Sunovrat civilizacije u 21 veku

mario80

Stara legenda
Poruka
81.284
Autorska tema.

Dakle ne gledam televiziju to je po meni medij za debile. Informišem se putem portala i foruma (sa rezervom) jer ima mnogo plaćene bagre koja botuje.

Juče mi je zvonio telefon nekoliko prijatelja me pitalo kako može da se živi bez struje i vode u vikendici. Sudnji dan je izgleda sve bliži pa moramo da se prilagodimo besmislu današnjice i bolesnicima koji diktiraju svetsku propast.

Dakle bez struje ne može tj može u letnjim mesecima sa solarnim panelima. U zimskom periodu ta količina el energije nije dovoljna za rad frižidera i zamrzivača što mi je bilo glavno pitanje između ostalih kada se završi ova VELIKA EKONOMSKA PLJAČKA!

Umesto frižidera je moguće jedino držati meso i jaja pri samoj površini bunara gde je od 5-10° celzijusa. Tako je moj pradeda čuvao hranu u pletenij korpi iznad površine vode umotano u krpe. Namirnice mesnog porekla je najbolje dimiti i tako držati u bunaru. U obzir dolazi pečenje kuvanje mesa i zalivanje mašću u teglama pa tako može dugo da stoji. To su sve kratkoročna rešenja da se odmah razumemo.

Znači za funkcionisanje vam treba cisterna za kišnicu od barem 10 kubika i dobar bunar.

Grejanje i kuvanje naravno na ugalj ili drva.

Tu je i nabavka KOZE koja je nekada davno hranila celu porodicu. Dakle koza je oko 50-70 evra
Tu su ovce i prasići lakše je to držati i jesti po potrebi nego puniti zamrzivače bez struje.

Bašta po izboru krompir, kupus i luk obavezno ostalo je stvar izbora. Dakle nema potrebe da se toliko brinete iako su lopovi amateri na vlasti :)

IMG_20220526_122456.jpg

Ugalj je kratkoročno rešenje kao i zalihe brašna, šećera, pirinča i ostalog. Pričamo o samoodrživosti života u periodu totalne kataklizme civilizacije.

Не можеш се припремати за тоталну катастрофу, где ће живи да завиде мртвима.

Неку мању и лаганију можеш да предупредиш.

Прво мисли о води.

A trebalo je da bude vek progresa...kad ono, medjutim..

Па јесте, али то је век "мита о прогресу"

Autorska tema.

Dakle ne gledam televiziju to je po meni medij za debile. Informišem se putem portala i foruma (sa rezervom) jer ima mnogo plaćene bagre koja botuje.

Juče mi je zvonio telefon nekoliko prijatelja me pitalo kako može da se živi bez struje i vode u vikendici. Sudnji dan je izgleda sve bliži pa moramo da se prilagodimo besmislu današnjice i bolesnicima koji diktiraju svetsku propast.

Dakle bez struje ne može tj može u letnjim mesecima sa solarnim panelima. U zimskom periodu ta količina el energije nije dovoljna za rad frižidera i zamrzivača što mi je bilo glavno pitanje između ostalih kada se završi ova VELIKA EKONOMSKA PLJAČKA!

Umesto frižidera je moguće jedino držati meso i jaja pri samoj površini bunara gde je od 5-10° celzijusa. Tako je moj pradeda čuvao hranu u pletenij korpi iznad površine vode umotano u krpe. Namirnice mesnog porekla je najbolje dimiti i tako držati u bunaru. U obzir dolazi pečenje kuvanje mesa i zalivanje mašću u teglama pa tako može dugo da stoji. To su sve kratkoročna rešenja da se odmah razumemo.

Znači za funkcionisanje vam treba cisterna za kišnicu od barem 10 kubika i dobar bunar.

Grejanje i kuvanje naravno na ugalj ili drva.

Tu je i nabavka KOZE koja je nekada davno hranila celu porodicu. Dakle koza je oko 50-70 evra
Tu su ovce i prasići lakše je to držati i jesti po potrebi nego puniti zamrzivače bez struje.

Bašta po izboru krompir, kupus i luk obavezno ostalo je stvar izbora. Dakle nema potrebe da se toliko brinete iako su lopovi amateri na vlasti :)
džabe ti sve to ako nije u nekoj totalnoj zabiti...Ako krene opšta glad bande gladnih će da ti obrste sav luk, krompir i kupus i da ti pojedu sve jariće i prasiće. Pitanje je i da li želimo da živimo u takvom svetu. Nije sve u preživljavanju po svaku cenu.

