Strasni snovi i kosmari

Meni se desava nesto jako cudno, iako mozda i postoji naucno objasnjenje za to, ja ga jos nisam nasao.

U svakom slucaju, obicno ujutru, u nekom polusnu, cujem zvuk iz stvarnosti (sa tv-a, sa ulice...) i taj zvuk se savrseno "uklopi" u san, znaci npr. spolja se cuje neki udarac, i zvuk tog udarca savrseno odgovara dogadjaju u snu, npr. nesto pada i udari u zemlju bas u momentu kad se i u stvarnosti zacuje udarac.

Da li se to desava jos nekome? Jedino objasnjenje koje mi pada na pamet je da postoji neki "delay" u procesuiranju spoljnog zvuka koji mozak namerno proizvede da bi uklopio dogadjaje iz sna i jave?!

Kao sto si i sam rekao , u polusnu , deo mozga zaduzen za san jos uvek radi , dok se deo mozga zaduzen za javu "budi" . Posto je prvi jaci od drugog nastaje taj efekat .
Cista psihologija .

Neko ćuti jer je pametan a neko da prikrije glupost.

Neki pak ko šupalj lonac, što su šupljiji - glasnije zveče.

Smatram da intimne stvari ne treba stavljati na oglasnu tablu.

Snovi, pa i košmarni, svakako spadaju u kategoriju intimnog.

Snovi su nekontrolisani produkt nesvesnog Ja, samim tim, ne odgovaramo za svoje snove, kao što ne odgovaramo za moždani udar ili srčani.

Mi nismo gospodari svog tela, a kamoli psihe.

Da je sve to intimno ostalo, medicina nikad ne bi napredovala.

Zdrava psiha ne krije sebe, svi smo ljudovi sa svojim manama... ona psiha koja sebe krije, svesna je da ima šta da sakrije....

Ne. grešiš.

U zdravom telu je zdrav duh. A zdrav duh se ne krije iza forumskih postova, ne taji svoje želje i ambicije, htenja i nadanja, kao što ne krije ispred svojih prijatelja u rl.

Možda grešim što izjednačavam forum i virtuelno sa Rl.
A u tom mom grehu, ja opet tvrdoglav. Oni koji me vole, poštuju me. A oni koji me mrze, poštuju još više.

Put Tigra koji stazama hodi i nije toliko usamljen; samo nije osvetljen.

:)

U stvari, svi ste vi u pravu... ja sam mentalno oboleo, lud sam i imam paranoju, kompulzivnu reakciju sa manijom proganjanja (kako se to bože zove u psihijatriji?)

Ja hodim ulicama posle ponoći gologuz, plašim narod, krkam se u venu nekim smireticima i čitam sf gluposti, i to onda kada na sred ulice čučnem da kennjam u centru NS.

:):):)

Evo i sad kad se setim prodje me jeza telom
Nije san, vec nesto izmedju sna i jave... moze se reci nekakvo bunilo...
Period nisam siguran sedamnest, osamnest godina
Secam se imao sam temperaturu i otisao ranije da legnem
kako sam lego nesto kao da me je zalepilo za krevet tako da ne mogu da se pomerim
osecaj je uzasan... tesko je opisati ga
lezim na ledjima a cebe na meni je uzasno tesko
nekako se preplice naki pokusaj za nezan dodir sa mnogo jacim teskim i mucnim osecajem... recimo kao nesto najneznije i najlomljivije da pokusavate da drzite vrhovima prstiju... a istovremeno osecate taj citav uzas preko celog tela pracen strahom.....
sad najludje dok sve to traje ja sve cujem i vidim u sobu, u jednom trenutku ulazi otac i sve deluje nekako usporeno... i on meni prica, ali nekako glas mu odjekuje... i ja pokusavam da mu kazem kolko mi je tesko ali ne mogu da progovorim...
i na kraju nakako se otrgnem tom osecaju, ustanem i vratim se u normalu....

ako vristis u sebi, da li ti se vraca taj osecaj?

mislim da sam nadaren... to se drugacije ne moze nazvati nego bozji dar...
imam jaaako lucidne snove, ili kako ih vec nazvati. potpuno savrsenih radnji, likova, kao dobar krimi, horor ili triler film...

