Sudar prilikom izlaska iz garaže

ivan79a

Početnik
Poruka
2
Prilikom izlaska iz garaže, auto koji se uključio na put sa prvenstvom prolaza je udario u auto koji je vozio moj otac prilikom izlaska iz garaže.
Po svim pravilima u saobraćaju moj otac je automatski kriv.
Međutim, auto koji je vozio moj otac se jedva kretao i išao u rikverc. Bukvalno, nikoga nije bilo ..i odjednom sudar. Vozač koji je izlazio iz ulice je smatrao da je on kriv i rekao je da je krenuo da zatvori radnju (sve vreme je žurio). Čak je rekao ma evo ti broj, idi kod majstora i kaži mi trošak.
Međutim, moj otac verovatno nije verovao liku, pa je počeo da slika situaciju telefonom. Skupio se komšilluk i svako je imao neku svoju teoriju (mnogo buke ni oko čega :D )
Uglavnom, neko je nagovorio tog čoveka da on nije uopšte kriv i onda je on rekao ajde da podelimo po pola tvoju štetu. Na kraju su pozvali policiju.
Kada je policija stigla, odmah su se pozdravili i izgrilili sa drgim vozačem (po tome se videlo da su se već znali), a mom ocu rekli odmah da je 100% kriv i da je najbolje da potpišu sporazum. Tako da moj otac plaća sebi štetu, dok vozaču drugog automobila plaća osiguranje.
Treba da napomenem da je drugi vozač pomerio auto nekih 50-100 metara od udesa (policija nije reagovala na to).
Na kraju kad se sve završilo mogli smo da steknemo sliku šta se desilo: moj otac je izlazio iz garaže, već je bio na putu, uključio se u saobraćaj, dok drugo vozilo se kretalo iz sporedne ulice većom brzinom i hteo je da obiđe auto koji je već do pola izašao iz garaže... i desio se udes (pošto nemamo snimak ovo se 99% sigurno desilo, plus je vozač
Međutim, policija koja nije ni pogledala detaljno situaciju je odmah rekla da je moj otac 100% kriv i da ako idu na sud oni će takav izveštaj da napišu.
Eto, napisao sam ovo jer me interesuju mišljenja drugih, možda iskusnijih ljudi kako bi ubuduće imali više informacija.

sudar.jpg

Hvala na odgovoru. Verovatno jeste.
Međutim, kretanje u rikverc je dozvoljeno ovde, odnosno kratko kretanje u rikverc (npr. isparkiravanje iz garaže). Bukvalno ceo komšiluk tu ima garaže iz kojih izlaze u rikverc (ili se parkiraju u rikverc).
Treba zamisliti situaciju gde ti izlaziš iz garaže, gledaš levo i desno da se uveriš da nema nikog i polako i pažljivo ideš u rikverc. I odjednom BUM - sudar. Vozač iz sporedne ulice se uključuje na put (ulicu) i želi da te obiđe dok izlaziš iz garaže, vozi brzo, žuri.
Mogu i ja da stanem kolima u ulicu pored, čekam komšiju da krene iz garaže i da se zaletim u njega.
Bukvalno je takva situacija bila (samo što nije ništa namerno izazvano).
Ali teško je ovo dokazati bez kamera.
Inače, pogodili su se, ali su krivicu svalili na mog oca (policija je to insistirala jer sam 100% siguran da poznaju tog lika koji drži pekaru u gradu).
Što je najsmešnije, drugi vozač je bio ubeđen da je on kriv, jer je mnogo žurio da zatvori pekaru :).
A po zatečenom stanju izgleda kao da je moj otac 100% kriv.
Da su se dogovorili bez policije, mislim da bi moj otac imao manju štetu (srećom i nije neka velika).

Back