subscribe form pomoć

DamnVegetarian

Početnik
Poruka
50
htoe bih na sajt da stavim jeban text box u koji će neko ko hoće da bude obavešten o updateovima sajta itd. moći da upiše svoju email adresu, i da prima takve mailove.

e sada, ne znam koliko je to ''jednostavno'', i kako se to radi. da li je to neka built-in funkcija u dreamweaveru poput jump menya ili je u pitanju nešto posve drugo.

unapred hvala na odgovorima.

Ako sam te razumeo posetilac treba da upise email adresu koja ce stici tebi na email. Ako je to onda jednostavno postavi cgi skriptu na server a anda odradi form email redirekciju t.j. u form property upises gde ti se nalazi skripta koja ce da ti forwarduje email sa podatcima.

Hackers:
Ako sam te razumeo posetilac treba da upise email adresu koja ce stici tebi na email. Ako je to onda jednostavno postavi cgi skriptu na server a anda odradi form email redirekciju t.j. u form property upises gde ti se nalazi skripta koja ce da ti forwarduje email sa podatcima.
Da, dobro si razumeo. A sada kada sam prvi put procitao sta sam napisao video sam da I nisam bas kristalno jasno objasnio. :-)
Posto nisam bas toliko uznapredovao ako je moguce preporuci mi neke korisne linkove na ovu temu.(ili neki sajt ako postoji gde moze vecina stvari da se nadje. Jos uvek tragam za takvim). O .cgi-u znam upravo samo to, “.cgi”.
Dnevno procitam po nekoliko clanaka na temu raznih stvari u vezi web design-a, ali takodje sam shvatio I da nije bas tako lako primeniti ta sva saznanja, pogotovu jer nemam bas puno slobodnog vremena, ali sta je – tu je.

Takodje sam se u poslednje vreme zainteresovao za pokretanje online free newsletter-a.
Veoma mi se svidja ta ideja, ali opet znam veoma malo o tome. Covece, ja kao da sam pao s Marsa! O_o
Ne, sada ozbiljno, pomalo je obeshrabrujuce kada kad god vidim nesto da mi se svidja I pogledam par stranica na internetu o tome, to ispadne da je neka nauka. Jel stvarno tako?

Shvatam da ne moze sve ovo da se nauci preko noci, niti bi bilo dobro da moze, samo da ne budete u zabludi oko mojih namera. :-)
Planiram da radim na ovome, da steknem potrebno znanje, ali ne mogu a da ne osecam nekakvu tezinu u svemu tome, jer nemam nikoga da pitam nista, pa maker to bilo I nesto najosnovnije. Mislim da je to ono sto me najvise koci, pored nedostatka vremena. Cak I kada postujem na ovom forumu, vidim da ljudi mogu da pruze samo ogranicenu kolicinu pomoci, uprkos mozda namerama.
Bilo kako bilo, prestajem da se zalim. :-)
Valjda ce se situacija popraviti, do tada, ziveli.

Back