Studenti iz Srbije, RS i CG kreću na Medicinijadu i žurku na Pag, gde su ustaše ubile na hiljade Srba

A evo i tebi.
Hrvatski tjednik: za hrvatske državne interese povoljnije je da Vučić što duže ostane na vlasti
https://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/p-r/peorda-damir/45103-d-pesorda-balkansko-proljece.html
Još jednom, iz kog razloga na svako pominjanje savremenih ljubitelja ustaških zločina pokušavaš da prebaciš diskusiju na teren AV?

Stiče se utisak da su izvesni razvili nekakav uslovni refleks izbegavanja svake diskusije o savremenim fanovima ustaša i njihovih zločina pokušajima da se lopta prebaci na dnevnopolitički teren i AV. Uticaj medija.

Poslednja izmena:
A evo i tebi.
Hrvatski tjednik: za hrvatske državne interese povoljnije je da Vučić što duže ostane na vlasti
https://www.hkv.hr/izdvojeno/vai-prilozi/p-r/peorda-damir/45103-d-pesorda-balkansko-proljece.html
Da citiram koleginicu Loving Tree: u pitanju su novopečeni kompleksi koje je Hrvatima uterao Tuđman svojim istorijama o NDH kao izrazu povijesnih težnji hrvatskog naroda: time je proizveo samoidentifikaciju velikog broja Hrvata sa NDH i odatle dolazi i sve ostalo:

Pa u kakvoj je onda vezi odlazak na more u Dalmaciju sa ovim današnjim žalosnim povlađivanjem hrvatskim nacionalnim kompleksima. Da li vi zaista vidite sve Hrvate kao ustaše i spremni ste da povlađujete ustaštvu da ne bi uvredili Hrvate? Da li je to kompleks inferiornosti prema Hrvatima? Da li ste i sami Hrvati? Pomozite mi da shvatim jer mi je neshvatljivo da jedna iole normalna osoba može da piše to što vi pišete.

Imam utisak da bi ovi ostrašćeni simpatizeri studentsko - blokaderske revolucije bili spremni na strasnu žurku u Jasenovcu sa sve takmičenjem u zamahivanju maljem ako bi to kojim slučajem odobrovoljilo hrvatske domaćine.

Dakle, ponizno i jadno dodvoravanje hrvatskom nacionalizmu i povlađivanje njihovim nacionalnim kompleksima koje se ogleda u uklanjanju ćirilice jer smeta hrvatskim “domoljubima”, izbegavanje poseta spomen kompleksu Jasenovac u komemorativne svrhe jer to posebno smeta hrvatskim “domoljubima”, odbijanje prisustvovanju tehno žurci na mestu konc logora jer bi se naljutili hrvatski domaćini...I sve se to pokušava opravdati time što su nekad Srbi išli na more u Dalmaciju ili na rad u Nemačku. Neverovatno.

U bivšoj Jugoslaviji su školske ekskurzije u Jasenovac bile obavezne, a svako izjednačavanje čitavih naroda sa ozloglašenim kvislinzima zakonski kažnjivo.

Pa u kakvoj je onda vezi odlazak na more u Dalmaciju sa ovim današnjim žalosnim povlađivanjem hrvatskim nacionalnim kompleksima. Da li vi zaista vidite sve Hrvate kao ustaše i spremni ste da povlađujete ustaštvu da ne bi uvredili Hrvate? Da li je to kompleks inferiornosti prema Hrvatima? Da li ste i sami Hrvati? Pomozite mi da shvatim jer mi je neshvatljivo da jedna iole normalna osoba može da piše to što vi pišete.

Još jednom, iz kog razloga na svako pominjanje savremenih ljubitelja ustaških zločina pokušavaš da prebaciš diskusiju na teren AV?

Stiče se utisak da su izvesni razvili nekakav uslovni refleks izbegavanja svake diskusije o ustaškim pokušajima da se lopta prebaci na dnevnopolitički teren i AV. Uticaj medija.
Zato što je ova tema otvorena kako bi se blatili studenti i forsirao narativ da su oni autošovinisti koje nije briga za ustaše zločine, a zna se kome su studenti trn u oku.

