Studentski domovi?

skoljkica90

Obećava
Poruka
94
Kako ide ona formula za racunanje? Bila sam na sajtu SC, ali nista nisam razumela :confused:

Prosek u 4. godini mi je 4.0...
Prosek primanja po clanu domacinstva oko 4.000... dakle i tu bih trebalo da dobijem par bodova...
Pa me zanima, da li ima sanse da upadnem? Ako ne u ovaj budzetski... onda tzv. recepcijski?

Dajte mi bilo kakve informacije!

Nemoj da gledas prosle godine, to su ti sve dezinformacije...
Npr. mnogi kazu da nema sanse da dobijes dom ako nisi 4.8.-5.00... sto jeste tacno samo donekle.
Studentski domovi za svaki fakultet daju odredjenu kvotu studenata kojima ce dati smestaj, i to posebno za muskarce posebno za zene.
Npr. na fakultetima gde ima maaasa studenata... pravni, medicinski, ekonomski, fpn, bezbednost, itd... stvarno treba vrlo, vrlo visok prosek od 1.-4. razreda, jer je konkurencija velika.
Al' npr. Filozofski ili Filoloski... posebno muskarci... mesto dobiju bez problema... a pritom su sve 4. godine gimnazije imali neki osrednji prosek.. od 3.8, pa na gore.
Ista je situacije za devojke sa pretezno muskih fakulteta (etf, masinac, itd...).. znaci dobije se kvota... 100... pritom se za dom prijavi recimo njih 130... gde je mnogo lakse upasti nego npr. na pravnom.. gde kvota za dom bude 250... a prijavi ih se 600-700... :)

Јел зназе како функционише када је неко хронични болесник? Чуо сам да се у том случају одмах добија дом. Ја сам као клинац имао астму. И да, кад је та пријава уопште???

Back