Strasni sud

Milan od Gruze

Buduća legenda
Poruka
46.638
Posle smrti na ovome svetu, covek moze ici na Strasni sud, gde se odredjuje njegova dalja sudbina.

Ko ide na strasni sud? Onaj protiv koga je podneta tuzba Vrhovnom sudu.
Ko je Vrhovni sudija? Bog Otac - Svedrzitelj.On je pravedni sudija i donosi odluku o sudbini svakog zivog bica.
Ko je tuzilac? Tuzilac je djavo ,koji trazi svoje od onoga koga tuzi.
Sta je njegovo? Greh je njegov i posledice greha.

Na Strasnom sudu , postoji i branitelj.Ko je branitelj?
To zavisi od toga koga optuzeni odabere.
Hriscani biraju Hrista.Muslimani Muhameda.Budisti Budu itd.

Bog Otac , Svedrzitelj je pravedni sudija. Njegovom sudu nista ne moze promaci.
Za svakog donosi potpuno preciznu i ispravnu odluku.
Greh mora biti osudjen,dobro delo nagradjeno ...i to tako i biva.

Sta biva sa optuzenim?
Koga brani Hristos, koji je obecao oprostaj grehova i mogucnost da optuzeni ne bude osudjen , od osudjenog trazi :
da prizna greh koji je pocinio
da se pokaje i odrekne se tog greha
da zamoli za oprostaj.
Dakle da zamoli a ne da zahteva ,jer niko nije duzan da oprasta grehove. To je stvar milosti.

Poslednja izmena:
Ko ide na strasni sud? Onaj protiv koga je podneta tuzba Vrhovnom sudu.
Mislim da svi mi, grešnici, bez razlike idemo pred Strašni sud, ali ja sam nedogovorna glava koja po 12-13. put iznova čita Sveto pismo.
Pored Isusa Hrista nije bilo bezgrešnih i posve čistih, samo je On, kao Sin, pokazao narodu šta je biti bez greha i čist po svemu.
Baš sam tu na delu gde Isaija poručuje ''Ne boj se, jer ja sam s tobom, ...''.
Ustvari, moram opet da se vratim na početak knjige Isaijeve. :think:

• Podržavam
Reactions: DUH
Ja ne razumem ovo. Ko još zna ovakve stvari u detalje? Zašto bi Sotona bio tužilac kako kaže postavljač teme? Svašta. Isus Hrist zna već sve grehe čoveka pred njim. Ne treba njemu niko da govori šta je ovaj zgrešio i šta treba uraditi sa njim. Samo Isus Hrist govori šta će se desiti dotičnom ili dotičnoj.

Mnogo si gledao film Djavoljev advokat.

Ja ne razumem ovo. Ko još zna ovakve stvari u detalje? Zašto bi Sotona bio tužilac kako kaže postavljač teme? Svašta. Isus Hrist zna već sve grehe čoveka pred njim. Ne treba njemu niko da govori šta je ovaj zgrešio i šta treba uraditi sa njim. Samo Isus Hrist govori šta će se desiti dotičnom ili dotičnoj.

Mnogo si gledao film Djavoljev advokat.
Bog sve zna ali cini pravdu i daje svakome ono sto mu pripada.
Djavo je kao zelenas. Ne pomaze on nikome sto ga voli, nego da bi ga prevario.
Zato na udicu stavlja mamac i tako lovi nauivne i lakome jer od toga zivi.
Mamac je blud, droga i sl.

Kada ne vratis kredit u roku, krediter te tereti na sudu da vratis dug sa kamatom ,po ugovoru koji si potpisao.

Hrist je onaj koji zeli coveka da zastiti od zla, ali mu to ne namece silom ,jer ga voli i postuje njegovu volju.

Mislim da svi mi, grešnici, bez razlike idemo pred Strašni sud, ali ja sam nedogovorna glava koja po 12-13. put iznova čita Sveto pismo.
Pored Isusa Hrista nije bilo bezgrešnih i posve čistih, samo je On, kao Sin, pokazao narodu šta je biti bez greha i čist po svemu.
Baš sam tu na delu gde Isaija poručuje ''Ne boj se, jer ja sam s tobom, ...''.
Ustvari, moram opet da se vratim na početak knjige Isaijeve. :think:
Pokajani,kojima je oprosteno ne idu. Zasto bi?

Back