Шулц: СРБИЈА ЗАСЛУЖУЈЕ ПОХВАЛЕ

eremita

Zaslužan član
Poruka
117.177
четвртак, 28. феб 2013, 09:55 -> 13:54
Србија заслужује похвале

Немачка не представља кочницу за даљи напредак Србије у европским интеграцијама, рекао председник Европског парламента Мартин Шулц. Србија заслужује похвале за даљи напредак и нема нових услова за добијање датума, истакао Шулц.
Председник Европског парламента Мартин Шулц рекао је да Србија заслужује похвале за напредак и да нема нових услова за добијање датума за почетак преговора, наглашавајући да Немачка не представља кочницу за даљи напредак наше земље у процесу европских интеграција.
Martin-Sulc.jpg

Истичући да нема нових услова, а да су стари познати, реформе и дијалог, Шулц је у интервјуу за Новости рекао да су врата ЕУ отворена за све земље кандидате, укључујући и Србију, али да постављени услови морају да се испуне.
Председник ЕП, који се припрема да ускоро изгласа резолуцију о годишњем напретку Србије, подсетио је да је Нацрт резолуције о Србији недавно добио широку подршку Спољнополитичког одбора Европског парламента.
"Србија заиста заслужује похвале за огроман напредак који је остварила. Овим документом с правом се упућује позив Европском савету, односно лидерима ЕУ, да утврде датум за почетак претпријемних преговора са Србијом за чланство у ЕУ, што је могуће пре, под условом да Србија наставља да спроводи реформе и води дијалог с Приштином", рекао је Шулц.
На питање шта се стварно подразумева под траженом "нормализацијом односа" Београда и Приштине, Шулц је одговорио да су, по дефиницији, односи нормални када суседи разговарају међу собом, поштују једни друге и настоје да реше билатерална питања на миран начин.
На питање верује ли да би једнога дана заиста могло да дође до потпуне нормализације и да она неће значити и признавање независности, Шулц је рекао да се "нада да ће се то догодити што је могуће пре, зато што је то веома важно и за европску агенду и Београда и Приштине".
"Али, свестан сам да ће нормализација односа бити дугорочан процес. Међутим, срећан сам што видим да су обе земље тај процес започеле уз европске интеграције као њихов водећи принцип", рекао је председник Европског парламента.
Шулц је поздравио сусрет председника Томислава Николића и Атифете Јахјаге, истичући да тај састанак има велики симболичан значај и да је истовремено "важан знак који показује спремност Београда и Приштине да нормализују односе и наставе дијалог који олакшава ЕУ".
"Две стране треба да разговарају о великом броју практичних питања, чак и ако нису спремне да још воде разговоре о великим темама. Надам се да ће овај састанак, као и редовни сусрети премијера, попут онога који је одржан протекле недеље у Бриселу, побољшати сарадњу у региону. Висока представница ЕУ за спољну и безбедносну политику Кетрин Ештон заслужује велику похвалу за олакшавање овог важног дијалога", истакао је Шулц.
На подсећање да је својевремено изјавио да очекује међусобно признавање Србије и Косова на крају европског пута, Шулц је рекао да је изразио свој лични став и да није поставио никакве нове услове.
Шулц је указао да је Европски парламент снажан заговорник проширења ЕУ.
"Морамо да завршимо историјско уједињење Европе да би се коначно завршило с поделама установљеним у комунистичка времена. Али, проширење мора да буде добро припремљено да би било успешно", закључио је председник Европског парламента.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/Политика/1275222/Србија+заслужује+похвале.html
****************************************************************************************************************

Ово је већ не знам ни сам која по реду ПОХВАЛА упућена Србији и Влади Србије у последњих десетак дана. Ја ценим да су стране службе САЗНАЛЕ ДА ЈЕ ВЛАДА СРБИЈЕ "ОКРЕНУЛА ЋУРАК НАОПАКО" И ДА СЕ ОКРЕЋЕМО ОД ЕУ....... готово је!!! Доста је било!!! :rtfm::rtfm::rtfm:

_spacer.gif

[TABLE="class: commentTitle"]
[TR]
[TD="class: commentLeft"][/TD]
[TD="class: commentRight"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Ово је већ не знам ни сам која по реду ПОХВАЛА упућена Србији и Влади Србије у последњих десетак дана. Ја ценим да су стране службе САЗНАЛЕ ДА ЈЕ ВЛАДА СРБИЈЕ "ОКРЕНУЛА ЋУРАК НАОПАКО" И ДА СЕ ОКРЕЋЕМО ОД ЕУ....... готово је!!! Доста је било!!! :rtfm::rtfm::rtfm:

Pa kako? Mislio sam da alternative nema?

