Sukobi u Siriji

Da li Asad pobeđuje?

• Da, pobeđuje

glasova: 56 72,7%
  • Ne, još nije toliko izvesno

glasova: 21 27,3%

• Ukupno glasova
    77
  • Anketa je zatvorena .
Проблем на који сам хтео да укажем,али ми већи део постова нестаје,је што атеистички и материјалистичи оријентисане политике такозваног "Света" покушавају и до сада успешно користе замену тезе.Сваки национални или верски аспект се склања и у први план се истиче "демократско" питање,које служи искључиво као покривач за агресивну политичку и војну активност САД&ЕУ&НАТО гупе на међународној политичкој сцени.

Прича по којој се наводно у Сирији сукобљавају хришћани и муслимани је обична лаж. Суштина приче је да режим у Дамаску брани сувереност своје земље, а начин како ће он уредити односе међу конфесијама у својој земљи је његова лична ствар.

Према томе овђе не ради ни о каквом вјерском рату, већ рату за сувереност једне државе коју Запад већ опробаним субверзивним методама жели прво поткопати па онда колонизовати.

Истом том Западу није био никакав проблем да наоружава Алијине муслимане у грађанском рату у БиХ или шиптарске исламске терористе на Космету, наравно не из разлога што воли муслимане, већ зато што су босанскохерцеговачки Муслимани који тада још нијесу ни имали никаква национална идентета ангажовани на опструкцији и подривању суверености тада још постојеће државе док су Срби били једини народ за чију су се сувереност борили.
Исто тако и приликом "Арапскога прољећа" Запад је искористио александријске хришћане да би потпомогао урушавање тамошњег владајућег режима који великом већином чине муслимани сунити.

карта се односи на алавите, сиријску грану шиитских муслимана, а не на шиите генерално (којих има свуда по Блиском Истоку).

Алавити су огранак ислама који има доста у исповиједању блиско и с хришћанством, а с друге стране с тасавуфом. Негдје сам чуо да чак имају неке старе несторијанске молитве из предисламског времена. Сасвим су пристојни ненасилни муслимани, окренути духовном уздизању и мистици. Сушта супротност сунитским џихадистима...

Rat koji besni u Siriji izmedju pobunjenika i vlade poprima karakter opštenarodnog rata. Hrišćani u gradu Alepu an obali mora dobili su oružje od vladinih snaga za samoodbranu, a to se dešava i širom zemlje.
Hrišćani iz Alepa kažu da su sirijski pobunjenici u stvari radikalni sunitski islamisti koji žele da osnuju islamsku državu i da neće da dozvole pokolj ekoji im se desio u Iraku kada su Hrišćani praktično proterani.

http://www.pbs.org/newshour/updates/world/july-dec12/syria_07-31.html?print
ako zena i deca treba da se zastite,podrzavam ovu odluku...

Ovako se američki talibani u Siriji obračunavaju sa nenaoružanim sirijskim stanovništvom :

Zbog ovoga i još mase najgorih zločina koje je počinio klempavi američki nobelovac za mir uvodeći i sprovodeći nacističku diktaturu i okupaciju u zadnje 4 godine šitom zemaljine kugle treba da bude obešen kao zadanji ljudska šljam i najgori otpad ljudskog roda.

Rat koji besni u Siriji izmedju pobunjenika i vlade poprima karakter opštenarodnog rata. Hrišćani u gradu Alepu an obali mora dobili su oružje od vladinih snaga za samoodbranu, a to se dešava i širom zemlje.
Hrišćani iz Alepa kažu da su sirijski pobunjenici u stvari radikalni sunitski islamisti koji žele da osnuju islamsku državu i da neće da dozvole pokolj ekoji im se desio u Iraku kada su Hrišćani praktično proterani.

http://www.pbs.org/newshour/updates/world/july-dec12/syria_07-31.html?print

JA NISAM PROTIV ISLAMA!!!.
Ali jesam protiv onih koji bi da ga zloupotrebe iz BILO KOJIH razloga.
To sto se MNI ne svidjaju neke stvari uislamu koje nisu vezane za sami religijsku dogmu, to je MOJ problem i nesto sasvim drugo.
Ima postenih ljudi medju islamdjanima, evo ovaj nas JUSUF-SPAHIC(crni visoki), covek mi deluje potpuno OK.
Imao sam i ovde kod mene ODLICNE LEKARE iz Sirije i Jordana.
Doduse nisu svi bili Muslimani ali vecina jeste.
I sada imam jednog iz UAE, mislim.

JA NISAM PROTIV ISLAMA!!!.
Ali jesam protiv onih koji bi da ga zloupotrebe iz BILO KOJIH razloga.
To sto se MNI ne svidjaju neke stvari uislamu koje nisu vezane za sami religijsku dogmu, to je MOJ problem i nesto sasvim drugo.
Ima postenih ljudi medju islamdjanima, evo ovaj nas JUSUF-SPAHIC(crni visoki), covek mi deluje potpuno OK.
Imao sam i ovde kod mene ODLICNE LEKARE iz Sirije i Jordana.
Doduse nisu svi bili Muslimani ali vecina jeste.
I sada imam jednog iz UAE, mislim.

