Studenti: Beograd i Novi Sad staju, blokade najavljene u još nekoliko gradova

Četvorici bajkera iz Zrenjanina 2. jula oduzeti su motocikli tokom policijske provere, iako, kako tvrde, u tom trenutku nisu učestvovali u blokadi saobraćaja već su se nalazili nekoliko ulica dalje.

Za N1 jedan od njih, Strahinja Pajić, kaže da sumnjaju da je reč o represivnom potezu zbog njihove ranije podrške studentima i učestvovanja u blokadama.
„Nalazili smo se u Ulici Nikole Pašića, uredno parkirani, kada su nam prišli pripadnici interventne jedinice i zatražili legitimacije - na šta smo mi odmah pristali i nismo ni upitali zbog čega. Nakon toga su oni dobili dojavu da treba negde da intervenišu, te su poslali drugu ekipu od četiri policajaca sa kojima su bila i dva inspektora. Onda su nam rekli da nam oduzimaju motore radi provere broja šasije i motora“, navodi Pajić i ističe da oni to veče nisu učestvovali na blokadi raskrsnice koja se odigravala kod Žitnog trga.

Dodaje da su im službenici putem motorole potvrdili da su motori legalni, ali da je naložena dodatna kontrola. Ističe da su motocikli ostavljeni u dvorištu policijske stanice na suncu i da priprema tužbu zbog oštećenja vozila.
„To je čista represija prema nama bajkerima jer smo javno uz studente - i to njima bode oči i nastaviće da im bode oči jer mi odustati nećemo. U malom gradu kao što je Zrenjanin svi se poznajemo i zna se ko kome pripada“, poručuje Pajić i dodaje da ima saznanja da se slična situacija dogodila i danas u Beogradu.

-------

KURCEVA SRBIJA I NJENI ZAKONI

Zlozika, ti baš ne razumeš neke stvari.
Ali nema veze, to ionako ništa ne utiče na tok dešavanja.

onda kada nisam razumela podrzavala sam, ali to je bilo pre 25 godina.
evo ziva nisam kako to da mi svakih 10-12 godina moramo da glasamo ne za neku politicku opciju nego protiv nekoga.
prvo je bio milosevic. dosao je na krilima nacionalizma uz obecanja o svedskom standardu, a dobili smo ratove i preoranu i bombardovanu zemlju. zapadni covek, koji se odmetnuo.
onda smo glasali protiv njega za zute, jer eto samo milosevic da ode poteci ce nam med i mleko. poteklo je...nekima. zuti su se zvanicno (akcenat je na zvanicno) zavrsili sa tadicem, ali i tada se biralo ne za, nego protiv. i izabran je toma, za koga ja licno nikada nisam glasala, jer radikale ne volim (sta znam...valjda trauma iz detinjstva, a vezana za seseljeve izjave). preko tome dobili smo vucica, jer toma svakako i nije bio neki vodja.
sve sami pioni u igri...gde jedan stane, drugi produzi i tako vec 35 godina. setih se sada dal u vreme tome ili vucica zapadni mediji su cestitali pobedu pre proglasenja kod nas. :lol:
svaka generacija ima cast da rusi diktatora ili tiranina, ali svaka na nekih 10 do 12 godina.
mozda bismo trebali da sednemo i razmislimo zasto se to nama desava. imaju narodi diktatore, pa ih sruse ili ne, ali kod nas se nekako odomacilo...prosto nisi imao mladost, ako nisi rusio diktatora. jos vise treba da razmislimo zasto se nama desava da cekamo po celu jednu deceniju da se prisvestimo da nesto ne valja.
zasto vucica niste rusili kada je ugurao svoje glasace u drzavne firme, bez obzira na znanje i diplomu, otvarao fiktivna radna mesta? bilo lepo, jel? i niko nije razmisljao o posledicama da ta masinerija mora da se prehrani...cena sto bi se reklo sitnica - rasprodaja zemlje, zaduzivanja. ali ko da je to bitno, bitno da smo se snasli. to je samo jedan od faktora. svi hoce institucije, ali eto kad su oni licno u pitanju da za njih ne vazi, da moze krivina. pa kako ista da bude onda odrzivo, retoricki pitano.
ovo danas je metastaziralo korupcija, kradja, zatvaranje ociju na svim nivoima i u svim sektorima. selektivna primena zakona, selektivno lecenje kako za koga i kako kome. oduvek je tako bilo, smao kazem sad je metastaziralo.
onda se desi nadstresnica, jer je neko potpisao nesto sto nije smelo da se potpise da bi sacuvao svoje radno mesto dobijeno preko sns clanske karte.
sad imamo blokade za koje vise ne znam dal imaju za cilj da ga sruse na ulici ili da ga pritisnu da raspise izbore. da ima pameti smislio bi neku pricu da se izbori raspisu...sta je njemu tesko da slaze i izmisli...moze da kaze da da on kao spasilac eto raspisuje izbore, jer hoce da destabilizuju srbiju da srbin krene na srbina, ali on ce da spase srbiju. voli on tako te akcije da izigrava spasioca. to za njegove glasace...za nas ostale nije bitno, svako ce prema svom nahodjenju.
opoziciju nemamo, osim ako ne racunam one slepce koji treba da ne rade, a da primaju plate. :lol:
a sutra...pa zna se crveni su promenili dresove u zuto, zuti u crno...koja ce boja biti sutra.
nerviraju vas neutralni, nesvrstani, spavaci...znate da smo najbrojniji. lako je sa sns glasacima, cas ce vecinski oni da se proebuku.

aj cao...

Back