Nemas lucidne snove . Kad sanjas dobar krimi/horor/triler film i svatis da si u snu , onda to postaje lucidan san . I dalje sve tece kako ti oces .
Desavalo mi se par puta , ne mogu se opet naterati da sanjam lucidan san :S

Ne znam nikad nisam vristao u sobi...

Jel si imao neki slican osecaj?

Da...isti takav...samo kod mene je neki crni oblak gusio i davio...a zvuci su bili priguseni i preglasni u isto vreme...Kao kad zamisljas da vices na sav glas...a sve oko mene je postajalo sitno i predetaljisano u sitnoci. Najfiniji dodiri su odjekivali u meni..osecao sam gromki zvuk sastavljanja prstiju, dok bi voz ciju sirenu cujem izgledao kao tihi sapat...
A sapat...to je znalo da me izludi...ni najglasnija muzika nije bila tako glasna kao sapat...
I sad, poneki put, kada zaspim a neko od dece "cokne" u snu ustima, to odjekne kao eksplozija....uzas!

Mislim da sam bolestan...u glavu...:)

Nemas lucidne snove . Kad sanjas dobar krimi/horor/triler film i svatis da si u snu , onda to postaje lucidan san . I dalje sve tece kako ti oces .
Desavalo mi se par puta , ne mogu se opet naterati da sanjam lucidan san :S

nikad nisam bio akter tih snova, vec uvek kao nemi posmatrac kog niko ne vidi... jako interesantno i za mnoge neverovatno...
valjda zato sto sam umetnika po prirodi :):per:

Da...isti takav...samo kod mene je neki crni oblak gusio i davio...a zvuci su bili priguseni i preglasni u isto vreme...Kao kad zamisljas da vices na sav glas...a sve oko mene je postajalo sitno i predetaljisano u sitnoci. Najfiniji dodiri su odjekivali u meni..osecao sam gromki zvuk sastavljanja prstiju, dok bi voz ciju sirenu cujem izgledao kao tihi sapat...
A sapat...to je znalo da me izludi...ni najglasnija muzika nije bila tako glasna kao sapat...
I sad, poneki put, kada zaspim a neko od dece "cokne" u snu ustima, to odjekne kao eksplozija....uzas!

Mislim da sam bolestan...u glavu...:)

Ne mogu da verujem.... sad dok mi pricas kao da se prisecam....
Mogu samo da predpostavim ovi ostali sto citaju... sta sad misle o nama :)
Da crni dim se siri u uglu sobe pa zatim nestaje.... i tako vise puta
ako si bolestan u glavu onda bolujemo od iste bolesti :)
Da li imas neki oblik disleksije?
Si zaspao nekad pored televizora i da se probudis sa jakim pistanjem u usima?
ili kad kaplje kap kise o oluk pa zvuk nekako postaje sve jaci ?

Ne mogu da verujem.... sad dok mi pricas kao da se prisecam....
Mogu samo da predpostavim ovi ostali sto citaju... sta sad misle o nama :)
Da crni dim se siri u uglu sobe pa zatim nestaje.... i tako vise puta
ako si bolestan u glavu onda bolujemo od iste bolesti :)
Da li imas neki oblik disleksije?
Si zaspao nekad pored televizora i da se probudis sa jakim pistanjem u usima?
ili kad kaplje kap kise o oluk pa zvuk nekako postaje sve jaci ?

O tome ti pricam...Uz televizor sam voleo uvek da zaspivam, sve sto je na tv ja sanjam, ali u svojoj verziji, i ako je strani film, reci postaju razumljive, ali u potpuno drugacijem kontekstu...
Disleksija? Ne.Ali zato imam konstantno pistanje u usima cak i kada je potpuna tisina(tada pistanje dodje do izrazaja...

Back