Sudbina

Svi idemo tim smerom. Može li se izbeći?
fate2.jpg
:think:

Mozda i moze ali ako naucimo kako? Mada u sustini verujem da nam je svima negde zacrtana zivotna staza...uverila sam se vise puta na nekim tragicnim dogadjajima.
Mozda da okrenemo strelicu u suprotnom smeru?;)

gagili48;bt101541:
Mozda i moze ali ako naucimo kako? Mada u sustini verujem da nam je svima negde zacrtana zivotna staza...uverila sam se vise puta na nekim tragicnim dogadjajima.
Mozda da okrenemo strelicu u suprotnom smeru?;)
Ne možeš ti upravljati sudbinom.Ako si dobar djak možda dobiješ neku izmenu u programu kao nagradu.Ti si bar vaspitač znaš kako se nagradjuju dobra deca.:hahaha:

Ja vjerujem da je sve sto nam se zbiva u zivotu sudbinski predodredjeno....cak i onda kada mi odlucimo da "sudbinu" uzmemo u svoje ruke,zapravo i to je bilo vec odredjeno,mislim,taj nas pokusaj da nesto mijenjamo je sudbinski predodredjen...dakle ja sam nepopravljivi fatalist....

Mnogo vam svima hvala od srca na vašim razmišljanjima o sudbini.
Moje mišljenje je za razliku od većine vas, da je sudbina samo ljudska fikcija, jer smo takvog mentalnog sklopa da smo skloni da verujemo u sve i svašta. Jedno je verovati u sudbinu kao nešto unapred predodredjeno a sasvim drugo je verovati u sticaj okolnosti i opravdanost, ili pak neopravdanost razloga, radi čega nam se nešto dogadja ili ne dogadja. No u krajnjem se sve ipak svodi na puko verovanje - sudbina, sticaj okolnosti ili razlozi, nebitno je. Tako da se ipak sve u svemu mnogo ne razlikujemo u mišljenjima i načinu razmišljaja.:cmok:

Back