Štulić odgovorio menadžeru: Poništio ga

• Začetnik teme Začetnik teme Lada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lada

Legenda
Poruka
52.167
Branimir Džoni Štulić, tvorac Azre i najveći rok muzičar Jugoslavije, odgovorio je na izjavu estradnog menadžera Kikija Zurovca.On je, naime, u jednom intervjuu rekao, citiramo: "Interesantno je bilo raditi sa Štulićem. Poslednji koncert je bio u Šibeniku. On je tada, inače, bio ubeđen da ga prati KGB, da ga juri sovjetska tajna služba... Na pola koncerta je tražio da ga vozim na aerodrom u Zagrebu, otišao je za Utreht i evo ga tamo i dan-danas."
D%C5%BEoni%20%C5%A0tuli%C4%87%20YouTube_706x940

Izvor https://direktno.rs/zabava/poznati/...=referral&utm_source=adria.contentexchange.me

Evo Štulićevog odgovora:

"Nema toga ko se nije ogrebao na moj račun"

"Nije istina da me igde vozio, a kamoli na aerodrom (zadnji nastup je bio u Puli, koji tjedan posle Šibenika). Ja sam za tu turneju ‘83. imao Breginu ekipu: Raka Marić je ugovarao svirke, a ovaj Kiki je bio u odvojenoj, kamionskoj ekipi, zadužen za svetla i utovar i istovar tehnike (bila su dvojica, plus jedan moj čovek, plus posuđeni vozač). Pred svirku sam se zagrijavao igrajući fudbal na male goliće, tri protiv tri, moja ekipa (čovek na mikseru i taj sa utovara) protiv Bregine ekipe (ta dvojica i treći koji je pomagao Raki) i uvek smo ih pobeđivali, što im nije bilo pravo i bili su veoma ljuti (što je mene iznenadilo), pogotovo jer sam igrao u klompama (što bi tek bilo da nisam igrao u njima), ktome imao sam običaj prosipati štoseve za vreme igre (to je što se tiče KGB-a), jer bi se oni onda smejali i u tom času bi, naravski, stali, a mi smo im na to gol zabijali. Još uvek je zbog toga ljut i nije mi to zaboravio, pa mi se sada, kao uspešan biznismen, sveti.”

Некако ми ово све изгледа као припрема да се пробије тешки лед.
Сматрам га једног од највећих великана са ових простора али ту су свакако уз њега и Смак и ЕКВ па и Тајм иако само три албума али историска само мало након првог албума Лед Цепелин 1969 а Тајм избацује свој албум 1971.
Дакле у многочему напреднији од западних прогресив бендова јер уз тврди рок долази џез нота и некако црначко певање Дадо Топића.

Све у свему упознао сам човека који је први овде снимио односно репродуковао све албуме Хаустора на цд.
То је тада било отковење мрсчне 90-те.
Међутим када се састао са тим човеком у Паризу у сиромсшном стану питао га је да ли сам нешто зарадио?
На шта му овај одговара ти ниси ја јесам.
Рекао му је дођи у Београд.
Дарко Рундек је на то рексо ја не смем у Загреб да одем а не у Београд.
Овај му на рече најгоре што може да ти се деси у Београду је да зарадиш добре паре!
Тако је било.

Сад овде ценим принципијалност одбио је држављанство од Ивице Дачића јер се осећа југословенском звездом што и јесте.

Иако сурови опонент хрватства ипак не ни Србин већ као Македонац или неки староседелац.

На констстицију у књизи Хрват.

Одговорио је "Како могу бити Хрват кад нисам Србин?😄

Но ипак имам добар утисак да ће се вратити мислим да ће пробати у Београду јер има добру подршку пријатељ са Бором Ђорђевићем некако мислим да ће наћи клинце ентузијасте који данас много боље свирају и премашују стандарде тог времена.
У вези његових таквих шала типа КГБ при том мртвачки озбиљан могу индирекно посведочити.

Мој пријатељ староји доста од мене декларисани хипик није волео Азру нити њувејв Бјело Дугме да али албум "Сви марш на плес" је сматрао промашајем њувејв албумом.

Био је присутан на концерту Галије у Макарској.
Поред њега су Били Бебек , Галија и још неки музичари...

Он будући да је мало брђан и да не капира баш тај сатирични приступ.

Сматрао је Џонија глупим сви га цимају...
У ствари он се спрдао на свој рачун и забављао озбиљан..
Говорио је најбољи гитариста је Џими Пејџ па ја! На шта су се сви смејали можда и презриво мислећи да је озбиљан у томе али када ми је препричао ја сам већ некако знао за Џонијеву фору"ужас је моја фурка"...
Заиста пратим његову фб страницу али много је ту народњачког и етно проче коју избацује то му прија сада али ја бих волео гледати стару Азру.

Back