Suicid DSS-a!

2007 nece da se pamti po reinkarnaciji radikala ili po uspesima Novaka Djokovica. Pametice se po tome sto je jedna od najvecih stetocina srpskog naroda, debeovski DSS, otisao na rub istorije.

Hvala nebesima na 7. maju.

a za sta je sa kajem?

po pravilu ni za cim ne zalim....doci ce i ovde stvari na pravo mesto,ali ne bi srbin bio srbin ako ne bi bar 10 puta udarao glavom na isto mesto.

nazalost u medjuvremenu ce srbija nastaviti da odlazi,pa nece biti potrebne razne ustasko-americko-cionisticke-antisrbske zavere,jer srbi odlicno obavljaju posao unistavanja sopstvene nacije za druge :)

zivela srbija.
ziveo kostunica ;)
a i mi zivi bili pa videli :)

WIBU:
Nisam hteo da spomenem, ali taj profil ljudi je u manjem procentu u DSS-u!

Uporedi procenat SPS-a 2000-te i danas!

2/3 prebeglica je otišlo u SRS ali je približno trećina, iz čistog koristoljublja, završila u DSS-u, to pouzdano znam iz analize koja je urađena u SPS-u!
Nisam rekao clanova nego profil glasaca. :)
A najveci nasrtaj SPS-ovaca za uclanjenje je bio 2003 pred izbore.
Kao sto rekoh svi ljudi su mi isti, osim licemera i poltrona, koji menjaju stranke kao donji ves.
Vise cenim i LDP-ovca i SPS-ovca koji je tu iz ubedjenja nego gomilu mojih stranackih kolega koji su tu samo radi procenta. :(
Uvek pocni da cistis od svog dvorista.

Kratak rezime.
Pregovori o prodemokratskoj vladi su u corsokaku.
Nema se dovoljno koalicionog kapaciteta.
A ima ga za formiranje skupstinske vecine pri izboru predsednika parlamenta.
DSS je glasao za onoga koga je predlozila najbrojnija odbornicka grupa u Skupstini. To je, kao, logicno.
Setite se predhodnog predsednika Skupstine (Markovic) koji je bio iz odbornicke grupe G 17+.
Ako ovo,dakle, nije samo licemerje - onda je rezultat politicke trgovine.
Hoce li takva trgovina dovesti do politickog samoubistva (Suicid DSS-a!) Kostunicine stranke, ostaje da se vidi.
Ja takav ishod ocekujem sa nestrpljenjem.

Naciona|demokrata:
Pa kad skoro svaki treci covek jedne drzave glasa za jednog coveka u visestranackom sistemu, logicno i demokratski bi bilo da on bude i prvi covek te iste zemlje a kamoli drugi. Molim te ugasi caps i prestani da se deres kao divljak i vredjas vecinu naroda koji podrzava te iste ideje.

a sto je to za tebe vredjanje,vi se i onako ponosite time sto ste vandali i provincijalci samo sto vi to nazivate patriotizmom. A IZVINI JEL TE NIJE SRAMOTA STO PRIPADAS STRANCI KOJA KRIMINALCEM NAZIVA POKOJNOG PREMIJERA DR.ZORANA DJINDJICA?

Eraserhead:
Nema to obraza pa ni sramote.

Срамоте пред ким?
Срамоте у име чега?

Тешке речи од стране некога ко неистомишљенике пореди са мајмунима, за српског патријарха је рекао "матори зликовац", шири мржњу према пријатељским народима, спрда се са српским жртвама... :roll:

Mogu da razumem potrebu SRS da participira u vlasti - nisu odavno, i osim toga grade sebi dobru poziciju za nove izbore, kadgod oni bili. Situacija sa izvesnoscu raspisivanja novih izbora odgovara im i zbog cinjenice da sada imaju spikera, pa makar i raspustenog parlamenta. Lepota bozija.
Ne mogu da razumem motive DSS-a da pruzi podrsku radikalima, jer sve analize govore da tim cinom gube podrsku u javnosti (citaj: birackom telu) i svoj, do juce, najskuplji kvalitet - koalicioni kapacitet.
U varijanti br. 1 - stvorena je siroka koalicija DSS + SRS za formiranje vlade, vecine u skupstinama gdegod je to moguce ... lokalni nivo i sl. - znaci 4 godine radikalno-narodnjacke vlasti, pa ko prezivi...
U varijanti br. 2 - nema saradnje za formiranje vlade SRS + DSS, ide se na izbore. Politicku korist u tom slucaju imaju radikali, DSS moze samo da se sanja 16% (najcrnje im prognoze daju max 10).
Vetar u ledja dobija, znaci, SRS ali i DS+LDP+G-17+SPO.
U obe varijante - DSS izvrsava politicko samoubistvo.
Sta, dakle, stoji iza ovakvog politickog poteza? Neka dubokomislena Kostunijeva strategija, najpodlija ujdurma tipa probni balon "z'inat zutima" ili konkretna trgovina "ja tebi parlament ti meni kabinet (recimo) predsednika Srbije"?

Ima li ko pametan?

Back