Sulejman Veličanstveni

Albanka je bila...

Otac joj je bio albanski pesnik a pravo ime joj je bilo Rosne Pranvere

eto :think:

Stvarno mi nisu jasni ljudi koji ne vole ovu seriju,zasto je komterarisu :dontunderstand: Ako vam se serija ne gleda,imate daljinski pa prebacite da neki drugi kanal Meni se serija svidja,ne gledam je kao istorisku cinjenicu,a to da smo bili 500 godina pod turcima je cinjenica koju ne mozemo da promenimo,pa svidelo se to nama ili ne... Sto se tice likova,Nigar kalfa mi je super,a Zumbul Aga je najbolji... Da li neko zna u kojoj ce se epizodi vencati Sulejman i Hurem...

aj što je ne vole, neka je ne vole, al' jbte, pustite nas da gledamo

citjuci komentare slazem se sa pojedincima da ovaj spektakl,a tako je predstavljen....sve vise popprima atribute jeftino ili aj da budem blaza skromno,jer scene zaista deluju kao da su radjene u studiju,oni eefekti borbi zaista smesni skoro kao u kineskim crtacima koji su svakako namenjeni deci,a ako se ja pitam ni ona ne treba da ih gledaju:roll: Kostimi mi izgledaju jeftino sa nekim glupim doradama,navlakama od kojekakvih materijala koji verovatno nisu ni za zavese a kamoli nesto sto bi trebalo da predstavlja skupocene haljine od svile.
Mada meni je gluma ok....sem naravno lose odglumljenih borbi ali u nedostatku sredstava valjda drugacije nisu ni mogli...igrala se deca rata,tako meni to izgleda...i ona krv koja prsti i poliva na sve strane u litrama. e tu su se istrosili to je vrhunac:roll:
Mada gluma mi je ok....sultan,Hurem,majka sultanija,Hurem,Hatidze,Ibrahim...one sluskinje ili kako ih vec zovu...sta znam meni je gluma a visokom nivou i ekipa je ok.
Ipak u seriji sultan je prikazan kao neko ko nije ugnjetavao narode koje je pokorio,ali da li je tako.....cini mi se da je u tom periodu bilo i svireposti i otimanja od neduznih i nabijanja na kolac...malo je tu mesta bilo za romantiku bar u onoj meri u kojoj je ona prikazana u seriji,iako ne sporim ljubav koja je postojala izmedju Sujejmana i Hurem....;) oni nikako nisu blagi vladari naklonjeni narodu kako su predstavljeni seriji, a koliko vidim ostati na vlasti je bilo prece nego sacuvati sopstvene sinove,surovo,mora se priznati:sad2:

na kraju da me neko pogresno ne shvati...ja seriju pratim jer serija je kao i vecina drugih puna ljubavi intriga ali je za razliku od drugih smestena u epohu,mada je bilo i takvih i pre doduse ne turskih,bar ne onih koje su pustene kod nas...ali mislim da taj istorijski aspekt koji promovise serija nije obradjen kako treba..i da ga u krajnjem slucaju treba zanemariti nije sve tako kako je prikazano....ipak serija kao serija moze da se gleda,naspram ostalih koje se prikazuju na drgim stranicam ova je sjajna:zper:

Pargalija je Grk iz Parge ali nije hriscanin, odveden je u Janicare jos kao dete. U Turskoj je poznat i kao Frenk Pasa - Zapadnjak Pasa. Bio je carski zet posle zenidbe sa Hatidze i Veliki Vezir a glavu je izgubio posle pohoda na Persiju kada je nesmotreno uzeo titulu Sultan za sebe. Sulejman je 7 dana odlagao pogubljenje dajuci mu sansu da pobegne ali Pargalija nije hteo da bezi. Inace zanimljivost je da je doveo svoje roditelje Grke da zive sa njim u Istambulu

A scene borbe su mi simpaticne, podsecaju na 300, jedino sto nijednom ne videh da je neki turski vojnik poginuo u sceni :lol:

Pargalija je Grk iz Parge ali nije hriscanin, odveden je u Janicare jos kao dete. U Turskoj je poznat i kao Frenk Pasa - Zapadnjak Pasa. Bio je carski zet posle zenidbe sa Hatidze i Veliki Vezir a glavu je izgubio posle pohoda na Persiju kada je nesmotreno uzeo titulu Sultan za sebe. Sulejman je 7 dana odlagao pogubljenje dajuci mu sansu da pobegne ali Pargalija nije hteo da bezi. Inace zanimljivost je da je doveo svoje roditelje Grke da zive sa njim u Istambulu

A scene borbe su mi simpaticne, podsecaju na 300, jedino sto nijednom ne videh da je neki turski vojnik poginuo u sceni :lol:

tako je i u seriji

Back