Стрипоманија

09.jpg

Ti stari Rejmondovi su neprevaziđeni, i po crtežu i po scenariju.
Nastavljač Pretins nije loš al mu nije ni prineti
Tako je, Aleks je zakon. Šteta što je relativno mlad poginuo, stvorio bi sigurno još mnogo sjajnih priča.

Prentis nije pisao sve priče, dosta scenarija po kojima je on crtao Kirbija radio je Fred Dikinson. Dobri su, ali ne kao Rejmondovi radovi.

Tako je, Aleks je zakon. Šteta što je relativno mlad poginuo, stvorio bi sigurno još mnogo sjajnih priča.

Prentis nije pisao sve priče, dosta scenarija po kojima je on crtao Kirbija radio je Fred Dikinson. Dobri su, ali ne kao Rejmondovi radovi.
Kod Pretinsa mi smeta što mu sve žene potpuno isto izgledaju dok se Aleks posvetio različitosti u lepoti i karakteru ljudskog lica

Ja ne mogu opisati moju sreću kad mi je brat dozvolio da čitam njegovu kolekciju Stripotekinih izdanja. To sam smeo da čitam tek kad sam malo porastao, negde sedmi, ili osmi razred, pošto je tu bilo i horor stripova, a i nekih erotskih. A ovi drugi su mi bili dozvoljeni, jer su po njegovoj računici bili za decu.
I sad negde na tavanu roditeljske kuce u starom ormanu stoji moja kolekcija Stripoteka koje sam skupljao mislim oko 12-13 godina, od neke '78-91. U prvih par godina nisam sve stripove ni razumeo, bio sam isuvise balav, no navukao sam se na SF stripove ( Daleka planeta, Dzef Hok, Aster Blistok..) i postepeno otkrivao i druge stripove. U tom periodu nisam propustio nijednu Stripoteku a retroaktivno sam nabavio dosta brojeva od '69--78, ali nisam te stripove pogledao bar 20 godina :(

Back