Studentski domovi

Ali, meni to deluje malo nemoguce... Karaburma treba da prima najveci broj brucosa, a ako u nju ide samo 160 ( racunam samo sa z.rang liste), gde ce ovih ostalih 400 ? I kada bi Patris (koji manje prima) primio jos 160, opet ostaje njih 230 , a svi ostali domovi su manji...

Veru ne daju, Ostaju samo Zarko Marinovic, Studenjak, 4.april, Kosutnjak. U Studenjaku daju samo nekoliko mesta, Z. Marinovic ima ukupan kapacitet samo 155 mesta, tako da sigurno i tu daju svega nekoliko, Kosutnjak uglavnom daju DIF-ovcima...Hm...meni to i dalje nekako cudno...
Sta znam, ja ocekujem Patris, bar se nadam...Kad vec nema sanse za Karaburmu...

Hehe, pa ti sa 107. mestom na rang listi, mozes i sama da izaberes Patris... :) hm...ili bilo koji drugi osim Studenjaka, verovatno...a sto se tebi Patris vise svidja od Karaburme...? Doduse, svi pricaju da je isto, ali...sta znam... :)
Hehe, a inace nisam pusach, a slusham...hm...bolje da napisem sta ne slusham :) Lakse bi bilo :)

Viccky88:
To znaci da Karaburmu dobija prvih 160 na rang listi...
to ne znaci to... imas jako puno brucosa koji svesno zele patris pre nego karaburmu... ja na prvoj godini nisam znala nikoga iz karaburme a milion njih iz patrisa.... a svi su imali prilicno fina mesta na rang listi... nekome se jednostavno vise dopadaju prizemne gradjevine ili sta vec...

Viccky88:
Hehe, pa ti sa 107. mestom na rang listi, mozes i sama da izaberes Patris... :) hm...ili bilo koji drugi osim Studenjaka, verovatno...a sto se tebi Patris vise svidja od Karaburme...? Doduse, svi pricaju da je isto, ali...sta znam... :)
Hehe, a inace nisam pusach, a slusham...hm...bolje da napisem sta ne slusham :) Lakse bi bilo :)
ja uopste nisam za patris...

Da, da, da, kapiram, nije bas prvih 160, ali cini mi se da uglavnom mesta u Karaburmi "odu" dok dodjes do npr. 200 mesta na rang listi... Bas neko rece da su prosle godine bili podeljeni u dve grupe (znaci, otprilike po 250 u svakoj grupi) i da oni iz druge grupe nisu imali gotovo nijedno mesto u Karaburmi. A sto se tice toga koji je dom bolji, hm...nemam pojma...to jeste sto kazes da neki ne vole zgrade sa 17 spratova, ali zar nisu u Patrisu za brucose sve sobe trokrevetne...? (Hm...Valjda u celom domu ima samo 68 dvokrevetnih soba) Valjda ljudi uglavnom zele dvokrevetne sobe...

Znate sta prosto jedva cekam subotu pa da se vec citava ova frka zavrsi. Nepusac sam i ne slusam narodnjake ali vec imam kombinaciju sa drugaricom iz odeljenja (11.-a je posle mene, pa cemo pokusati da uzmemo zajednicku sobu). Ali problemce mozda nastati ako ja dobijem Karaburmu, a njoj ostane Patris jer smo u "kriznom podrucju" rang liste (225i 236)

Krizno podrucje?? Auuuu, a kako se zove onda 392. mesto? Hehe... :) Joooj, ljudi, i ja samo cekam da se zavrsi sve ovo, pa sta dobijem-dobijem, valjda cu se snaci... :)
Vidimo se na raspodeli...Ako neko vidi neko zbunjeno bice u crvenoj jaknici tamo, nek se javi, hehe :)

Hehe, mozda budemo komsike u Patrisu :)
E, a verovatno ces moci da sredis da budes sa tom drugaricom. Mislim, verovatno cete dobiti isti dom, pa i ako ne dobijete istu sobu, vi se lepo zamenite sa nekim, ne verujem da ce se neko buniti...:)

Viccky88:
Krizno podrucje?? Auuuu, a kako se zove onda 392. mesto? Hehe... :) Joooj, ljudi, i ja samo cekam da se zavrsi sve ovo, pa sta dobijem-dobijem, valjda cu se snaci... :)
Vidimo se na raspodeli...Ako neko vidi neko zbunjeno bice u crvenoj jaknici tamo, nek se javi, hehe :)
Kriznim ga smatram jer Karaburma moze da "presusi" izmedju mene i nje. Pa narode ostaje nam da se vidimo na raspodeli i uzdamo se u Boga i srecu junacku.

Hej, nadjoh nesto o renoviranju... Hehe, izgleda da cemo dobiti renovirane domove gde god da zapadnemo... :)

"Већина студената ускоро ће се уселити у реновиране студентске домове. Најтеже ће, ипак, бити бруцошима који кревет буду добили у Карабурми, где ускоро почиње комплетно реновирање.
Према речима Милована Петровића, директора Студентског центра Београд, радови на "Карабурми" су започети и биће сређиван спрат по спрат. Центар је обезбедио новац за почетак радова, око 15 милиона динара, а остатак новца би требало да се прикупи донацијама.
- Тренутно се радови приводе крају у домовима "Жарко Мариновић", "Кошутњак" и "Рифат Бурџевић" - прича Петровић.
- Овде смо сређивали кровове. Све кухиње и студентски ресторани су дотерани и окречени. Ту пропуста не сме да буде. Рађено је и у "Вери два". Мајстори су поправљали кров, а набављена је и нова столарија.

Овог лета комплетно је реновиран Студентски град, који прима 4.000 станара. Европска олимпијада младих, која је овог лета одржана у Београду, "крива" је за генерално спремање, кречење и набавку новог намештаја у овом, највећем студентском дому на Балкану.

- Већ крајем недеље у собе ће се уселити бруцоши - каже Петровић.
- Њима већ годинама припадају места у "Карабурми", "Патрису" али и у Студентском граду.
Према речима Драгана Минића, управника дома "Патрис Лумумба" бруцоше ће у петак дочекати потпуно нова купатила и тоалети.
Она су, иначе, била у катастрофалном стању, јер су се студенти умивали у бетонским коритима и користили распаднуте туш кабине.

Карабурма

За сређивање тоалета у студентском дому Карабурма потребно је око милион евра. "Новости" су недавно покренуле акцију прикупљања новца за овај студентски дом.
Међутим, многи који су помоћ обећали брзо су на то заборавили. Новац је уплатила једино фирма "Србија гас". "

Back