Beogradski muftija gdin Muhamed Jusufspahic je svetski covek,kad budu muslimanski praznici on organizuje svecanu trpezu u blizini dzamije da svi mogu da se goste bilo koje vere. Tako ja zamisljam da treba da budu verski lideri covekoljubac,inteligentan,obrazovan....od njega ne mozes da cujes ruznu rec.

sa ovih slika mozemo da vidimo da Sirija ima jednog modernog obrazovanog kulturnog elokventnog predsednika drzave koji je uz to i porodican covek

predsednika kakvog svaka normalna zemlja a narocito arapska moze samo da pozeli.

e sad uporedite ovog predsednika sa zamotanim islamistickim nacistima kakvi vladaju u saudi arabiji kataru tunisu i ostalim arapskim zaostalim zemljama.

Pa i da mu zena nosi hijab islicno opet sam slusao ,zena je sasvim ok, fina, kulturna, obrazovana itd..
I majka mu je OK zena itd.

Ne mesaj se u nesto u sta nisi siguran ili ne znas. To uopste nije tacno. Nasuprot.

Original postavio Тихи
sa ovih slika mozemo da vidimo da Sirija ima jednog modernog obrazovanog kulturnog elokventnog predsednika drzave koji je uz to i porodican covek

predsednika kakvog svaka normalna zemlja a narocito arapska moze samo da pozeli.

e sad uporedite ovog predsednika sa ZAMOTANIM ISLAMISTICKIM NACISTIMA KAKVI VLADAJU U SAUDI ARABIJI KATARU TUNISU I OSTALIM ARAPSKIM ZAOSTALIM ZEMLJAMA.
Parun: Ne mesaj se u nesto u sta nisi siguran ili ne znas. To uopste nije tacno. Nasuprot.

U pravu si uglavnom. Ali ljudi na vlasti u SA, Kataru i jos niekim zemljama NISU BAS OK.
U Tunisu, Egiptu itd... jos ne znam kakva je sitvvacija.

Bitka za Alepo će verovatno biti poslednja velika vojna operacija u Siriji, pobunjenici su potpuno ili skoro potpuno isterani iz Damaska, Homsa, Hame,... mada verujem da će se i nakon pada Alepa i dalje nastaviti manji sukobi, neredi, incidenti, teroristički napadi ali to neće biti ništa ozbiljno.

Ovo je predsednik Asad i njegova porodica - baš je neformalan :D

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Ovakva PROSECNA porodica nama u Srbiji UPRAVO i TREBA.
3-oje dece, roditelji savremeni, moderni...

Beogradski muftija gdin Muhamed Jusufspahic je svetski covek,kad budu muslimanski praznici on organizuje svecanu trpezu u blizini dzamije da svi mogu da se goste bilo koje vere. Tako ja zamisljam da treba da budu verski lideri covekoljubac,inteligentan,obrazovan....od njega ne mozes da cujes ruznu rec.

Чуо сам и ја да је човек изузетно добар и, што си ти рек'о, човекољубац.

Kao što neko već reče, tamo gde je velika koncentracija muhamedanaca, svi ostali treba da drže oči otvorene...i puške spremne...

Проблем је што они хоће да наметну своју вољу. У западној Европи они неће да прихвате обичаје староседелаца, него блокирају улице клањајући се. А када буду у већини увешће шеријатски закон и протераће сваког ко га не поштује. Тако они функционишу...

Проблем је што они хоће да наметну своју вољу. У западној Европи они неће да прихвате обичаје староседелаца, него блокирају улице клањајући се. А када буду у већини увешће шеријатски закон и протераће сваког ко га не поштује. Тако они функционишу...

Problem je što su oni oni...

Kao što rekoh: oči otvorene, puške spremne...

Gde god se u Svetu pojave USA i Engleska sa "svojom demonkracijom " , tu su ratovi , glad , pljacka i razaranja neminovni .
Muslimani su mislili `90-tih da su im Zapadnjaci ( ameri , englezi , svabe , francuzi ...) - prijatelji , gledajuci i slusajuci CNN, BBC, Sky, DW i njihove lazi sa Balkana ,ali su , valjda i oni napokon shvatili da ih njihovi bivsi kolonizatori "vole do zadnje kapi arapske nafte " ?!

Pojasnjenje. Porodica Asad vlada vec decenijama Sirijom i do sada NIKOME nije smetalo sto su Alaviti, manjinsko pleme.
E sada, nakon finansijsko-politicko-medijske intervencije SAD, "MNOGIMA odjednom smeta ".
Kako im pre toga nije smetalo tako ce se to lako vratiti u sitvaciju da im i dalje ne smeta.

Nije tacno,bilo je pobuna i za vrijeme Assada starijeg.

Back