Studenti u blokadi: Vlast pokušava da izazove građanski rat, Vučić perfidno nasilje pripisuje građanima

kapetanmark

Legenda
Poruka
58.948
https://www.021.rs/story/Info/Srbij...ic-perfidno-nasilje-pripisuje-gradjanima.html

Studenti u blokadi saopštili su da su zgroženi pokušajem izazivanja građanskog rata od strane aktuelne vlasti.

1755165610079.png

Kako kažu studenti, događaji koji traju danima unazad ukazuju na dobro poznat narativ iz devedesetih, ali sada okrenut prema svom narodu.

"Pristalice SNS su koordinisano i koherentno krenule s korišćenjem pirotethničkih sredstava koja su usmerili prema mirno okupljenim građanima, ne samo na jednoj lokaciji, već u više gradova, dok predsednik, perfidno, to pripisuje građanima", ukazuju studenti.

Ukazuju da su na mnogim snicmima, koji nisu mogli da se vide na RTS-u, prikazani primeri policijske brutalnosti prema građanima i ratnim veteranima.

"Prikazane su maskirane SNS pristalice koje su tukle građane palicama, bacali na njih alat, kamenje, petarde i baklje, ispaljivale vatromet. Kulminacija svega jeste upotreba vatrenog oružja u redovima pristalica SNS", navode studenti u blokadi.

Kako dalje kažu, za ovakvo, divljačko ponašanje niko od njih neće odgovarati.

"Policijski službenici nisu uhapsili nijedno lice koje je zastupalo interese SNS, ma koliko da je bilo nasilno. Zar ćemo dozvoliti da vladaju dvostruki aršini, da za građane važi zakon, dok za SNS ne važi? Propaganda koju plasiraju najviši predstavnici vlasti nema više za cilj da narod poveruje u laž, već da ne razlikuje istinu od laži", smatraju studenti.

Dodaju da su "krivi i treba da odgovaraju pred zakonom oni koji su napadali građane, a krivi su i oni koji su, lukavo, pripremali ovakav teren".

Na kraju ističu da se nameću brojna pitanja:

- Ko je mesecima unazad širio mržnju prema studentima?
- Ko je javno opravdavao pokušaje ubistva ljudi koji su mirno protestovali?
- Ko je pomilovao ljude koji su devojci slomili vilicu?
- Ko je pomilovao ženu koja je udarila devojku?
- Ko je širio međunacionalnu mržnju?
- Ko je izdao svoj narod?

Zaključuju: "Odgovor je - on!"

Ja otkad vicem hapsite vucica a vi trazite izbore glupanderi.
lako je vikati iz stolice

dok novi sad gori i krvari , jer im se ocito osladila krv novosadjana ti i ostali i dalje iz pripizidine se pravite pametni

jesi nesto licno preduzeo u toj borbi za bolje sutra?

jesi na tastaturi

a nekog nazivas glupanderom

pa nisi ti dostojan da novosadjane nazivas glupanderima ni da prismrdis novom sadu

novi sad je oreol slobode

zato nas toliko mrze

lako je vikati iz stolice

dok novi sad gori i krvari , jer im se ocito osladila krv novosadjana ti i ostali i dalje iz pripizidine se pravite pametni

jesi nesto licno preduzeo u toj borbi za bolje sutra?

jesi na tastaturi

a nekog nazivas glupanderom

pa nisi ti dostojan da novosadjane nazivas glupanderima ni da prismrdis novom sadu

novi sad je oreol slobode

zato nas toliko mrze
Preduzeo sam, koliko mogu zasto me osudjujes kao da si ti nesto bolji od mene!
Izbori, izbori, samo kao papagaji, dok ovaj urusi drzavu nacisto.

