Street Workout i trcanje?

Mire^^

Početnik
Poruka
37
Bavim se street-om evo vec 5 meseci, sto se tice broja ponavljanja stojim ovako, sklekovi 60-70, zgibovi 17 sirkoih, propadanja 30-40. Za svih ovih 5 meseci nisam nikako trcao niti vijacu preskakao pa sam tek sad trcanje i vijacu ubacio.Sad cu napisati svoj plan treninga koji radim 5 dana u sedmici, a vi ako mozete dajte mi odgovor da li je taj plan treninga dobar.

Ledja

5xMax - siroki zgibovi
5xMax - siroki zgiboi iza vrata
5xMax - Chin ups (zgibovi sa podhvatom)
5xMax - Uski hvat chin ups i
5xMax - Uski hvat sa nadhvatom (pull up)
Mislim da znate sta je chin up, za one koji ne znaju ne znam kako bih objasnio, to su oni zgibovi koje rade bas totalni pocetnici oni najobicniji zgibovi xD Najbolje da ukucate na google ako ne shvatate.

Grudi,biceps

5x20 Sklekovi regularni hvat (ni siroko ni usko)
5x20 Dijamant sklekovi
5x20 Siroki sklekovi
4xMax Chin ups
8x12 Propadanja
Mislim da znate sve vezbe iz ovog plana, za one koji ne znaju: Dijamant sklekovi - sklekovi kod kojih su kaziprsti leve i desne ruke sastavljeni kao i palcevi i tako cine "dijamant". Chin up sam ubacio ovde zato sto oni pogadjaju biceps i podlakticu, a naravno kao i svaki zgib pogadjaju i ledja...

Ramena

Ovde nemam neki plan ako ima neko neki plan sa bodyweight vezbama neka postavi bicu mu zahvalan. Vezbe koje radim za ramena
Propadanja, sklekovi sa poniranjem i sklekovi pod 90 stepeni (Kada torzo i noge prave ugao od 90 stepeni)

Noge, trbusnjaci

Prvo trcim po 5-6 krugova (za pocetak opao sam sa kondicijom bas dosta, pa ne bih da se odmah preforsiram sa trcanjem)
5x20 Cucnjevi
5x20 Iskoraci
5x20 Izdizanje na prste

5x20 Razne vezbe za trbusnjake (Obicni trbusnjaci, trbusnjaci na stranu, dizanje nogu, sklopke, dizanje na nogu na vratilu)
5x2 min Preskakanje vijace
I na kraju radim izdrzaje:
Wall sit (sjedenje uza zid) - 1 min
Plank - 45 sec (Svake sedmice povecavam vreme izdrzaja)
Side plank desni - 45 sec
Side plank levi - 45 sec
Izdrzaj u skleku - 45 sec

Izdrzaje radim bez odmora, cim zavrsim jedan prelazim na drugi.

To bi bio moj plan rada, pa vas molim da mi date odgovor da li je ovo dobro i da li ovim mogu dobiti nesto misicne mase?
I hteo bih jos da pitam, da li je preporucljivo uz ovakav plan rada trcati svaki dan ? Ili da trcim samo na dan kada su mi noge na redu?

Hvala unapred.

Koliko si visok i koliko imaš kila? Postavi neku fotku ako imaš.

Dobar plan treninga za šta?
Ako ideš na što veći broj ponavljanja, onda je dobro, očigledno, jer retko ko može uraditi 40 propadanja, bez obzira koliko dugo trenira.
Ako želiš mišićnu masu, moguće je, ali je bolje ubaciti barem lakše tegove, tj. raditi sa opterećenjem.
Ako želiš bolji izgled, opet je relativno, jer nemamo svi isti ukus.

Što se treninga tiče, deluje prilično spartanski.
Verujem da bih se prilično pomučio da odradim ovo, pogotovo prvi trening.
Zapravo, nekada sam radio nešto slično, mogao uraditi oko 25 chin ups i nešto manje od 20 širokih sa nathvatom. Sad čisto sumnjam. Mada, ne idem na broj ponavljanja, šta će mi to, ne planiram se takmičiti. A i broj ponavljanja nije dobar pokazatelj snage, jer ako imaš tanke noge, uradićeš više nego da imaš dobre noge, tako da je to nebitno.

Što se trčanja tiče, trči slobodno. Kardio može samo podspešiti tu "žilavu" građu kakvu preferira većina bodyweight vežbača.

Mislim da je 5 dana sedmicno puno. Treba da znas da je odmor podjednako vazan koliko i samo vezbanje. Da bi misici rasli i jacali moraju prvo da se odmore. Nemoj tu da racunas profesionalne sportiste, oni su ceo svoj zivot tome posvetili. Dovoljno je da recimo vezbe radis svaki drugi dan. Trcanje i vijacu ubaci u dane izmedju. I dovoljno je nekih 45min, to je otprilike krug na Adi. Preko toga organizam prelazi u stanje katabolizma tj pocinje da razgradjuje misicnu masu.

Koliko si visok i koliko imaš kila? Postavi neku fotku ako imaš.

Dobar plan treninga za šta?
Ako ideš na što veći broj ponavljanja, onda je dobro, očigledno, jer retko ko može uraditi 40 propadanja, bez obzira koliko dugo trenira.
Ako želiš mišićnu masu, moguće je, ali je bolje ubaciti barem lakše tegove, tj. raditi sa opterećenjem.
Ako želiš bolji izgled, opet je relativno, jer nemamo svi isti ukus.

