su vam vashi pravili probleme zbog muzike?

"Su nam nasi pravili problem zbo muzike".

Tata me je vezivao za radijator i pustao mi Gucha sound kako bi mi privoleo tradiciji. Mama je nocima plakala i sada imam utisak da je ponekad cujem, sestra je pobegla od kuce... a ja sam mnogo puta ostao bez vecere... ipak istrajao sam u svojoj borbi, nekoliko godina sam bio "cupavac" kako bih im pokazao koliko volim taj zvuk. Sada je vec sve daleko bolje, diskovi su i dalje na istoj polici ja se redovno sisam i redovno veceram... nikada nisam odustao od muzike, bez obzira na posledice...

kada sam slusala metal, mama je sela sa mnom i ceo dan me smarala da joj priznam da li se drogiram ili sam u sekti.....
sada mi govori da nije rodila sina nego cerku, najcesci komentari su tipa:" to nije muzika, on samo recituje nesto, to mogu i ja...to su sve narkomani, samo piju, duvaju, idu ulicama i zvrljaju zidove..."

Mojima nije smetala muzika već to što sam kratko ošišana pa sam se još i farbala u drečavo crveno, teget, zeleno... Smetalo im je što ne nosim štiklice nego martinke (to im još uvek smeta, nikako da prebole iako ne živimo već dugo zajedno pa me ni ne gledaju)... Smetalo im je što ne kupim finu ženstvenu jaknicu nego, čak i na posao, idem u fajerci ili vijetnamci... Mada moram da priznam da imam jedan kaput baš onako ženski, ali najviše volim svoj kožni mantil :) Ponekad ih je nerviralo što in ne čujem kad me zovu, ali mi nikad nisu nešto specijalno kenj*li zbog muzike... ;)

meni je samo mama problem, ali zato tata.....ma, muka mi je od njega, psihodelije, metala i techno muzike....stalno ide na neke zurke, ubite me ako taj covek ne vari!!!!jos kad odvrne muziku u kuci pa krene da se gubi!!!!! :shock: :shock: :shock: sva sreca, pa mama ne zivi s nama!!!ja kada izadjem s tatom do grada, svi misle da mi je decko!!!! :shock: ili brat...celav, nosi siroke stvari i uvek ima kacket....mada, imao je 20 godina kada sam se rodila, a mama 18..... :roll:

Ja mislim da su matorci u Srbiji stroziji sto se tice izbor muzike nego u BiH.
Kod nas je turbo folk dosao poslije rata,prije se samo slusalo Led Zeppelin,Pink Floyid,Iron Maiden,Judas Priest,Aerosmith.....
Moj stari tako kaze!!!!
Jos iz BIH u bivsoj Jugoslaviji, samo su dolazile Rock,Pop ili Punk grupe.
To je istina, a iz Srbije ima turbo folk pjevaca na izvoz!!!!

cale je kao mladji slusao rock i neki finiji metal,a keva disco i rock.do pre nekoliko godina sam sluaso rock i metal,a sada malo intenzivnije slusam rap.jedine grupe koje ne smem da pustam pred njima su Prti Bee Gee i Bad Copy,uopste43-23 ekipa.ne prave mi matorci probleme,jedino im smeta preglasna muzika.stavise,kod matorog u autu je moj MP3 cd Edo Maajke :P

Moji su slusaju za njihovo vreme prilicno tvrdu muziku, a imam i sedam godina starijeg brata, pa kada sam ja dosla na red sve je bilo ok.
Neke stvari se i njima svidjaju, neke i ne bas. Otprilike sve im je ok, ako se neko mnogo ne dere i ne vristi, znaci dok koristi normalnu boju glasa, ok im je. Mada i kada im se ne dopadne, nista ne kazu.
Pre neki dan mi otac salje poruku sa posla, " kako se bese zovu one tvoje papricice, pevac indijanac" :)

naancy90:
meni je samo mama problem, ali zato tata.....ma, muka mi je od njega, psihodelije, metala i techno muzike....stalno ide na neke zurke, ubite me ako taj covek ne vari!!!!jos kad odvrne muziku u kuci pa krene da se gubi!!!!! :shock: :shock: :shock: sva sreca, pa mama ne zivi s nama!!!ja kada izadjem s tatom do grada, svi misle da mi je decko!!!! :shock: ili brat...celav, nosi siroke stvari i uvek ima kacket....mada, imao je 20 godina kada sam se rodila, a mama 18..... :roll:
Pa ako ti babo ima 36 godina onda to i nije tako mator covek pa nista i ne cudi.

Mene moji cak i ne dave sto slusam Mansona! U pocetku su mi rekli:"Nemoj da nam dozvolis da se pokajemo sto smo te podrzali u tvom izboru muzike" jer su mi mnogi nastavnici pravili probleme zbog toga sto ponekad nosim crne majice i martinke(a fuxare iz skole kao da su normalne). Elem, moj babo slusa rock, punk, blues etc. a mama rock i pop(ne danasnji svakako). I njihovi roditelji su prosli kroz ono kroz sta prolaze danas moji i drago mi je sto imaju razumevanja. Ali jednom mi se desilo kad mi je drugarica dala disk DJ DEVILa na kome je ona satanska pesma 6 gates mama mi je potpuno popizdela i rekla da odmah to iskljucim i da joj je dosta takvih stihova. Paz'te ljudi, ni matorcima nije lako ;-)

naancy90:
pa, nisam ni jednog takvog oca videla.......
Pa kako smo mi drzava u kojoj se prerano odrasta, a samim tim i stari onda ti se mozda bas i nije dalo. Mada ono ja znam za nekoliko takvi slucajeva. Recimo mom drugu je mama slusala Metal i '92. ispa u pestu da gleda GNR i posle motorhead-a kad sam bio kod njegaa mi je pricala kako je pre bilo, ode na koncert ujutro se vrati popije kafu pa na posao.
A najbolji primer mi je jedan Poljak. Covek je do 2001-e vozio korvetu, slusao je (a i dalje slusa) Roling Stonse u kuci ima njihov poster u prirodnoj velicini, slusa tako rock i sl. E sad sta je malo da se covek cese, mozda i malo vise. Cile je doktorirao fiziku, godinama je bio jedan od glavonja u Los Alamosu, a kome to nije dosta za ozbiljnost (pred dva braka i jednog deteta) nek se cudi jer covek ima ladno preko 60 godina!
Kad god pomislim da sam matora trtina setim se njega i oma mi bude lakse. . .

levrone:
Hoćeš da kažeš da iz Srbije dolaze samo seljaci?:D
Ne zelima da kazem da iz Srbije dolaze seljaci, ali iskreno receno ja neznam puno o rock i metal bendovima.Znam samo za Kraljevski Apartman i Van Gogh,a za ostale nemam pojma.
A sto se tice turbo folkasa, iskreno receno imate ih previse. Bez ljutnje ali to je cinjenica,nazalost los primjer za vasu, a i za nasu omladinu.

Back