Србија заслужује похвале

Немачка не представља кочницу за даљи напредак Србије у европским интеграцијама, рекао председник Европског парламента Мартин Шулц. Србија заслужује похвале за даљи напредак и нема нових услова за добијање датума, истакао Шулц.
Председник Европског парламента Мартин Шулц рекао је да Србија заслужује похвале за напредак и да нема нових услова за добијање датума за почетак преговора, наглашавајући да Немачка не представља кочницу за даљи напредак наше земље у процесу европских интеграција.
Martin-Sulc.jpg

Истичући да нема нових услова, а да су стари познати, реформе и дијалог, Шулц је у интервјуу за Новости рекао да су врата ЕУ отворена за све земље кандидате, укључујући и Србију, али да постављени услови морају да се испуне.
Председник ЕП, који се припрема да ускоро изгласа резолуцију о годишњем напретку Србије, подсетио је да је Нацрт резолуције о Србији недавно добио широку подршку Спољнополитичког одбора Европског парламента.
"Србија заиста заслужује похвале за огроман напредак који је остварила. Овим документом с правом се упућује позив Европском савету, односно лидерима ЕУ, да утврде датум за почетак претпријемних преговора са Србијом за чланство у ЕУ, што је могуће пре, под условом да Србија наставља да спроводи реформе и води дијалог с Приштином", рекао је Шулц.
На питање шта се стварно подразумева под траженом "нормализацијом односа" Београда и Приштине, Шулц је одговорио да су, по дефиницији, односи нормални када суседи разговарају међу собом, поштују једни друге и настоје да реше билатерална питања на миран начин.
На питање верује ли да би једнога дана заиста могло да дође до потпуне нормализације и да она неће значити и признавање независности, Шулц је рекао да се "нада да ће се то догодити што је могуће пре, зато што је то веома важно и за европску агенду и Београда и Приштине".
"Али, свестан сам да ће нормализација односа бити дугорочан процес. Међутим, срећан сам што видим да су обе земље тај процес започеле уз европске интеграције као њихов водећи принцип", рекао је председник Европског парламента.
Шулц је поздравио сусрет председника Томислава Николића и Атифете Јахјаге, истичући да тај састанак има велики симболичан значај и да је истовремено "важан знак који показује спремност Београда и Приштине да нормализују односе и наставе дијалог који олакшава ЕУ".
"Две стране треба да разговарају о великом броју практичних питања, чак и ако нису спремне да још воде разговоре о великим темама. Надам се да ће овај састанак, као и редовни сусрети премијера, попут онога који је одржан протекле недеље у Бриселу, побољшати сарадњу у региону. Висока представница ЕУ за спољну и безбедносну политику Кетрин Ештон заслужује велику похвалу за олакшавање овог важног дијалога", истакао је Шулц.
На подсећање да је својевремено изјавио да очекује међусобно признавање Србије и Косова на крају европског пута, Шулц је рекао да је изразио свој лични став и да није поставио никакве нове услове.
"Морамо да завршимо историјско уједињење Европе да би се коначно завршило с поделама установљеним у комунистичка времена. Али, проширење мора да буде добро припремљено да би било успешно", закључио је председник Европског парламента.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/Политика/1275222/Србија+заслужује+похвале.html
****************************************************************************************************************

_spacer.gif

[TR]
[/TR]
[/TABLE]

...

Ne vjeruj zeni koja pusi drinu bez filtera...

Pa kako? Mislio sam da alternative nema?

Ево још једна потврда да је Влада ОДЛУЧИЛА ДА ПОКАЖЕ СРЕДЊИ ПРСТ ЕУ - чим се овако огласила и ова караконџула:

PORUČILA Ešton: Nisam tražila od Nikolića da prizna Kosovo, niti ću!
Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton kazala je danas u Bratislavi ...
Autor: Beta | 28.02.2013 | Komentara: 2

:hahaha::hahaha::hahaha:

Ово је већ не знам ни сам која по реду ПОХВАЛА упућена Србији и Влади Србије у последњих десетак дана. Ја ценим да су стране службе САЗНАЛЕ ДА ЈЕ ВЛАДА СРБИЈЕ "ОКРЕНУЛА ЋУРАК НАОПАКО" И ДА СЕ ОКРЕЋЕМО ОД ЕУ....... готово је!!! Доста је било!!! :rtfm

Познато нам је њемачко пријатељство, ал шта вреди кад ће се појавити српски архинепријатељи типа Летоније, Естоније, Литваније, Луксембурга и сличних европских хегемона.:whistling: Прије ће бити да је Дачијева влада постала још коопертивнија.

