Studenti apeluju da se sačuva zgrada Generalštaba: "Nema naroda bez spomenika"

Meni se čini bezveznim da se čuva ta ruševina. Ako je tu neko poginuo može mu se dići spomenik.
To je vojni objekat odnosno legitimna meta. Čak i da je poginuo neko tu taj neko je bio legitimna meta jer je vojno lice. Ne znam što bi bilo ko podizao spomenik gde su poginula vojna lica, a ginuli su na svakoj livadi. Imaš lepo spomenik neznanom junaku i spomen ploče poginulima.

Jer taj ceo kompleks moze biti stvarno kao bubanj potok sistem 15tak skladista u brdima koja su sad izbusena i razrusena , a koja su bila skladista za artiljeriju tako da je BG mogao sa zemlje da se brani godinu dana....dronovi ne dronovi , i dalje artiljerija caruje i u ukrajini....jok caruje avijacija....
Pre prodaje mora da se javno obznani da li je ista od tih objekata bilo od posebnog znacaja za vojsku i zbog cega...
Ako je bilo tajno , onda mora da postane javno da bi postalo privatno , osim u Srbiji koja nije drzava nego banana kojom neko ceprka po mom dupetu...a po tudjim glavama...i po mojoj bi da moze...

Ako postoje prolazi i veze, to nije isto kao da je obicno zemljiste...
Isto kao sto nije isto kad se u stud domu nalaze prazne ekonomske prostorije, koje niko nece zbog loseg polozaja i blokiranja ulaza musterija...zbog provere na ulazu, ili se nalaze blindirana sklonista sa gasnom zastitom i nezavisnim napajanjima,posebne komore, udaljeni izlazi od preko 200 m od zgrade itd itd...

Jel to isto?
Samo seljoberu koju se nikad nije nalazio u gradu ceo svoj zivot to je isto...ja znam jer sam ziveo pola u selu pola u gradu da ima mojih godisnjaka koji blage veze nemaju o nicemu sto je iz grada...znaci nije video to je za njega strano i ne zna...muka sa njima da se postavi vodovodna cev u vec postojeci kanal u selu gde je put vecpostojeci i cev ide pored puta....usoreno selo kako bi rekli..

Ali postoje ljudi koji su kao ja ziveli u gradu , imaju i jedno i drugo znanje i vidjenje i iskustvo i za njih nije problem da organizuju i da shvate znacaj zivota u urbanoj sredini , gde nije beganje preko plota resenje..jer nema ni plota ni kud da bezis...

a tebe sve sto je srpsko nervira

pogotovo studenti koji odbacuju bilo kakvo nametanje sistema i sluzbe titine
Та комуњарска зграда је баш направљена у српско време. Видим да и ти браниш тековину титовог комунизма, заједно са тим студентима.

Bravo Studenti, nećemo dati Generalštab domaćem izdajniku Vučiću

Pogledajte prilog 1683139Pogledajte prilog 1683144Pogledajte prilog 1683140
Да је нека предратна зграда, па да разумем, али бранити ово комуњарско ругло. Зашто нисте искрени, па лепо нападнете америчку амабасаду, запалите америчку заставу, а не да се кријете иза Вучића.

Srbija je izuzetno uspesna zemlja, ima jako puno uspesnih ljudi....
Ali je uzasno teska za zivot....

Sa druge strane, jedna nemacka je prepuna neuspesnih ljudi , ali je smirenija za zivot i to pricam ko ima dvoje dece, stalno u frci mora da ih vozi na aktivnosti , pa zongliranje bahn, kola i docek otpracaj i slicno....a opet je smirenija za zivot...kad pitas ljude koji su iskusili Bg i razna gladovanja, opet im je ugodnija za zivot...

Ajd pogodite sta vam nisam ovde napisao ....pa sta se radi kad juris uspeh , a sta kad hoces da zivis....to vam nisam napisao...

