Stručna pomoć ???

• Začetnik teme Začetnik teme Gocky
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gocky

Zainteresovan član
Poruka
160
Prvo da objasnim zasto opet zapocinjem ovu temu....
Prethodna mi je premestena na podforum Dalmatinci,doduse jeste da se pitanje odnosi
na njih ali na toj temi vec nedelju dana nema nikog zivog,tj. niko ne odgovara na moje pitanje !?
Pa rekoh ovde je tema vise uocljiva nego na onom podforumu pa zatoo...

Pitanje se odnosi na OBILNO LINJANJE Dalmatinaca ??
Posto sam zeleo da uzmem jedan primerak ove rase naravno poceo sam da pretrazujem na netu
sve karakteristike ove rase kako bih znao sta uopste uzimam..
I pored svih onih lepih osobina koje sam procitao naidjoh na jednu manu...
I to na OBILNO LINJANJE dalmatinaca... pa se pitam dal je moguce uopste da
pas sa kratkom dlakom vrsi linjanje dva puta godisnje i OBILNO, ili su na sajtu gde sam
to procitao malo preterali sa pridevima ?!?

pa sta znaci 'obilno'? obilno u odnosu na sta? ne znam de si to procitao, tj. ko ti je rekao, ali ti je rekao skoro pa nista. u stvari, skroz nista.

psi se linjaju, kao ljudi. samo sto na vecoj povrsini svoga tela imaju jace dlake nego sto ih imaju ljudi.

ja ovoliko mogu da pomognem :D

pa sta znaci 'obilno'? obilno u odnosu na sta? ne znam de si to procitao, tj. ko ti je rekao, ali ti je rekao skoro pa nista. u stvari, skroz nista.

psi se linjaju, kao ljudi. samo sto na vecoj povrsini svoga tela imaju jace dlake nego sto ih imaju ljudi.

ja ovoliko mogu da pomognem :D

Za reč OBILNO ja znam samo jedno objašnjenje : mnoooogooo... i ne znam šta ti tu nije jasno ??? I ja tebe ne razumem " u odnosu na šta " :/ ??? Obilno brate, znači linja se mnogooo .... :D

pa brate, ja imam skotsku ovcarku jako gustog, ne mnogo dugackog krzna, ali opet mnogo duze dlake nego dalmos. letos je od sve te dlake i podlake na njoj ostalo:

pet dlaka na kragni, i
ukupno 10 dlaka na ostalim delovima tela.

olinjala se da sam mislila da je navukla neku bolestinu. ne znam da li je to sad mnoogoo ili obilno, ali ne verujem da je manje od jednog dalmatinca.

ponavljam: kerovi su to, dlake imaju svud po sebi, i linjaju se u sezoni. a moji se linjaju i van sezone, jer zive u kuci...

Treba napomenuti jos jednu cinjenicu. Psi koji se drze napolju, linjaju se dva puta godisnje dok ne promene svu dlaku, u tom prelaznom periodu. Psi koji zive u stanu, linjaju se tokom cele godine, jer se njihova podlaka i ne razvija toliko jer su i u uslovima najvece hladnoce zasticeni unutra na toplom i remeti se taj intenzitet linjanja. Naravno, opet zavisi od rase pasa, ima oscilacija.

Back