Poslednja izmena:
Ево још једна потврда да је Влада ОДЛУЧИЛА ДА ПОКАЖЕ СРЕДЊИ ПРСТ ЕУ - чим се овако огласила и ова караконџула:

PORUČILA Ešton: Nisam tražila od Nikolića da prizna Kosovo, niti ću!
Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton kazala je danas u Bratislavi ...
Autor: Beta | 28.02.2013 | Komentara: 2

:hahaha::hahaha::hahaha:

Pa ja to govorim cijelo vrijeme.

EU te zajebava dok može sa ciljem da te izmuze i rasturi do kraja i od tebe napravi roba koji će kasnije da robuje za njih, sve bez pogovora.
Čim osjete odpor ili da ćeš se povezati sa Rusima odma obećaju sve - nema više uslova, ne treba priznati Kosovo itd...
Pa njih je Dodik davno pročitao, povezao se sa Rusima i Izraelom i nemogu mu ništa.

Pa Dodiku su kako je sam rekao pokušali prijetiti i podnosili mu čak pištolj pod grlo a on je samo reka - odmakni to i briši.
Od tada mu više ne prijete već podplaćuju neke Srbe da ga sruše.

Ako Srbija objavi, da sa Rusima ima pregovore o uniji, Srbiji će EU trenutno ponuditi ulazak u EU.
Ako to ne uradi vlast, možda bi bilo korisno, da se malo novine raspišu kao da se tu nešto sprema.

Poslednja izmena:
Србија заслужује похвале
Martin-Sulc.jpg

_spacer.gif

[TR]
[/TR]
[/TABLE]
XsFlt.gif

Pa ja to govorim cijelo vrijeme.

EU te zajebava dok može sa ciljem da te izmuze i rasturi do kraja i od tebe napravi roba koji će kasnije da robuje za njih, sve bez pogovora.
Čim osjete odpor ili da ćeš se povezati sa Rusima odma obećaju sve - nema više uslova, ne treba priznati Kosovo itd...
Pa njih je Dodik davno pročitao, povezao se sa Rusima i Izraelom i nemogu mu ništa.

Pa Dodiku su kako je sam rekao pokušali prijetiti i podnosili mu čak pištolj pod grlo a on je samo reka - odmakni to i briši.
Od tada mu više ne prijete već podplaćuju neke Srbe da ga sruše.

Ako Srbija objavi, da sa Rusima ima pregovore o uniji, Srbiji će EU trenutno ponuditi ulazak u EU.
Ako to ne uradi vlast, možda bi bilo korisno, da se malo novine raspišu kao da se tu nešto sprema.

Браво на закључивању и резоновању! :ok: А да је тачно ово што си и ти образложио говори и изјава
дрипца Лајчака - серијски су се изређали сви окупатори редом...:hahaha:

Miroslav Lajčak: Srbija je zaslužila datum pregovora!
Politika, 06:19, 01.03.2013.

Napravili ste veliki napredak, dijalog Beograda i Prištine dao je vidljive rezultate i zato bih želeo da pregovori sa Srbijom počnu što pre

Јаооооооојјјјјјјјјјјј.... што бих волео да данас Влада Србије ДОНЕСЕ ОДЛУКУ О ЗАОКРЕТУ........:rotf:

Ево саопштења са данашњег састанка :

Završen sastanak državnog vrha, Srbija traži od međunardone zajednice pritisak na Prištinu
Beta, Tanjug | 01. 03. 2013. - 09:31h
cat_icn_more.png
10:58h | Komentara: 54

Srbija traži od međunarodne zajednice da izvrši pritisak na Prištinu kako bi i ona, a ne samo Srbija, pristala na ustupke radi uspeha dijaloga u Briselu, izjavio je danas savetnik predsedniak Srbije Marko Djurić.
299657_predsednistvo01rasfoto-dimitrije-goll_f.jpg

Nakon sastanka državnog vrha u Predsedništu Srbije u Beogradu, Đurić je novinarima rekao da Srbija neće odustati od dijaloga ali da traži formiranje zajednice srpskih opština i da smatra i da Priština mora da pristane na "teške ustpke" radi postizanja trajnog i održivog rešenja.

"Srbija u ponedeljak ide u Brisel sa spremnom strategijom, ali je spremna da razgovara o svim ključnim pitanjima za uredjenje života na Kosovu i Metohiji", rekao je Đurić posle sastanka predsednika Srbije Tomislava Nikolića, predsednika i potpredsendika Vlade, Ivice Dačića i Aleksandra Vučića i ministra ekonomije Mlađana Dinkića.