Već imaju podosta. Blokiranje autokomande i naplatne rampe kod Bubnja u Nišu im je lavovski autogol kao da ih debili iz SNS-a savetuju na glupe poteze. Uz to su se izgleda istupili protesti i oslabili jer 4 meseca ne rade ništa konkretno već samo šetaju.
Mnogo više od vas koji sedite ovde i kuckate samo, jaki na rečima. Izvolite kod nas u štrajk :mrgreen:

Студентски протести као део антизападне политике

Studenti apeluju da se sačuva zgrada Generalštaba: „Nema naroda bez spomenika“​

Društvo Autor: Miloš Ž. Lazić 08. feb 202520:49
1komentar
Kopiraj link
1711527287-SRD_2978-750x500.jpg
Generalštab Foto: Goran Srdanov/Nova.rs
Studenti u blokadi objavili su na svom Instagram nalogu Apel studenata svih visokoškolskih ustanova u Beogradu u blokadi da se sačuvaju zgrade Generalštaba i Ministarstva odbrane u Ulici Kneza Miloša.

„Studenti Univerziteta u Beogradu apeluju na Odluku Vlade Republike Srbije o ukidanju statusa nepokretnog kulturnog dobra kompleksu Zgrada Generalštaba vojske Republike Srbije i Crne Gore i Ministarstva odbrane u Beogradu“, piše u objavi.

„Na osnovu utvrđenih činjenica: da se zgrada Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore i MInistarstva odbrane u Beogradu utvrđene za nepokretno kulturno dobro Odlukom Republike Srbije broj (Sl. Glasnik 15/2005.), da je područje uz Ulicu Kneza Miloša utvrđeno za nepokretno kulturno dobro Odlukom Vlade Republike Srbije (Sl. glasnik 159/2020.) i da je Odlukom Vlade Republike Srbije 14. novembra 2024. godine donela odluku o prestanku svojstva nepokretnog kulturnog dobra zgradama Generalštaba Vojske Republike Srbije i Crne Gore i Minisatrstva odbrane u Beogradu (Sl. glasnik 90/2024.) i odluku za područje uz Ulicu Kneza Miloša (Sl. glasnik 90/2024.)“, navode u objavi studenti i dodaju:

„Zbog svega navedenog, apelujemo na Ustavni sud i Vladu Republike Srbije da obe odluke preispitaju i da iste bez odlaganja stave van snage. Mi kao studenti Univerziteta u Beogradu i građani ove zemlje ne možemo da ne reagujemo na sistematsko uništavanje naše kulture, i samim tim, naše istorije“.

Na kraju objave studenti imaju snažnu poruku: „Nema naroda bez spomenika. Nema ni spomenika bez svog naroda. Sada smo mu potrebni, svi mi građani ove države: Generalštab nas zove!“.

https://nova.rs/uncategorized/stude...grada-generalstaba-nema-naroda-bez-spomenika/

Сви знамо да је Трамп бацио око на ову зграду и да је то једно комунистичко архитектонско ругло, које је постало неформални споменик посвећен српском страдању, НАТО агресији и Милошевићевом лудилу.
Уједно, ово је шамар и за режим, који за себе толико тврди да је патриотски, а сада видимо да комуњарски студенти се ложе на патриотизам и гурање прста у око Америци.

Да би била инфо валидна треба ти валидан линк

Значи ...наводиш да су на свом Инста окачили поруку ....хајде молим наведи линк ка Инста ..

Овај линк ка новој на коме је као инста ради али страна на новој невди ка објави

На иснта налогу нема ништа о генералштабу ....

Та комуњарска зграда је баш направљена у српско време. Видим да и ти браниш тековину титовог комунизма, заједно са тим студентима.

Што не оснујеш берзу у Капиталистичкој србији као у филмованом документарцу Dumb Money ... будеш Српска Режећа Маца

Ajd još jednom da te pozovem na štrajk kod nas :mrgreen: ono kad neko ne želi da pročita ono što mu se ne svidi, već čita samo sebe :mrgreen:
Ja u životu nisam protestovao. Mada ne vidim da je nešto opasno kod vas jer niti oni vas diraju, niti mogu jer bi im policija otkazala poslušnost, a ne vidim ni da vi nešto radite da promenite vlast. Šetate dok ne dosadi svima i dok ne puknu blokade i protesti sami od sebe jer je ljudima dosadilo.

