise pod tim imenom, dok stara Zvezda i dalje postoji, doduse u blokadi zbog dugova.
Posto je ovaj dogovor o fuzionisanju sklopljen na 5 godina, onda postoji mogucnost da se kroz 5 godina ta dva kluba opet razdvoje i svako nastavi svojim putem.

Pa BASK postoji ali igra u srpskoj ligi.Pazar je uzeo upravu,igrace i mesto u super ligi a zadrzao tradiciju.ime i sve ostalo i uz to BASK poslat u trecu ligu.
Recimo vezano za BSK, da su neki igraci i clanovi uprave,posto su im oduzeli teren i igrace, formirali klub sa drugim imenom na drugom mestu kao nastavak starog BSK-a,zatim se fuzionirali sa jos nekim klubovima,tj te klubove priklonili sebi, i na kraju dali sebi danasnje ime OFK Beograd.Manje komplikovano od situacije sa Zvezdom i Fmp-om.

Zanimljivo kolo, mnogo iznenađenja i samo jedna pobjeda domaćina. Ako gledam sa aspekta nekih simpatija malo sam šokiran glupošću koju je Spartak sebi dozvolio da tako prospe 3 boda na domaćem. Naravno palac gore za Radnički a pogotovo Slobodu SP i razočarenje pošto Voša nije uspjela a zaslužila je barem bod. Drago mi je da je i mali Bilbija dobio šansu ali koliko se da vidjeti daleko je od one svoje forme kad je prešao u Vošu.

P.S. Ne znam koliko je stadion na Banjici dobio novo ruho ali ono danas što sam vidio konstrukcije su i dalje one stare čak nisu ni prefarbane. Ako neko zna šta su radili volio bih pročitati.

Poslednja izmena:
Rezultati 7. kola

Rad - Hajduk Kula 3:0

Borac Čačak - Metalac 0:0

BSK Borča - Novi Pazar 2:2

Spartak Z.V. - Jagodina 0:4

Smederevo - Sloboda P.S. 1:2

Crvena zvezda - Radnički 1923 1:1

Vojvodina - Partizan 1:2

Javor - OFK Beograd 0:0

Tabela:
tabelamn.png

Poslednja izmena:
Sloboda stoji izvrsno imamo li u vidu da su pregrmili već utakmice sa Vošom i Partizanom doduše na domaćem ali očekujem ih da drže korak sa vodećima i dalje. Ko uzme Voši i Partizanu 4 boda i da 4 gola, zaslužuje barem mjesto na kojem se trenutno nalazi

Poslednja izmena:
IFFHS lista: Partizan i Vojvodina nazadovali, Zvezda napredovala

Međunarodni institut za fudbalsku istoriju (IFFHS) objavio je novu listu svetskih kluubova. Na prvom mestu su španski velikani, Barselona i Real Madrid, a na trećem je Mančester Junajted. Kada je reč o klubovima iz Srbije, prvak Srbije Partizan je na 121. mestu, s tim da je na prethodnoj listi bio na 106. mestu. Crno-beli imaju 112 bodova. Na 238. mestu je Crvena zvezda sa 81 bodom, a bila je 249. Crveno-beli tu poziciju dele sa Torontom iz Kanade, Varaždinom iz Hrvatske, Al-Šababom iz Saudijske Arabije, Arisom iz Soluna, irskim Sent Patrikom i Al Mereikom iz Sudana.

Poslednji srpski predstavnik među 400 najboljih klubova sveta prema ovoj statistici je Vojvodina. Novosadaski Superligaš trenutno je 308, a bio je 302. Poziciju deli sa Sigmom Olomuc i Brižom. Ovi timovi imaju po 71.5 poena.

Prvih 10 na IFFHS listi:

1. (1.) Barselona 331.0 bod
2. (2.) Real Madrid 305.0
3. (3.) Mančester Junajted 282.0
4. (4.) Porto 254.5
5. (6.) Šalke 244.0
6. (8.) Velez Sarsfild 243.0
7. (9.) Bajern Minhen 240.0
8. (5.) Inter 231.0
9. (9.) Mančester Siti 225.0
10. (10.) Univerzidad Katolika Santijago 224.0

IFFHS lista: Partizan i Vojvodina nazadovali, Zvezda napredovala

Međunarodni institut za fudbalsku istoriju (IFFHS) objavio je novu listu svetskih kluubova. Na prvom mestu su španski velikani, Barselona i Real Madrid, a na trećem je Mančester Junajted. Kada je reč o klubovima iz Srbije, prvak Srbije Partizan je na 121. mestu, s tim da je na prethodnoj listi bio na 106. mestu. Crno-beli imaju 112 bodova. Na 238. mestu je Crvena zvezda sa 81 bodom, a bila je 249. Crveno-beli tu poziciju dele sa Torontom iz Kanade, Varaždinom iz Hrvatske, Al-Šababom iz Saudijske Arabije, Arisom iz Soluna, irskim Sent Patrikom i Al Mereikom iz Sudana.