Prema Đurićevim rečima Srbija ima jasan koncept o uspostavljanju zajednice srpskih opština koja ima nadležnost u mnogim oblastima života i spremna je na ozbiljne razgovore.

"Mislimo da je moguće da u ovom ključnom momentu predstavnici medjunarodne zajednice pošalju poruku Prištini da treba da bude spremna na ustupke kako bi se do komrpromisa došlo.Ovo je ključna raskrsnica u pregovorima", rekao je Đurić.

On je takođe rekao da je na sastanku razgovarano i o evropskim integracijama istakavši da do 16. aprila neće biti više ni formalnih ni faktičkih razloga da Srbija ne dobije datum za pocectak pregovora u člasnstvo u EU.

On je takodje naveo da na sastanku koji je i dalje u toku nije bilo razgovora o železari u Smederevu.

Sastanku kod predsednika Tomislava Nikolića, prisustvuje premijer Srbije Ivica Dačić, prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Djurić, direktor kancelarije za KiM Aleksandar Vulin, ministar finansija i privrade Mlađan Dinkić.

Premijer Dačić je, najavljujući današnje razgovore najviših državnih zvaničnika, rekao da će tema biti nastavak dijaloga sa Prištinom zakazan za 4. mart.

On je ukazao da je dijalog u krizi: "Ne znam u kom se smeru dalje uopšte mogu voditi razgovori sa Prištinom, jer njeni predstavnici ne žele da razgovaraju o davanju izvršnih ovlašćenja zajednici srpskih opština na Kosovu i Metohiji".

Premijer je potvrdio da će u ponedeljak otputovati u Brisel na novu rundu pregovora, ali i dodao da ne zna o čemu uopšte on i kosovski premijer Hašim Tači mogu da se dogovore.

"Ne pitajte me šta ću da radim tamo (u Briselu). Veoma je teško i ne znam", rekao je Dačić.

Premijer je ranije najavio i da će državni vrh na današnjem sastanku razgovarati i o sudbini Železare Smederevo i pronalaženju rešenja za to državno preduzeće budući da je istakao rok za prijavljivanje stateških partnera, a da se ruski
"Uralvagonzavod" nije javio na tender kako je očekivano.

On je obasnio da je u utorak o "Železari Smederevo" razgovarao sa ministrom finansija Mladjanom Dinkićem, koji je zatražio da se zakaže sastanak sa predsednikom Republike.

Dinkić je rekao da je sva prilika da će biti aktiviran rezervni "plan B", koji će danas predstaviti predsedniku i premijeru Srbije, kao i menadžmentu i sindikatima čeličane, jer, kako je istakao, "Smederevo ne sme da se ugasi".

Inače, premijer Dačić je više puta napomenuo da se u ovim slučajevima ne radi o nekim posebnim sastancima već da je to redovan način komunikacije kada je reč o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima.

А Шиптар-злочинац је већ брже-боље одговорио:

Uoči 7. runde Tači: Ne dam Republiku Srpsku na Kosovu
Politika, 12:46, 01.03.2013.
Autor: Agencija TANJUG
5 komentara

Razgovori sa Srbijom su mi teški, kaže kosovski premijer
PRIŠTINA - Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da u razgovorima sa Srbijom očekuje "teške odluke", ali da neće dozvoliti stvaranje "Republike Srpske na Kosovu".

Prema Tačijevim rečima, "razgovori sa Srbijom su teški" - kako za njega lično, tako i za građane i institucije Kosova.

Ti razgovori će, dodao je, "doneti teške odluke" koje "nikako neće biti u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Kosova".

"Rekao sam i ponavljam: sastanke koje ja vodim u ime institucija Kosova, zajedno sa drugima i u ime građana Kosova nisu nimalo popularni, ali sam ubeđen da je to visoka državna odgovornost i da su u interesu Kosova", rekao je.

Kosovski premijer je ponovio da opštinama sa srpskom većinom neće dozvoliti da formiraju mehanizme koji imaju zakonodavnu i izvršnu vlast, da - kako je kazao - "na Kosovu nikada neće biti "Republike Srpske"", ni autonomije, ni specijalnog statusa niti podele.

Za "teške odluke" koje očekuje, Tači veruje da će se time otvoriti perspektiva Kosova za učlanjenje u Ujedinjenim nacijama, Evropskoj uniji i NATO.

Tači je još rekao i da nikome neće pružiti izborno zadovoljstvo da delegacija Kosova pogreši.

Back