Stvari koje vam nikad nisu oprostili – a vi i dalje ne razumete zašto

Da

Obično probam da vidim gde je zaškripalo
I jel si uspeo da saznas?
Ja sam jednom pokusala da saznam ali bez nekog uspeha...doista nije mi bila mnogo bliska osoba ali opet...
Sa druge strane u ranijim godinama sam znala samo da nestajem iz zivota ljudi zbog sitnica bez pozdrava, sada vise to ne radim

Da li ste ikada doživeli da vam neka osoba nikad ne oprosti nešto, iako vi i danas ne razumete šta ste tačno uradili pogrešno?

Postoji li situacija gde ste vi nekome nešto zamerili – ali iz njihove perspektive to možda nije bilo ništa strašno?

Da li ste uopšte pokušali da razgovarate o tome, ili je sve ostalo nedorečeno?
Ako neko ima potrebu, oprostiće ti.
Ako ti imaš potrebu da oprostiš, učini to. Makar oprostila u sebi, prećutno toj osobi...skineš mu tako taj teret ili sebi, kako god. U tome je cela poenta.
Najteže je kad moraš da nešto oprostiš sebi. Kod mene je pre taj slučaj,...rasteš vremenom, pa gledaš stvari iz neke druge perspektive. Svi grešimo,...moramo samo da naučimo i da praštamo.
Ako neko ne želi da ti oprosti, ne zameri. Oprosti sebi, ako imaš razloga.

Da li ste ikada doživeli da vam neka osoba nikad ne oprosti nešto, iako vi i danas ne razumete šta ste tačno uradili pogrešno?

Da, a pravi razlog ni danas, posle mnogo godina ne znam.

Postoji li situacija gde ste vi nekome nešto zamerili – ali iz njihove perspektive to možda nije bilo ništa strašno?

Ne mogu da se setim nijedne situacije.

Da li ste uopšte pokušali da razgovarate o tome, ili je sve ostalo nedorečeno?

Želela sam da razgovaram, uvek sam nailazila na zid ćutanja. Sve je ostalo nedorečeno i žao mi je zbog toga.

Mislim na ono prvo pitanje.

Back