Što se treninga tiče, deluje prilično spartanski.
Verujem da bih se prilično pomučio da odradim ovo, pogotovo prvi trening.
Zapravo, nekada sam radio nešto slično, mogao uraditi oko 25 chin ups i nešto manje od 20 širokih sa nathvatom. Sad čisto sumnjam. Mada, ne idem na broj ponavljanja, šta će mi to, ne planiram se takmičiti. A i broj ponavljanja nije dobar pokazatelj snage, jer ako imaš tanke noge, uradićeš više nego da imaš dobre noge, tako da je to nebitno.

Što se trčanja tiče, trči slobodno. Kardio može samo podspešiti tu "žilavu" građu kakvu preferira većina bodyweight vežbača.
183 cm i 73 kg, posto samo onako mrsav idem na misicnu masu, pa od koliko bi prilike bio dovoljan teg za pocetak, mislim od kolika tezina?

Mislim da je 5 dana sedmicno puno. Treba da znas da je odmor podjednako vazan koliko i samo vezbanje. Da bi misici rasli i jacali moraju prvo da se odmore. Nemoj tu da racunas profesionalne sportiste, oni su ceo svoj zivot tome posvetili. Dovoljno je da recimo vezbe radis svaki drugi dan. Trcanje i vijacu ubaci u dane izmedju. I dovoljno je nekih 45min, to je otprilike krug na Adi. Preko toga organizam prelazi u stanje katabolizma tj pocinje da razgradjuje misicnu masu.
Ne znam mnogi vezbaju na taj princip 5 dana treninga 2 odmora i sve u krug, pitao sam mnoge ljude za to i slozili su se da je to dobro.

gde samo nauce ove strane izraze pitam se
Jbg, pratim ove sw stranice na fb i gledam njih kako izbacuju neke rutine i tako nadjem ove "strane izraze" i tako ih kasnije pocnem upotrebljavati.. :D

183 cm i 73 kg, posto samo onako mrsav idem na misicnu masu, pa od koliko bi prilike bio dovoljan teg za pocetak, mislim od kolika tezina?

Ne odrdjuje se tezina tegova prema tvojoj tezini nego prema maksimalnoj tezini koju mozes da izguras.

Moja preporuka je da porazgovaras sa profesionalnim trenerom koji ima iskustva, kada kazem trenerom ne misim na bodibildere. Prvo rad sa velikim tezinama(velike tezine su potrebne za rast misicne mase i snage) zahteva pravilnu tehniku da ne bi doslo do povreda. Prvo treba da se nauci pravilna tehnika pa tek onda krenuti na ozbilno vezbanje. Drugo, pored vezbanja potreban je odmor i pravilna ishrana da bi se postigli dobri rezultati.

Ne odrdjuje se tezina tegova prema tvojoj tezini nego prema maksimalnoj tezini koju mozes da izguras.

Moja preporuka je da porazgovaras sa profesionalnim trenerom koji ima iskustva, kada kazem trenerom ne misim na bodibildere. Prvo rad sa velikim tezinama(velike tezine su potrebne za rast misicne mase i snage) zahteva pravilnu tehniku da ne bi doslo do povreda. Prvo treba da se nauci pravilna tehnika pa tek onda krenuti na ozbilno vezbanje. Drugo, pored vezbanja potreban je odmor i pravilna ishrana da bi se postigli dobri rezultati.
Naravno znam, isao sam u teretanu 2 meseca savladao sam tehniku. A mislio sam za tek kao opterecenje za rad sa propadanjima i zgibovima. Odmor uvek je tu naravno, ishranu nisam bas u mogucnosti da je potpuno pratim ali trudim se da je pratim koliko mogu :D

Ne znam mnogi vezbaju na taj princip 5 dana treninga 2 odmora i sve u krug, pitao sam mnoge ljude za to i slozili su se da je to dobro.

Najbolje je svaku vežbu raditi tako da možeš uraditi između 6 i 10 ponavljanja. Pronađi sam težinu koja ti odgovara.
A što se odmora tiče, dosta je dva dana sedmično. Većina ljudi radi 3-1-2-1, tako da ne bi trebalo biti problem.

Za misicnu masu je bitna ishrana odn proteini. Proteini tj aminokiseline izgradjuju misice a ne vezbe. SW je sranje. Bodibilding je ono sto treba.

To je isto kao da hoces da budes dobar plivac a treniras vaterpolo...Nije to isto....Ako hoces da budes plivac treniras plivanje a ne vaterpolo ili ronjenje....Isto i SW i BB i nabacivanje misica.

I nikakve ti "ljude" nisi pitao za savete za SW nego decurliju, balavurdiju.

Za misicnu masu je bitna ishrana odn proteini. Proteini tj aminokiseline izgradjuju misice a ne vezbe. SW je sranje. Bodibilding je ono sto treba.

To je isto kao da hoces da budes dobar plivac a treniras vaterpolo...Nije to isto....Ako hoces da budes plivac treniras plivanje a ne vaterpolo ili ronjenje....Isto i SW i BB i nabacivanje misica.

I nikakve ti "ljude" nisi pitao za savete za SW nego decurliju, balavurdiju.

S obzirom da trenira 5 meseci, ne fali ništa ni bodyweight vežbama.
Mnogi profesionalni bodibilderi smatraju da je najbolje početi sa takvim vežbama, dok se ne izgradi osnova. Zašto da se žuri, čitav život pred nama, neće masa da pobegne nikuda, biće vremena.

Trcanje svakako. I ne vidim zasto ljudi misle da je dobro ono sto oni rade i da svi trebaju tako? Sta ukoliko neko ne zeli masu vec zeli zilavost SW vezbaca? a nikada nisam zeleo masu tipa ruku kao butni misic, ne vidim poentu Stalone izgleda, ok, veliki si, klinke se loze, sa 50,60 ces se otromboljiti kao i oni i izgledati kao pocepana kesa, napadajte me koliko hocete ali pogledajte njih sad na sta lice, otromboljene dede, nista drugo. Samo nastavi sa tim.

Back