SUNDJER BOB RULES !!!

Jedno je sigurno: smesan je (ne glupavo smesan, kao oni fazoni sa bacanjem pite u lice, nego stvarno duhovit - ima tu dosta inteligentnih zapazanja, neka od njih deca cak ne mogu ni da skapiraju), simpaticno su nacrtani likovi i osvezavajuca je sredina u kojoj zive. :wink:

Ja sam gledao original na engleskom i glas mu lošije zvuči nego naša sinhronizacija. Sličan je Patrikovom, samo dosta "tanji". Naša sinhronizacija je bolja verovatno zato što je to ženski glas, pa više zvuči kao dečiji. A i mnogo je veseliji i smešniji nego original. Ovo je jedna od retkih zvučnih tj. glasovnih sinhronizacija koja je bolja od originala.

Inače, od nemačkih sinhronizacija su gore još jedino poljske, gde uopšte nema podele uloga i glume, već neki tip ili ženska čita sa papira sve karaktere, bez ikakve intonacije, ravnim glasom. :lol:

A što više ljudi nije odgovaralo na Sunđer Bob KVIZ ? :(

imam 60%. aaa, i ja se smatram fanom bobise!
:wink:
sendi je supeeer, lignjoslav me podseca na paju patka jer se stalno ljuti :!: , patrik je olicenje gluposti.
gledam boba jer ima stalne akcije i provala, bas je jako. 8)

Tipkaros:
Đenka:
U tom crtaću je pozitivno to što Sunđer Bob jako dobro izražava emocije, što je dobro za razvoj dece. Kako da nam se deca emocionalno ispravno razvijaju ako stalno gledaju bezizražajne kamione-robote i razna čudovišta? :? Nije ni čudo što mnogi od njih na kraju postanu bezosećajni cerebralci, željni pritiskanja dugmadi, otuđeni od sebe i sveta... :?

Slazem se sa cinjenicom da deca treba da skapiraju emocije kako treba, ali ako malo razmislis, nivo inteligencije zastupljen u onom crtacu odgovara deci od nekih 10 godina otprilike (ovo sam lupio, jer nije toliko bitno). E sad, posto nema drugih "kvalitetnih" crtaca na TV-u, i starija deca ce ga gledati samo sto ona iz njega nece izvlaciti nista korisno nego ih moze i unazaditi, sto je ekvivalentno tome da pustis odraslom coveku kasetu sa decijim pesmicama...
Ja ipak mislim da je mnogo bolje gledati Sunđer Boba nego bilo kakve crtće o hladnim robotima, čija se radnja dešava u gradu napravljanog od lošeg papira.
Sunđrer bob nije pravljan za odrasle, mada i odrasli (oni koji su u sebi sačulali svoje detinstvo) rado gledaju...
Edukativan je, kao što je rekao Đenka, sunđer bob često pokazuje svoje emocije i on je pozitivan lik. U ovom crtanom filmu ima blagog dečijeg humora koji ni u jednom trenutku nema neki loš efekat ili uticaj.

Pa te pitam *Tipkarošu*, oću da mi kažeš koji i kakav crtani bi to tebalo jednom da gledaju tvoja deca?
Možda, Ren i Stinpi? :?

:wink:

To nije zdrav humor, eto zašto. Za decu je najbolje da gledaju Skubi Du-a i sličo... To je daleko prirodnije, recimo u pogledu animacije, rečnika, a i na daleko je većem intelektualnom nivou od nekog pokretnog sunđera.

Izvini Dabaman, ali kako bi izgledala naša deca da gledaju, a samim tim i oponašaju samo edukativne i *visoko inteligentne* ctrane filmove i televiziju uopšte?

Rećiću ti, kasnije bi bili sigurno hladniji i ozbiljniji, naravno brže bi sazreli, ali sigurno se ne bi svog detinstva sećali sa toliko osmeha i zadovoljstva
:)

Nemam ja ništa protiv Skubidua, šta više to mi jedan od omiljenih crtanih filmova, ali biće nam svima lepše, ako negujemo crtane filmove kao što je Sunđer Bob :wink:

Ne slažem se sa tim, niti mislim da je Sunđer Bob crtani koji je adekvatan za malu decu, a za to postoji više razloga.
Pogrešno si protumačila ono što sam mislio sa "intelektualnim" crtanima. Hteo sam da kažem, pre svega da je Sunđer Bob debilan crtani, i to ću pokazati tako što ću reći sadržaj jedne epizode, a to je bila ona kada Bobu smrdi iz usta, a svi beže od njega. On je tek na kraju svatio da je jeo luk ili tako nešto... Uglavnom mislim da sam o "intelektualnom nivou" sasvim dosta rekao. Treba se zapitati kakvu poruku to šalje deci.

Inače Đenka govori o Bobu kao dobroćudnom liku, ali eto nije se setio da deci preporuči npr. Kaspera ili nekog sličnog lika iz daleko normalnijeg crtaća. Gledajući jedan takav crtani dete stiče mnoge pozitivne osobine, kao što je recimo saznanje o važnosti prijateljstva, i da druge ne treba suditi prema izgledu već prema duši. To su vrlo važne po(r)uke, i inače mislim da bi svaki crtani trebao da sadrži tako nešto. Vidiš nije to ništa "viskoko inteligentno".
Animacija je vrlo važna u crtanima. Recimo Kasper koji je desetinama godina stariji je umetničko delo naspram ovog "horora" koji može samo da ostavi traume iz detinjstva.

Normalno, daleko je prirodnije gleati crtani kao što je Skubi Du, recimo i zbog toga što on obiluje nenasilnom akcijom, što isto stimuliše dete na fizičku aktivnost, a to je vrlo važno.

Inače ja nemam ništa lično protiv njega. Štaviše nakada ga i sam gledam.
24.gif
Samo smatram da nije zdravo davati maloj deci da gledaju to čudovište.

izvini dabaman, ali ja mislim da vecina dece i ne gleda crtace da bi se 'intelktualno uzdigla', vec da bi se zabavili. a sundjer bob je svakako zabavan.
ja ga gledam jer ima zanimljivih provala, bob je jedan interesantan lik. u tom crtanom su odlicno uklopljene boje, tako da ga i manja deca obozavaju. bob, patrik, keba kraba, &Co. imaju ljudske osobine: neki su duhoviti, neki glupi/podmitljivi/prgavi...
i kol'ko ja zanm prgavi(lignjoslav) uvek izgubi, tako da deca uce kako je dobro biti veseo, i zeleti dobro drugima :!: :wink:

Back