Zato što je ova tema otvorena kako bi se blatili studenti i forsirao narativ da su oni autošovinisti koje nije briga za ustaše zločine, a zna se kome su studenti trn u oku.
Nisu svi studenti autošovinisti ali među njima, na žalost ima i takvih. Ovaj argument iznad je inače zasnovan na generalizaciji.

Nisu svi studenti autošovinisti ali među njima, na žalost ima i takvih. Ovaj argument iznad je inače zasnovan na generalizaciji.
Među studentima ima svakakvih, poenta je što se složno bore za iste zahteve, ne gledajući ko kome pripada. Nikada to vama neće ući u glavu..

Stiče se utisak da su izvesni razvili nekakav uslovni refleks izbegavanja svake diskusije o ustaškim pokušajima da se lopta prebaci na dnevnopolitički teren i AV. Uticaj medija.
Za ovo kratko vreme koliko sam ovde i ja sam primetio to čudno ponašanje.Šta god da napišeš protiv ustaštva,odmah se javi nekoliko njih i zatrpaju te nekim stvarima o AV.Imam utisak da smo u manjini ovde.

Imam utisak da bi ovi ostrašćeni simpatizeri studentsko - blokaderske revolucije bili spremni na strasnu žurku u Jasenovcu sa sve takmičenjem u zamahivanju maljem ako bi to kojim slučajem odobrovoljilo hrvatske domaćine.

Dakle, ponizno i jadno dodvoravanje hrvatskom nacionalizmu i povlađivanje njihovim nacionalnim kompleksima koje se ogleda u uklanjanju ćirilice jer smeta hrvatskim “domoljubima”, izbegavanje poseta spomen kompleksu Jasenovac u komemorativne svrhe jer to posebno smeta hrvatskim “domoljubima”, odbijanje prisustvovanju tehno žurci na mestu konc logora jer bi se naljutili hrvatski domaćini...I sve se to pokušava opravdati time što su nekad Srbi išli na more u Dalmaciju ili na rad u Nemačku. Neverovatno.

U bivšoj Jugoslaviji su školske ekskurzije u Jasenovac bile obavezne, a svako izjednačavanje čitavih naroda sa ozloglašenim kvislinzima zakonski kažnjivo.

А ја имам осјећај да ви немате ни стида ни срама. Позивате се на жртве геноцида свако мало ради блаћења противника. Толико поштујете пострадале да вам служе као политичка пропаганда.

Stiče se utisak da su izvesni razvili nekakav uslovni refleks izbegavanja svake diskusije o savremenim fanovima ustaša i njihovih zločina pokušajima da se lopta prebaci na dnevnopolitički teren i AV. Uticaj medija.

Savremeni ljubitelji ustaskih zlocina ne postoje u Srbiji. Bukvalno ih je 0-2 osobe.

Sa druge strrane, diktatura Aleksandra Vucica koja kontrolise desetine milijardi evra svake godine, prebija, zatvara, pret, reketira i ubija ljude, je jako realna stvar u Srbiji, i nesto sto je ubedljivo glavna karakteristika drustva u Srbiji danas.

Tako da ova besmislena udbaska poredjenja i narativi kojima se sluzite Obzerveru su reper za besmislenost.

To koliko su vam narativi besmisleni, pa to je legendarno.

Poslednja izmena:
Za ovo kratko vreme koliko sam ovde i ja sam primetio to čudno ponašanje.Šta god da napišeš protiv ustaštva,odmah se javi nekoliko njih i zatrpaju te nekim stvarima o AV.Imam utisak da smo u manjini ovde.
Ima tu raznih primeraka, neki kao da imaju i potrebu da agresivno zastupaju političku korektnost. Valjda Krug Dvojke iz ruralnih krajeva. :D

1.Ima ih priličan broj,to je sigurno.2.Ne znaju istoriju i nije mi jasno kako su završili osnovnu školu.3.Nemaju osećaj pripadnosti srpskom narodu,niti imaju svest o tome ko su im bili preci i kako su se komšije ophodile prema njima.

