Стрипоманија

1000012364.jpg

Najveći Teks: Čovek sa zlatnim revolverima“ – čistokrvni vestern na velikom formatu

Vestern je žanr koji danas nikako ne može da dostigne svoju nekadašnju slavu i popularnost na velikom platnu, ali još uvek može da privuče pažnju u devetoj umetnosti.

Jedan od likova zahvaljujući kojima je ovo skoro evergrin žanr u stripu je Teks Viler, čuveni Bonelijev junak koji i danas dobija nova izdanja koja su popularna u rodnoj Italiji, ali i kod nas.

Na našem jeziku nedavno se pojavilo vrlo zanimljivo izdanje Veselog četvrtka pod nazivom „Najveći Teks: Čovek sa zlatnim revolverima“, koje se već na prvi pogled ističe iz mase.

Pre svega, to je zbog neobično velikih dimenzija, 270×370 mm, zbog čega je samo držanje ovog stripa avantura, ali poenta je ipak u onome što se nalazi između korica.

A to je saradnja između dvojice majstora, Italijana Paskvalea Rujua i našeg Rajka Miloševića Gere, u svetu poznatijeg kao r.m. Guerra.

Ruju je autor koga dobro znaju ljubitelji Bonelijevih stripova po radu na „Dilanu Dogu„, „Teksu“, „Kesidiju“, „Martiju Misteriji“, „Dampiru“…
A Gera je neko ko se nakon Srbije otisnuo u svet i tamo postigao sjajnu karijeru, koja obuhvata radove kao što su „Hauard Blejk“, „Skalpirani“, „Prokleti“, „Torpedo“, „Đangova osveta“…

Njihov spoj možda je i bio suđen, imajući u vidu da je Gera odavno zaljubljenih u vestern, da ih je čitao odmalena i crtao od rane mladosti i da je na njima usavršio zanat.

„Čovek sa zlatnim revolverima“ je kratka priča o osveti, u koju je Ruju bez pardona utkao mnoge klišee i postulate žanra, ne trudeći se da ih pravda, već dajući prostor Geri da se razmaše.
Screenshot_2024-07-13-17-59-51-061_com.android.chrome-edit.jpg

https://citymagazine.danas.rs/popkultura/knjige-stripovi/najveci-teks/

Iskreno nisam probao da se ulogujem ali vidim da otvara stranicu za logovanje.
Evo sada sam probao (odavno se tamo nisam bio ulogovao) ne prihvata mi logovanje izbacuje da verifikacija nekog tokena nije validna(ni ne znam sta im je tamo token)?
Mrzi me da ponovo pravim nalog a ne secam se koju sam mail adresu tada koristio pa da trazim da mi posalju novi password.
Uspeo sam da se ulogujem,ne logujes se na stranici koja ti se otvori nego gore valjda bese u levom uglu imas za logovanje kliknes tu i onda uneses svoje podatke za logovanje.

Poslednja izmena:

Back