Preduzeo sam, koliko mogu
onda nemoj novosadjane nazivati glupanderima
ovde se krv proliva. ovde je otpor najmasovniji
ovde predsednik kruzi oko ns kao kisa oko kragujevca

ovde je najveci teror

a video si i juce najveci otpor tom teroru

zasto me osudjujes kao da si ti nesto bolji od mene!
pa nismo glupanderi

vec protestvujemo i blokiramo

Izbori, izbori, samo kao papagaji, dok ovaj urusi drzavu nacisto.
pokusavamo demorkartski do kraja.

ali svesni su oni da su gotovi i sada pokusavaju uvesti grajdanski rat
a u tom gradjanskom ratu nemaju nikog osim svoje BATINASE NARKO KARTEL

grebu i rukama i nogama da ne padn usa valsti j er znaju da ih cekaju decenijske robije

lako je tudjim k.urcem koprive mlatiti

pokloni se novosadjanima i reci svaka im cast!

onda nemoj novosadjane nazivati glupanderima
ovde se krv proliva. ovde je otpor najmasovniji
ovde predsednik kruzi oko ns kao kisa oko kragujevca

ovde je najveci teror

a video si i juce najveci otpor tom teroru

pa nismo glupanderi

vec protestvujemo i blokiramo

pokusavamo demorkartski do kraja.

ali svesni su oni da su gotovi i sada pokusavaju uvesti grajdanski rat
a u tom gradjanskom ratu nemaju nikog osim svoje BATINASE NARKO KARTEL

grebu i rukama i nogama da ne padn usa valsti j er znaju da ih cekaju decenijske robije

lako je tudjim k.urcem koprive mlatiti

pokloni se novosadjanima i reci svaka im cast!
Nemoj ti mene da prozivas da sam iz pripizdine i nema sta dalje da diskutujem s tobom.

Ovo je klasičan mehanizam kontrole u autokratskim društvima. Bukvalno je sve prepisano iz udžbenika za diktatore. Temelj takve vlasti nije volja građana, nego dva stuba:

Medijska manipulacija. Kada vlast ima potpunu kontrolu nad većinom medija, ona ne pokušava da uveri ljude da je jedna laž istinita, nego da stvori stanje u kojem niko više ne može da razlikuje istinu od laži. Svaki događaj se prepriča kroz "državni filter" pa nasilje koje sprovode pristalice vlasti prikazuje se kao nasilje opozicije, a brutalnost policije postaje "odbrana od huligana". Građani koji prate samo te kanale dobijaju iskrivljenu sliku i postepeno prestaju da veruju sopstvenim očima.

Represija. Drugi stub je monopol nad upotrebom sile. Policija i pravosuđe se ne koriste u službi zakona, već u službi partije. To znači da će svaki protivnik režima biti procesuiran i kažnjen i za najmanji prekršaj, dok nasilje režimskih batinaša prolazi potpuno nekažnjeno. Time se šalje jasna poruka: zakon važi za vas, ali ne i za nas.

U praksi, ovo funkcioniše kao zatvoreni krug, mediji prikrivaju ili izvrću činjenice, a represivni aparat disciplinuje one koji pokušaju da progovore drugačije. Rezultat je društvo u kojem se laž i istina stapaju u maglu, a strah i apatija drže većinu ljudi van ulice, čak i kada im je sve jasno.

Nemoj ti mene da prozivas da sam iz pripizdine i nema sta dalje da diskutujem s tobom.
nemas ti pravo nikoga da nazivas glupanderima

dok oni po novom sadu krvare a ti se pravis pametan u stolici tamo negde u .... bogu iza nogu ?

ok ako i grese sa tim zahtevima za izbore(ja mislim da ne grese), ti bi da budu radikalniji agresivniji...pa pokazi im kako

ali ni onda nemas pravo novosadjane recimo da nazivas glupanderima koji se bore rizikoujuci zivote za slobodu i pravicnu drzavu ,jesi pogledao snimke od sinoc u ns...

meni je to ispred nosa...

umalo sam dobio baklju u glavu...
komsija je povredjen. kamenicom.

Back