Stvarnost

...ali,sta sa tim interesovanjima?

...ne razumem, emotivno ne znace puno dok se ne omirisete uzivo...makar je meni potrebno mnogo vise od interesovanja, druge stvari su mi vaznije...

...za prijateljstvo slicno vazi...moja najbolja prijateljica i ja nismo slicnih interesovanja pa opet mislim da bolju drugaricu nikada necu imati...to sto sam saglasna sa nekim povodom nekog pitanja u medjuljudskim odnosima malo znaci...

...ova tema mi lici na udruzenje razlicitih koji imaju samo jednu slicnost a to je forum...kada bih prosirila malo temu dosla bih do potrebe da komunikacija bude netrasparentna jer onu transparentnu iz nekog razloga odbacujemo...sto me dovodi do zakljucka da je nekim ljudima lakse da iskazu sebe tako sto se delimicno kriju...pitanje je, zasto uzivo ljudi ne iskazu sebe iskrenije?

U nekim stvarima ti i ona ste morale biti slicne inace ne biste se mogle ni mirisati. Odrasle zajedno, formirale se zajedno, neka slicnost mora da postoji..., a ako i ne postoji tu ste iz navike i iskrenog prihvatanja jedno drugog. Slicnost nije garancija za uspesne medjuljudske odnose, ali neces se sigurno druziti sa vehabijom ili bivsim robijasem ako nisi u necemu slicna njemu.
Jasno mi je da u ljubavi ne treba traziti kopiju sebe, vec ono nesto sto nas zadovoljava i ispunjuje, a ako je to slicnost sa drugim onda je to stvar slucaja.

Zasto ljudi sebe uzivo kriju?? Iz nekog razloga se u sirem drustvu cesto potencira na povrsnosti i zgubidanskim razgovorima, gluvarenju ili blejanju takoreci :), a ne na ozbiljnosti.
Previse zavisti i podmuklosti moze biti prisutno da bi nekom sebe dao na tacni tek tako.
A i povrsnost je sveprisutna.:confused:
Rijaliti sou, VB i slicno, ja se bar nadam da ce gejmerska kulutura malo preokrenuti stvari, ali realno i od toga slaba vajda.:confused:.

- - - - - - - - - -

Ostvaruje se lakse kontakt i u samoj toj cinjenici je dato da je ovo nesto sasvim drugacije od stvarnog zivota a to je citava poenta tema. Da je oboje isto realno iste bi bile i reakcije .
Kada bi forum postao VR u smislu matrixa ti bi mogao da odes na kafu sa Njujorcankom ne silazeci sa planine u Srbiji ako zivis na planini.
I ajde stavimo siguronosne provere u smislu da tvoj RL izgled mora biti isti.:)
Pristup dosta menja stvari. Interesi nestaju, a nesto drugo postaje bitnije.

Poslednja izmena:
Kada bi forum postao VR u smislu matrixa ti bi mogao da odes na kafu sa Njujorcankom ne silazeci sa planine ako zivis na planini.

Ostvaruje se lakse kontakt u smislu da su svi odvazniji u prilasku u tome je razlika. Ja danas mogu da startujem svaku zensku na forumu jer je to tako lako preko tastature. I onda ti kazes da je to isto realno i da ima istu tezinu kao da sam startovao 10 zena u reali koje poznajem dvije godine. Ali nije ni to toliko bitno koliko cinjenica da nemas kvalitetan ili adekvatan mehanizam za upoznavanje stvarno upoznavanje osoba sa kojima se dopisujes na internetu.

Ostvaruje se lakse kontakt u smislu da su svi odvazniji u prilasku u tome je razlika. Ja danas mogu da startujem svaku zensku na forumu jer je to tako lako preko tastature. I onda ti kazes da je to isto realno i da ima istu tezinu kao da sam startovao 10 zena u reali koje poznajem dvije godine. Ali nije ni to toliko bitno koliko cinjenica da nemas kvalitetan ili adekvatan mehanizam za upoznavanje stvarno upoznavanje osoba sa kojima se dopisujes na internetu.
Meni jeste isto, jer prilazenje i eventualni neuspeh u tome ne dozivljavam kao poraz, iako ne prilazim cesto. Kazem ti da je meni isto prici na forumu ili u realu.

Boldovano. Fejsbukom su se stvari mnogo promenile kada je muvanje u pitanju. Kami je izneo tacnu informaciju da se svi muvaju preko fejsa. Realno.
Razgovor sa nekim preko webcama meni deluje dovoljno uverljivo.

Poslednja izmena:
Kako ovo može biti stvarnije od RL, života ti?
Ovde pišemo samo kad smo raspoloženi za pisanje i odgovaramo na teme koje nas zanimaju.
Kad sam u k.urcu onda ni ne palim komp. Što je realno retko i kratkog daha, fala bogu, ali definitivno sam na forumu u najhisteričnijem mogućem izdanju.
U RL sam mala maca, satkana sva od paučine, nemaš me šta videti ni čuti. Osim na poslu, tamo se borim kao lavica. Ali to nije RL, to je Matrix, pauza u realnosti.

nije tebi lako povatat sve te konce. ...od paučine

- - - - - - - - - -

Meni jeste isto, jer prilazenje i eventualni neuspeh u tome ne dozivljavam kao poraz, iako ne prilazim cesto. Kazem ti da je meni isto prici na forumu ili u realu.

Boldovano. Fejsbukom su se stvari mnogo promenile kada je muvanje u pitanju. Kami je izneo tacnu informaciju da se svi muvaju preko fejsa. Realno.
Razgovor sa nekim preko webcama meni deluje dovoljno uverljivo.

poanta tih odnosa je da toliko zainteresiraš ženu da ona tebi priđe. to je posao bato

Posto se apsolutno ne slazem sa poentom iz esh-ove teme, potrebno je da postoji i druga, koja fokus prebacuje na potpuno drugu stranu.

Dakle...

Virtuelni zivot je cesto stvarniji od zivota u real life-u.

Ljudi su iskreniji, vise svoji, opusteniji, manje se foliraju.

Virtuelni zivot je stvarnost, a real life je Matrix, iluzija, foliranje, nesloboda.

Zasto je to tako?:think:

Ti takve ljude, koji ne gotivis, u rl ne mozes da izbegnes. Ne moras ti nista da kazes da ti oni smetaju, ali oni ti realno smetaju. To sto ja to ne kazem svaki put kada mi neko zasmeta je moj odbrambeni mehanizam, moje foliranje. Zato stvarnost u stvari nije stvarnost, vec je Matriks iz filma. Nista tu nije stvarno, ili skoro pa nista.

Stvarnost su iskrene emocije. To je najveca stvarnost, nema vece stvarnosti od te. Niti jedan fizicki cin nije stvarniji od iskrene emocije.
da potpisem ovaj, a i ostale tvoje postove sa teme

Brale, ja imam skoro 30 godina i smatram da u tom periodu covek treba da ima dovoljno samopouzdanja da pridje bilo kojoj devojci ako mu se doticna svidja.

Ma to je samo banalan primer koliko ovdje stvari idu povrsno, zenske sa kojima ovdje kontakiram svakodnevno i one u reali ne mogu se svesti u istu ravan. To je besmisleno uporedjivati.

Back