Sunday Afternoons

• Začetnik teme Začetnik teme Betty
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mene je bog kaznio...taman sam kazala kako su nominovani filmovi makar gledljivi napravila sam mini maraton i pogledala u danu Kradljivicu knjiga, Blue Jasmine i The Wolf of Wall Street...bez reci sam...

Prvi mi je prijao ali, kao ljubitelj knjige...mhm, slabo...divan Dzefri Ras, fina glumacka ekipa, atmosfera pozorista, ususkanosti, odnosa izmedju samih ljudi...sve stoji ali ocekivala sam vise...nisam imala emotivnu reakciju koju cesto imam...mozda zato sto sam citala knjigu...

Vudi Alen je, po mom sudu, izgubio ostricu. Od malena gledam njegove filmove, zaljubljena sam u njegovu neuroticnost ali od Viki, Kristina, Barselona nesto se desilo...kola idu nizbrdo...nema vise duhovitosti, nisam se nasmejela...mislim nijednom. Cinjenica je da je akcenat uvek na medjuljudskim odnosima i tananim strahovima ali u konkretno u ovom filmu nema niceg...osim predobre Kejt koja, onako svilenkasta i divna, izgleda poluocajno...zaplet mi je banalan, rasplet banalan...nista mi se nije svidelo...cak sam ga i prekidala, sto mi se inace retko desava...

Vuk sa Vol Strita...ajme meni sta je ono uopste, parodija, jedino mogu sa njom da povezem, kao decacki san, seks, droga, pareparepare, seksseksseks aaaaa zeciceeee a ti sve vreme cekas neku radnju al' mutjak, cekas Godoa:(
...Skorseze je nominovan za ubedljivo najgori film ove decenije, pored Bandi Njujorka, Hugo, Avijaticara, gre'ota...

Vudijevi filmovi su uvek crnjacke komedije...takav je on, nikada nije uradio nista drugacije...uvek su i teme iste, brak koji tone, ljudi koji se ne snalaze, muzevi koji varaju smotane zene, smotane zene koje ubija njihova smotanost, nesposobnost da se istaknu i promene, da traze bolje, neretko ne znaju ni sta hoce...znaju sta nece...i tako...nesredjenost zbog koje smo se ranije drzali za stomak a sada...rekoh, nisam se nasmejala...zapravo, nisam imala emociju...vala bas nikakvu.

Vudi je moja ljubav...zato ga i kritikujem...u meni je zar ostavljene, razocarane zene koja treska nemocno rukama i nogama o pod jer tako jedva cekam da nesto izbaci i od te '08, pomenuta Viki, Kristina (njah, ponovo dva nervna napada Penelope Kruz) pa naoovamo, pitam se gde je...da li je ostario...gde su Mia Farou, Majkl Kejn, Dajan Kiton i svi oni glumci zbog kojih sam se smejela...shvatam da je velicina, shvatam i da Holivud mora da ga nagradi i verovatno hoce...ali...moj Vudi je ostao u Njujorku osamdesetih sa kisnim mantilom preko ruke kako muva balavicu od dvadeset godina na koju je ljubomoran jer se mozda pali na vrsnjaka dok njegova zena spava sa muzem svoje sestre koja je pak otkrila da je lezbejka...to su tipicni Vudijevi zapleti:lol:

Nego...da preporucim nesto zbog cega sam bila dirnuta i cele noci razmisljala...

http://www.imdb.com/title/tt0247196/

Meni se dopao film.
I sav je pun, poremećen, duševno bolestan. Film za one koji vole spore drame.
Ne znam šta bi rekli filmofili i poznavaoci Kejt, da li ona preglumljuje, ali meni je u ovom filmu odlična.
Jeste, Kejt je i meni ovde bas, bas uverljiva i totalno drugacija rola od onih koje sam navikla da gledam...
Ali mi filmu nesto fali...sto rece Freja, od Vudija sam vise ocekivala, opet naviknuta na njegove filmove...
Evo, preporuka...ko nije gledao...meni je ovaj vise prijao, iako i njemu nesto fali. Ili meni nesto fali :lol:, nisam u zenu za filmove, izgleda...
kino_Rimu_s_ljubavlju-_poster.jpg

Ovaj ima i moju preporuku. :ok:

Oho-ho...Havijer, odmah ima i moju preporuku, a nisam ni gledala. :lol:

Vudi je moja ljubav...zato ga i kritikujem...u meni je zar ostavljene, razocarane zene koja treska nemocno rukama i nogama o pod jer tako jedva cekam da nesto izbaci i od te '08, pomenuta Viki, Kristina (njah, ponovo dva nervna napada Penelope Kruz) pa naoovamo, pitam se gde je...da li je ostario...gde su Mia Farou, Majkl Kejn, Dajan Kiton i svi oni glumci zbog kojih sam se smejela...shvatam da je velicina, shvatam i da Holivud mora da ga nagradi i verovatno hoce...ali...moj Vudi je ostao u Njujorku osamdesetih sa kisnim mantilom preko ruke kako muva balavicu od dvadeset godina na koju je ljubomoran jer se mozda pali na vrsnjaka dok njegova zena spava sa muzem svoje sestre koja je pak otkrila da je lezbejka...to su tipicni Vudijevi zapleti:lol:

Nego...da preporucim nesto zbog cega sam bila dirnuta i cele noci razmisljala...

http://www.imdb.com/title/tt0247196/
Uuu... Glumci obecavaju :D Hvala na preporuci :zag:

Gledala sam Candy i ne znam sta da mislim...pomeren film pa ko voli...namenjen ljubiteljima Heath Ledger-a koji su ok sa izvrnutom radnjom i sporim kadrom.

http://www.imdb.com/title/tt0424880/

Ne znam da li sam preporucivala A single man...odlican film, prvorodjeno detence bivseg dizajnera kuce Gucci, Tom Ford - a. Prijatno iznenadjenje. Sjajni glumci, Colin Firth i Julianne Moore, lepa prica, lepa odeca, lep kadar...

http://www.imdb.com/title/tt1315981/

A ja gledala ovaj novi Montevideo:D
Ijaaao, kako je fin: )
Ništa sad da je filmčina, čudo priče, tehnike, al jeste dosta drugačiji od uobičajenog talasa domaćeg filma... niko nije silovao ni karanovićku ni jokovićku, nema sivila, teških socijalnih pitanja, nema vulgarizama, dobro malo Duro ima pokoju psofku... već jedna tako lijepa pričica, vedra. Sad kada pomenuh vulgarizme, kroz dobar dio filma se proteže priča o javnoj kući, gomila prostitutki koje dozivaju sa prozora, al čak i to nije vulgarno: )

Konacno i ja dogledah...vise se mi se dopao, cak i od prvog dela...a prvim sam bila odusevljena.
Da ne ponavljam utiske...
I samo da dodam....muzika. :heart2:

Back