sudnji dan

citao sam pre par dana da se svemir i dalje siri ali da ce doci do one tacke kad vise nece biti u mogucnosti da to cini .... e sta se desava onda ...
onda pocinje suzavanje svemira i logicno samim tim vreme bi proteklo unazad
to sam povezao sa stavovima nekih religija o ponovnom prozivljavanju i da budem iskren mislim da to ima smisla i ono sto se u svetim knjigama kaze da necemo biti u stanju da kontrolisemo svoje telo i da ce ono sto smo vec cinili u sadasnjem zivotu proteci ponovo ...hmmmm interesantno
nema posle aha pa ja ovaj nisam to ucinio i tome slicno ... svako ce platiti za svoje postupke .... verujte to je moj savet bilo to hriscanstvo, bio to islam , bio to budizam ... bitno je VEROVATI .
bez vere mi jesmo jedno veliko nista
 
«onda pocinje suzavanje svemira i logicno samim tim vreme bi proteklo unazad»

Ne, ovo nije tačno. Iz posmatranja vidimo da se svemir širi (sve galaksije se udaljavaju međusobno). Da bi se to širenje zaustavilo podrebna je takozvana kritična masa koju ovaj svemir ni blizu nema.

E, tu postoji još jedna caka. Svemir ne samo da se širi već se to širenje ubrzava kako vreme prolazi. Hipoteza o skupljanju svemira danas nema baš nijedan posmatrački dokaz koji je podržava.

Zvezde u galaksijama će posle mnooogo godina potrošiti gorivo, pre svega helijum i vodonik, prestaće da sijaju i ceo svemir će biti jedno ogromno tamno i hladno mesto. Depresivno i ne mnogo senzacionalno i mistično, znam, ali takva je realnost.
 
el-fatih:
evo pogledajte dali ce doci i kada sudnji dan :www.geocities.com/fukara2/predznaci.html

hehe.. fukara2.. :D

Nemoj ovo da shvatiš kao uvredu, ali ono što piše u tom tekstu izgleda toliko naivno i nebulozno da se ja stvarno čudim onima koji mogu u sve to da veruju. Na stranu što je naporno i teško čitati.

Dobar je onaj deo u kom se govori kako je pivo predznak dolaska Sudnjeg dana.

Zanimljiv je taj tvoj Allah.
Živeli!
 

Back
Top