А ја имам осјећај да ви немате ни стида ни срама. Позивате се на жртве геноцида свако мало ради блаћења противника. Толико поштујете пострадале да вам служе као политичка пропаганда.

Kako te nije sramota? Najbljutavije klevete i kriminalizacija svakoga ko pomene ustaški genocid samo da bi opravdao pisanje nekolicine političkih istomišljenika i stranačkih botina na ovoj temi. Daj Bože da sami studenti blokaderi imaju više pameti od vas. Prestanite da ih ovako "branite".

Da citiram koleginicu Loving Tree: u pitanju su novopečeni kompleksi koje je Hrvatima uterao Tuđman svojim istorijama o NDH kao izrazu povijesnih težnji hrvatskog naroda: time je proizveo samoidentifikaciju velikog broja Hrvata sa NDH i odatle dolazi i sve ostalo:

Genijalna je LT, kao i ti. Ako se oće odgovornost za pad nadstrešnice, to je povlađivanje hrvatskom nacionalizmu. :lol:

Kako te nije sramota? Najbljutavije klevete i kriminalizacija svakoga ko pomene ustaški genocid samo da bi opravdao pisanje nekolicine političkih istomišljenika i stranačkih botina na ovoj temi. Daj Bože da sami studenti blokaderi imaju vipe pameti od vas. Prestanite da ih ovako "branite".
Ајд промисли шта си написао/ла.

Можеш ли схватити изопаченост ове изјаве? Толико вас је заслијепила мржња према српској омладини која одбија бити послушно робље да није чудо да свако мало неко гази студенте по улицама и пребија их палицама.

Kako te nije sramota? Najbljutavije klevete i kriminalizacija svakoga ko pomene ustaški genocid samo da bi opravdao pisanje nekolicine političkih istomišljenika i stranačkih botina na ovoj temi. Daj Bože da sami studenti blokaderi imaju vise pameti od vas. Prestanite da ih ovako "branite".
Ajde da završimo posao oko odgovornosti za pad nadstrešnice, pa spominjite genocide do mile volje. Kao žao vam je ubijenoh Srba od strane ustaša, ali vam nije žao ubijenih Srba od strane korumpiranog Vučićevog režima. Kako te nije sramota?

Можеш ли схватити изопаченост ове изјаве? Толико вас је заслијепила мржња према српској омладини која одбија бити послушно робље да није чудо да свако мало неко гази студенте по улицама и пребија их палицама.

Nije kod njih u pitanju mrznja prema blokaderima, vec alavost i strah da ce izgubiti pozicije i pare koje im daje SNS.

E jadni studenti kad ih "brani" tvoja sorta. Pa nije ni čudno što su se u početku distancirali od vas stranačkih gmazova. Dva grama mozga nemate svi skupa.

njima nece jer su placeni.
protiv takvih se studenti bore.
Moraju da gledaju na to ko kome pripada,baš zbog nečovečnih postupaka komšija prema našim sunarodnicima u prošlosti.Niko od nas ovde koji ukazuje na taj težak period naše istorije nije plaćen da mrzi taj deo naše populacije koja ne zna istoriju.Jednostavno,činjenica je da ne znaju našu istoriju i to je sramota.E sad,diskutabilno je to što si napisao da se "protiv takvih studenti bore" jer to znači da žele da se zaboravi šta smo doživeli u prošlosti od komšija,što dalje navodi na zaključak da rade nešto korisno za njihovu (komšijsku) stvar.

E jadni studenti kad ih "brani" tvoja sorta. Pa nije ni čudno što su se u početku distancirali od vas stranačkih gmazova. Dva grama mozga nemate svi skupa.
Нек ви имате мозга који српску омладину поредите са усташким кољачима. Толики вам је пијетет према жртвама.

Back