Stvorenje iz Kine ... ??

• Začetnik teme Začetnik teme Nott
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nott

Buduća legenda
Poruka
32.712

Lovci u kineskoj provinciji Sečuan uhvatili su nepoznatu životinju, nakon što su lokalni stanovnici prijavili da su videli zver nalik na medveda.

'Pomalo liči na medveda ali uopšte nema krzno, i ima rep kao kengur' rekao je lovac Lu Čin. 'Takođe, ne zvuči kao medved, ispušta zvuke nalik na mačije i stalno nekoga doziva. Možda druge pripadnike svoje vrste, a možda je ovo poslednji primerak' dodaje Čin.

'Postoji lokalna legenda o čoveku koji se pretvorio u medveda, i mislim da smo to uhvatili' zaključuje lovac.

Lokalni eksperti za životinje sada planiraju da pošalju čudnu zver u Peking, kako bi se uradili DNK testovi i utvrdili o kojoj se životinji tačno radi.

Izvor: Dobijeno E-mail_om

Danas je bila emisija o cupakabri, mislim na Nat Geo, i zivotinja koju su pokazali lici na ovu, u svakoj slucaju takodje nema dlaku. Identifikovana je genetski kao kojot (mislim da je uhvacena u Teksasu ili negde na jugu USA), takodje su analizirani ostaci zivotinje koju je ubio automobil i takodje je identifikovana kao kojot po obliku celjusti. Ali nije cistokrvna zivotinja, pa se sumnja na neko ukrstanje.

Posto je cupakabra optuzivan za pijenje krvi zrtvama, mislim da je bilo nekog pominjanja slepog misa i citavog sistema za varenje koji bi morao biti prilagodjen "jedenju" krvi, interesantna je moguca varijanta genetskog ukrstanja kojota i slepog misa. Tu bi mozda bio odgovor na nedostatak krzna, i apetit za krvlju.
Mada je sama ideja prilicno apsurdna, a i ne vidim svrhu takve zivotinje...

Ali zivotinje su tu, sta god bilo.

Ovo sam pomenuo samo zato sto obe zivotinje, i ova kineska, i navodni cupakabra, nemaju dlaka, sto je malo neverovatno (mislim, istovetna mutacija) za prirodno poreklo tih zivotinja. Osim toga i cupakabra i ova zivotinja koliko shvatam su nove vrste, stare ne vise od 10-20 godina. A genetika se nekako bas tu rasplamsala...

http://en.wikipedia.org/wiki/Mange

http://www.marvistavet.com/html/body_sarcoptic_mange.html

nije nista natprirodno, a nije ni...zabavno
narocito tom jadnicku sto sjedi u kavezu
: (

Iliti suga. Ali sve i da je suga, koja je zivotinja u pitanju? A za cupakabru koga je udario auto nasli su nesto dlaka na nogama, blizu sapa, na sta je istrazivac kada je pomenuta suga kao moguci uzrok cosavosti rekao da bas na nogama ocekuje da nema dlaka jer se tu najlakse uklanja od strane zivotinje koju svrbi ga grize i grebe ta mesta. Tako da bi trebalo da nije suga u pitanju kod cupakabre.
Mada ne znam za ovu zivotinju.

Lovci u kineskoj provinciji Sečuan uhvatili su nepoznatu životinju, nakon što su lokalni stanovnici prijavili da su videli zver nalik na medveda.

'Pomalo liči na medveda ali uopšte nema krzno, i ima rep kao kengur' rekao je lovac Lu Čin. 'Takođe, ne zvuči kao medved, ispušta zvuke nalik na mačije i stalno nekoga doziva. Možda druge pripadnike svoje vrste, a možda je ovo poslednji primerak' dodaje Čin.

'Postoji lokalna legenda o čoveku koji se pretvorio u medveda, i mislim da smo to uhvatili' zaključuje lovac.

Lokalni eksperti za životinje sada planiraju da pošalju čudnu zver u Peking, kako bi se uradili DNK testovi i utvrdili o kojoj se životinji tačno radi.

Izvor: Dobijeno E-mail_om

Azijska cibetka sa sugom ili gljivicnim koznim oboljenjem

Cibetka je mackolika zivotinja i oglasava se slicno macki.
Ovo su fotografije razlicitih podvrsta, ali su sve slicne, s varijacijama u velicini i boji krzna:

5173811427_37ddf28b0d-1.jpg

Kozna oboljenja nisu retka medju zivotinjama. Evo kako izgleda simpanza kome je, zbog bolesti, opala dlaka:

Ili medved:
bald-bear-1-1.jpg

Back