Molim vas, recite mi vase misljenje i iskustva sa doktorima na studentskoj klinici
Unapred zahvalna
Unapred zahvalna
Poslednja izmena od moderatora:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Lekari kao i svaki drugi.Ni bolji ni gori od ostalih.Hteo ne hteo moraaš se lečiti kod njih ako si student iz unutrašnjosti.Za sada nemam neka negativna iskustva sa lekarima iz poliklinike.Jedino me internista oustio sa duplo povišenim bilirubinom i gastritisom bez terapije.Kaže, srediće se to.Molim vas, recite mi vase misljenje i iskustva sa doktorima na studentskoj klinici
Unapred zahvalna
Rekla je da uzmem Rupurut po potrebi, a to se često događa.Ispiti mi nikada nisu zadavali toliko stresa da bi krajnji ishod bio gastritični napad.Više me brinuo taj bilirubin koji je bio u početku 6 puta veći od ref. vrednosti a posle dve nedelje duplo veći.To je njoj tada bilo prihvatljivo i nije me uputila ni na jedno ispitivanje kako bi otkrili u čemu je problem.Verovatno 6X viši bilirubin i nije neki problem??Na ultra zvuku je doktorka videla da je jetra masna a internista se na to nije obazirao.Што ти бар није препоручио неко помоћно лековито средство за тај гастритис?
Или је то код тебе било нешто акутно, због неког испита?![]()
Eritrociti su bili potpuno ok (RBC-4,34*10[SUP]12[/SUP]/l).Sve je inače savršeno dobro osim tog bilirubina.Planiram da idem sledeće nedelje kod lekara i tražim uput za krvnu sliku.Čisto da proverim stanje.I tad sam samoinicijativno otišao kod lekara jer praktikujem proveru kompletne krvne slike na svakih 6 meseci.Gazirano inače ne konzumiram kao ni jeftine sokove koji su smeša svega veštačkog što se moglo staviti u njih.Imam 88kg a visok sam 188cm.А крвна слика? Какви су ти били еритроцити тад?
Је л' конзумираш газирано?
Како стојиш с телесном масом?
Врло могуће, посебно што немаш никакве тегобе.Eritrociti su bili potpuno ok (RBC-4,34*10[SUP]12[/SUP]/l).Sve je inače savršeno dobro osim tog bilirubina.Planiram da idem sledeće nedelje kod lekara i tražim uput za krvnu sliku.Čisto da proverim stanje.I tad sam samoinicijativno otišao kod lekara jer praktikujem proveru kompletne krvne slike na svakih 6 meseci.Gazirano inače ne konzumiram kao ni jeftine sokove koji su smeša svega veštačkog što se moglo staviti u njih.Imam 88kg a visok sam 188cm.
PS.Veoma je moguće da nisu ni uradili analizu kako treba.Ne bi im bio prvi put.
Radi se o tome da su neprofesionalno urađene analize.Ne poštuju se pravila analitičke struke a sve zbog težnje da se u ograničenom vremenu odradi veliki broj analiza.Najčešći problem je stara kalibracija instrumenta kao i kalibraciona prava koja se koristi po nekoliko dana a po pravilu mora svaki dan da se snima i nekoliko puta proverava internim standardom.Drugi veliki problem je nedovoljna edukovanost analitičara u oblasti statističke obrade ruzultata (odbacivanje sumnjivih vrednosti,provera regresije,primena statističkih testova...).Treći je vezan za pripremu uzorka...ima toga još.Врло могуће, посебно што немаш никакве тегобе.
С тако повишеним билирубином (6х) морао би да разматраш или неку облик хемолитичке анемије, хеки облик хепатитиса или камен у жучи, запаљење жучне кесе , а то су ипак болести које не иду без и једне тегобе.
Биће да је погрешно одрађена анализа.
Људи ми се све чешће жале на тај проблем. Не знам о чеу се ради.
A pa najnormalnija stvar je da se zamene rezultati kad nemaju sistematičnost u radu.Fali im dobra organizacija jer je broj uzoraka jako veliki.meni doktorka rekla odmah ovo nisu tvoji nalazi pa sam morala ponovo![]()
A pa najnormalnija stvar je da se zamene rezultati kad nemaju sistematičnost u radu.Fali im dobra organizacija jer je broj uzoraka jako veliki.
Šta u vezi vitamina C?Nisam pročitao pitanje.ajde mi molim te odgovori za onaj vitamin c...moram da ga pijem jos mesec dana a nestace mi onaj skupi c vitamin sa rose hips, kupila sam sve sto treba al ne znam dal da to smuckam
![]()
Aha.Sad vidim.Jeste to natrijum askorbat ali kako je u želucu prisutna hlorovodonična kiselina koja je mnogo jača od askorbinske to ona odmah reaguje sa Na-askorbatom i oslobodi ponovo askorbinsku kiselinu uz stvaranje NaCl-a tako da je totalno bezveze koristiti Na-askorbat. Druga stvar-kad neutrališeš vit.C sodom bikarbonom ti, pošto verovatno ne znaš stehiometrijski proračun a nemaš ni tako preciznu vagu, nikada nećeš odmeriti tačno onoliko sode-bikarbone koliko je potrebno za neutralizaciju vitamina C već ćeš po pravilu dodati višak sode bikarbone.I onda, ti piješ Na-askorbat (koji će se ponovo prevesti u želucu u skorbinsku kiselinu) i višak sode bikarbone koja će ti neutralisati želudačnu kiselinu a to ti svakako nije potrebno.
Nema na čemu.To su samo navlakuše farmaceutske industrije a efekat je isti.jeste, hvala winkler, kupicu opet onaj c vitamin![]()
Nemam ja ništa protiv vitamina C (on je ako i svi drugi vitamini neophodan kofaktor enzima) već Na-askorbata.Osim malo bolje rastvorljivosti u vodi ne vidim ni jednu drugu prednost, a rastvorljivost je nebitna u kontekstu priče.ne volim to da pijem ali mi doktor rekao da moram i vitamin c i omegu jos 1 mesec pa necu da reskiram![]()