Студирање у БГ или НС?

Ime.Prezime.

Početnik
Poruka
4
Поздрав свима,

Вољела бих следеће године уписати факултет у Новом Саду или Београду, иначе долазим из Републике Српске, па бих жељела чути искуства оних који већ студирају или су студирали у поменутим градовима. Колико је отприлике потребно новаца мјесечно за неки нормалан живот.
Такође, занима ме да ли се у првој години може упасти у дом и који су услови?

Хвала унапријед. :)

Поздрав свима,

Вољела бих следеће године уписати факултет у Новом Саду или Београду, иначе долазим из Републике Српске, па бих жељела чути искуства оних који већ студирају или су студирали у поменутим градовима. Колико је отприлике потребно новаца мјесечно за неки нормалан живот.
Такође, занима ме да ли се у првој години може упасти у дом и који су услови?

Хвала унапријед. :)

Novi Sad je manji grad, po mnogima i dosta lepsi od Beograda... Tu su negde isto oko novaca potrebnih za zivot, s tim da su stanovi znatno jeftiniji za izdavanje u NS. Sa druge strane Beograd, kao glavni i najveci grad ima svoje prednosti. Sve zavisi sta ti vise volis. Moguce je da brucos upadne u dom, ali to su uglavnom oni sa 3-4 kreveta u sobi i gde ceo sprat deli kupatilo ;) Uslov su dobre ocene i naravno budzet .

Moguce je da brucos upadne u dom, ali to su uglavnom oni sa 3-4 kreveta u sobi i gde ceo sprat deli kupatilo ;) Uslov su dobre ocene i naravno budzet .

Boldovano možda važi za Bg, ali u NS-u i brucoš može da upadne u dvokrevetnu sobu u dobrom domu (meni je nekoliko meseci cimerka bila jedna brucoškinja), a spratna kupatila ne postoje, a mislim da ne postoje ni četvorokrevetne sobe.

Mislim da u Bgu nemas sanse za dom, pre svega zato sto godinama unazad prva devojka na listi ima 41 bod a poslednja 40, ti bi sa tvojim bodovima mogla da dobijes dom recimo u januaru ili februaru a do tada bi morala da se snalazis, generalno taj sistem raspodele domova im je beskrajno debilan, jer bukvalno prosek plate roditelja odlucuje kakvu sobu i koji dom ces dobiti, a racunaj na to da ce gomila njih doci sa laznim prihodima koji iznose 0, sto je ponovo retardirano, jer ako su ti prihodi 0 od cega ces da placas taj isti dom/hranu i ostalo? :roll:
Welcome to Serbia.

Back