Poslednji srpski predstavnik među 400 najboljih klubova sveta prema ovoj statistici je Vojvodina. Novosadaski Superligaš trenutno je 308, a bio je 302. Poziciju deli sa Sigmom Olomuc i Brižom. Ovi timovi imaju po 71.5 poena.

Prvih 10 na IFFHS listi:

1. (1.) Barselona 331.0 bod
2. (2.) Real Madrid 305.0
3. (3.) Mančester Junajted 282.0
4. (4.) Porto 254.5
5. (6.) Šalke 244.0
6. (8.) Velez Sarsfild 243.0
7. (9.) Bajern Minhen 240.0
8. (5.) Inter 231.0
9. (9.) Mančester Siti 225.0
10. (10.) Univerzidad Katolika Santijago 224.0

Ovo je takvo sranjnje da je to smesno i zalosno u isto vreme,Univerzidad Katolika,Velez i Salke medju 10 ekipa...

Kusturica u UO Sloboda Užice

Da i promenili su ponovo ime u Sloboda Uzice izbacili su ono Sevojno point.Promenili su i grb.

Sloboda vratila ime

00060533.jpg

Fudbaleri Užičkog superligaša ubuduće će na dresovima nositi novi grb na kojem će umesto dosadašnjeg imena FK Sloboda Point Sevojno, pisati FK Sloboda Užice. Predlog navijača Freedom Fighters-a da se vrati staro ime i da se ozvaniči novi grb usvojen je na sednici Skupštine kluba u Gradskoj kući. Kako je objavljeno na sajtu FK Sloboda, pred oko 150 prisutnih, od čega 25 od 35 delegata, sednicu je vodio predsednik Skupštine Zoran Drakulić, a govorili su predsednik Upravnog odbora Dragan Subotić i sportski direktor Dragić Nešković, kao i gradonačelnik Jovan Marković i Ilija Mićević, član gradskog veća zadužen za omladinu, kulturu i sport.

Formiran je i novi Upravni odbor. Predsednik je i dalje Dragan Subotić. Od 25 dosadašnjih članova UO, ostalo je 12, a pridodato je novih 13, uglavnom privrednika iz Užica i regiona. Takođe je najavljeno postavljanje reflektora do leta 2012. godine.

U utakmici 8. kola Jelen Superlige Užičani će ugostiti BSK, a trenutno su na trećem mesti tabele.

(Foto: fksloboda.org) sportal.rs

Steta sto je latinica.

Da i promenili su ponovo ime u Sloboda Uzice izbacili su ono Sevojno point.Promenili su i grb.

Sloboda vratila ime

Pogledajte prilog 207296

Fudbaleri Užičkog superligaša ubuduće će na dresovima nositi novi grb na kojem će umesto dosadašnjeg imena FK Sloboda Point Sevojno, pisati FK Sloboda Užice. Predlog navijača Freedom Fighters-a da se vrati staro ime i da se ozvaniči novi grb usvojen je na sednici Skupštine kluba u Gradskoj kući. Kako je objavljeno na sajtu FK Sloboda, pred oko 150 prisutnih, od čega 25 od 35 delegata, sednicu je vodio predsednik Skupštine Zoran Drakulić, a govorili su predsednik Upravnog odbora Dragan Subotić i sportski direktor Dragić Nešković, kao i gradonačelnik Jovan Marković i Ilija Mićević, član gradskog veća zadužen za omladinu, kulturu i sport.

Formiran je i novi Upravni odbor. Predsednik je i dalje Dragan Subotić. Od 25 dosadašnjih članova UO, ostalo je 12, a pridodato je novih 13, uglavnom privrednika iz Užica i regiona. Takođe je najavljeno postavljanje reflektora do leta 2012. godine.

U utakmici 8. kola Jelen Superlige Užičani će ugostiti BSK, a trenutno su na trećem mesti tabele.

(Foto: fksloboda.org) sportal.rs

Steta sto je latinica.

Valjda je to Sevojno uslo u superligu,a ne Sloboda...Jos jedna kupivina superligaskog mesta...

Back