Ne zaboravi nuklearni rat, i onda ce ti jedna kozje mleko biti wow..

Није проблем умрети у катастрофи, већ шта када останеш жив са породицом, па гледаш деца како се муче и неспособна су за прживљавање - ко рецимо овај Комикус

Bumercici vecito o nekoj kataklizmi :rtfm:
Svi mi zelimo da se to ne desi..
Au to mu je decacki san jos bio ...
Sometimes dreams come true..
Није проблем умрети у катастрофи, већ шта када останеш жив са породицом, па гледаш деца како се муче и неспособна су за прживљавање - ко рецимо овај Комикус
Slazem se.. Mada nikad ne se zna sta ce biti do kraja!

Zimi ti nije potreban frizider ni zamrzivac, temperatura se krece oko 0 uglavnom od Novembra do kraja Marta, racunam sa rezervom jer imamo dane i kada je -20c zimi ili +15 par dana kasnije. Ranije se drzalo u masti - hrana koja je kvarljiva.
Ono sto ti treba je dobro iskopana rupa, stavis one kontejnere ( 4m ispod zemlje ) oblozis ih dobro sa izolacijom i imaces konstantnu temperaturu. Moj ulaz od zgrade je leti uvek 15c minimum hladniji nego napolju ( starija zgrada i betonski zidovi preko 1m debeli ) zimi preko 10c ma koliko bilo napolju.
Trebaju ti zalihe konzervi ( imas one vojne MRE ) koje mogu decenijma da stoje ( imas likove na YT koje ih prikazuju ). Treba ti voda ako nemas bunar ili ti nije uvek dostupan, trebaju ti dzakovi semenja ( u vakumskom pakovanju ), meso ti nije toliko potrebno ( mada ja bih tesko mogao bez mesa ) vec hrana bogata proteinima i vitaminima.
Treba ti neka lokacija u tri lepe ***** materine 30-40km od najblizeg puta ili mesta gde neces morati da brines da ce te neko napasti/opljackati. Treba ti oruzije ( puske za lov na divljac ) i ogromna kolicina municije ( osim ako nisi vest da pravis luk i strele pa tako lovis ). Trebaju ti lekovi ( antibiotici ) koji imaju dug rok trajanja.
treba ti auto i gorivo ( mada benzin i nafra imaju ogranicen rok trajanja od godinu da par godina ) i gume al one isto tako posle par godina gube svojstva i trunu.

Poslednja izmena:
Svi mi zelimo da se to ne desi..

Sometimes dreams come true..

Slazem se.. Mada nikad ne se zna sta ce biti do kraja!

Знаш иако не знаш.

Видиш који је проценат дијаболика и саможиваца на којим позицијама и где је већ успостављена антивертикала Пандемонијума. То не може изаћи добро ни по којој религији, метафизици, филозофији, ни по каквој науци, политикологији, економији, антропологији...

Једноставно, овакво стање је неодрживо!

Знаш иако не знаш.

Видиш који је проценат дијаболика и саможиваца на којим позицијама и где је већ успостављена антивертикала Пандемонијума. То не може изаћи добро ни по којој религији, метафизици, филозофији, ни по каквој науци, политикологији, економији, антропологији...

Једноставно, овакво стање је неодрживо!
Pa, nadam se...
Da, na svim pozicijama psihopate i pedofili koji su se ustremili ko pred smrt da sunovrate civilizaciju, a neki jos uvek rezonuju ko da zive u 20.veku i ko da je Milosevic jos uvek na vlasti, a napolju nas ceka slobodarski Zapad..

džabe ti sve to ako nije u nekoj totalnoj zabiti...Ako krene opšta glad bande gladnih će da ti obrste sav luk
jes ti čuo za kalaš?
Juče mi je zvonio telefon nekoliko prijatelja me pitalo kako može da se živi bez struje i vode u vikendici.
ako se ne konzumira meso, sami ste sebi dovoljni na pola hektara zemlje.
ima dovoljno drva za ogrev koje se obnavlja svake godine kao i hrane i vode.
zapravo moj proračun je da pola hektara zemlje može da izdrži 4članu porodicu

Back