Што не оснујеш берзу у Капиталистичкој србији као у филмованом документарцу Dumb Money ... будеш Српска Режећа Маца
Србија има берзу, обновљена је 90их, зове се Белекс, али не може да се опорави од ваше окупације.

Ja u životu nisam protestovao. Mada ne vidim da je nešto opasno kod vas jer niti oni vas diraju, niti mogu jer bi im policija otkazala poslušnost, a ne vidim ni da vi nešto radite da promenite vlast. Šetate dok ne dosadi svima i dok ne puknu blokade i protesti sami od sebe jer je ljudima dosadilo.
Čoveče, ne šetam, u obustavi svog rada sam.

Студентски протести као део антизападне политике

Studenti apeluju da se sačuva zgrada Generalštaba: „Nema naroda bez spomenika“​

Društvo Autor: Miloš Ž. Lazić 08. feb 202520:49
1komentar
Kopiraj link
1711527287-SRD_2978-750x500.jpg
Generalštab Foto: Goran Srdanov/Nova.rs
Studenti u blokadi objavili su na svom Instagram nalogu Apel studenata svih visokoškolskih ustanova u Beogradu u blokadi da se sačuvaju zgrade Generalštaba i Ministarstva odbrane u Ulici Kneza Miloša.

„Studenti Univerziteta u Beogradu apeluju na Odluku Vlade Republike Srbije o ukidanju statusa nepokretnog kulturnog dobra kompleksu Zgrada Generalštaba vojske Republike Srbije i Crne Gore i Ministarstva odbrane u Beogradu“, piše u objavi.

„Na osnovu utvrđenih činjenica: da se zgrada Generalštaba Vojske Srbije i Crne Gore i MInistarstva odbrane u Beogradu utvrđene za nepokretno kulturno dobro Odlukom Republike Srbije broj (Sl. Glasnik 15/2005.), da je područje uz Ulicu Kneza Miloša utvrđeno za nepokretno kulturno dobro Odlukom Vlade Republike Srbije (Sl. glasnik 159/2020.) i da je Odlukom Vlade Republike Srbije 14. novembra 2024. godine donela odluku o prestanku svojstva nepokretnog kulturnog dobra zgradama Generalštaba Vojske Republike Srbije i Crne Gore i Minisatrstva odbrane u Beogradu (Sl. glasnik 90/2024.) i odluku za područje uz Ulicu Kneza Miloša (Sl. glasnik 90/2024.)“, navode u objavi studenti i dodaju:

„Zbog svega navedenog, apelujemo na Ustavni sud i Vladu Republike Srbije da obe odluke preispitaju i da iste bez odlaganja stave van snage. Mi kao studenti Univerziteta u Beogradu i građani ove zemlje ne možemo da ne reagujemo na sistematsko uništavanje naše kulture, i samim tim, naše istorije“.

Na kraju objave studenti imaju snažnu poruku: „Nema naroda bez spomenika. Nema ni spomenika bez svog naroda. Sada smo mu potrebni, svi mi građani ove države: Generalštab nas zove!“.

https://nova.rs/uncategorized/stude...grada-generalstaba-nema-naroda-bez-spomenika/

Сви знамо да је Трамп бацио око на ову зграду и да је то једно комунистичко архитектонско ругло, које је постало неформални споменик посвећен српском страдању, НАТО агресији и Милошевићевом лудилу.
Уједно, ово је шамар и за режим, који за себе толико тврди да је патриотски, а сада видимо да комуњарски студенти се ложе на патриотизам и гурање прста у око Америци.

'вест је непроверена'

Мислим да док аутор не презентује са Инстаграма оргиналан линк тема треба да буде закључана

Србија има берзу, обновљена је 90их, зове се Белекс, али не може да се опорави од ваше окупације.

Који си ти фејкер.

Нити си гледао нити знаш реалне догађаје за филм Dumb Money

Ти си само 'капиталистичка' верзија 'комунистичких' Дафини и Језди

Back