Strasne Price

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo jedne za pocetak :), cuo sam je od druga.
Preko puta mog druga su ziveli muz i zena.Nisu imali dece.Kako on kaze bili su dobre komsije.Doselili su se pre oko 10 godina.
Zvali su mog druga i njegovu porodicu da dodje na veceru kod njih,oni su se spremili i otisli na veceru.Sve je bilo super nisu bili uposte losi.
Posle je moj drug otisao kuci.Sutradan je dosla zena kod njih i pitala da li je neko dirao tanjire u hranu posle vecere,zvali su mog druga,
on je rekao da niko nije posle ulazio i nista nije dirao.Ona je rekla da je njen muz otisao na posao u jedan ujutru i kada je otisla u sobu,
cula je kako neko pomera tanjire i jede hranu.Dosao je njen muz negde oko 12:00 i rekla mu je a on je rekao da joj se sigurno ucinilo.
Vecerali su i posle oko 00:00 je ta zena rekla muzu da ostavi malo hrane i tanjire da cuju.Otisli su u drugu sobu i ponovo su culi krckanje.
Dotrcali su do kuhinje i videli da nema nikoga.Muz je rekao da je to sigurno bila macka ili neka ptica posto je prozor bio otvoren.
Zena je odlucila da istrazi tu cudnu pojavu.Sledece veceri je zvala mog druga da joj pomogne.A on je voli duhove i ta cuda.
Popalili su sva svetla i sakrili se iza sudopere i sporeta.I dosla ponoc oni tako budni cekaju i odjednom cuju ponovo krckanje i lupanje.
Oni se brzo podignu i vide nema nikoga.To bilo posle nekoliko noci,pa meseci,pa prosla godina i oni se odselili kad su culi da je tu neki kucni duh...

Evo ova sto sam cuo istinita...
Jos pre 50 godina jel jedna devojka sanjala svoju baku koja je skoro umrla.Baka joj je u snu rekla "idi na moj grob i zabodi kolac u njega.Ona je onako ustala iza sna i u dugoj spavacici sa kolcem u ruci otisla na bakin grob.
Zabola je kolac stala minut i krenula kuci.Posle 2 koraka nesta je uhvatilo,ona se ziva uplasila i pala.Sutradan ju je policija nasla mrtvu.Videli su da je greskom sabola kolac u dugu haljinu i precrkla od straha...:(

Ovo se desilo meni pre nekoliko meseci.Idem ja putem pored neke male sumice i odjednom cuje neke korake...
Okrenem se vidim nema nikoga,ponovo cujem nema nikoga,Odem dalje jedno 100 metara cujem zvuk kola ispred mene.
Cuje se taj zvuk bas jako kao da je pored mene,ali nema auta...Izadjem iz te sumice i ima jedan put ali moram da prodjem pored kukuruza.
Prolazim pored kukuruza i ponovo cujem neko koracanje,okrenem se i vidim nema nicega.Bas se uplasim i odem ja u kukuruz da vidim da li neko prolazi.
Ucutim se i cekam jedno 5 minuta,prodje neki covek u crnom mantilu,ali bukvalno ne cuje se koracanje...Prodje on tako 200 metara,ja ga saceko da ode,
i podjem ja polako.I ponovo se cuje koracanje,a ja vidim u daljini neki covek na motoru.Stanem i zagledam se,kad to moj komsija,hvala bogu pa me povezao...

Evo jedne cudne price.Izmislio sam je malocas
Pre nekoliko godina je neka grupica decaka od otprilike 15 godina krenula na more,bilo je njih mozda 10.Dosli oni do mora i hteli da iznajme neki jeftini hotel.
Ali su svi hoteli pored mora bili jako skupi.Kasnije su naisli na neki hotel mozda 1 km od mora pored neke sume.Bio je jako jeftin i hteli su da budu tamo 10 dana.
Tamo je radio samo neki mladi covek i njegov deda koji je bio gazda hotela.Hotel je bio mali samo je imao nekoliko sobica,i bio je jako star.Svi su otisli da se kupaju.
Svi su se vratili kasno uvece.U svakoj sobi je bilo po 2 decaka.Odjednom je Marko cuo nekakav cudan zvuk,probudio je Dejana.Zajedno su otisli da vide sta je to.
Odjednom su videli nesta na kraju hodnika,kako neka senka prolazi kroz zid,odmah su se vratili u sobu.Sutra ujutru je mladic koji je radio tu rekao da niposto uvece ne otvaraju vrata sta god da cuju.
Decaci su se bas uplasili.Ostali su u svojim sobama i istrazivali na svojim kompjuterima o tom hotelu.Sasa je nasao neki clanak,ali je pisalo da se tu nalazi staro groblje,
i da je to groblje pre 20 godina pomereno negde drugde.Ali su kako neki ljudi sto zive u blizini ostala dva groba od jedne porodice.Decaci su se bas zabrinuli.
Otisli su do neke starice sto zivi u blizini.Kada su jos to ispricali ona je pocela da se smeje,rekla je da tamo nema nikakvog malog starong hotela.
Rekla je da je to bilo groblje,pa su ga premestili,ali su greskom ostavili dva groba.Tu su sahranjeni jedan deda i njegov unuk,verovali su da ih je neko ubio.
Decaci su se tada bas uplasili i odlucili su da uzmu svoje stvari i da pobegnu odatle.Kada su usli u taj hotel nije bilo nikoga,ceo hotel je bilo unisten.
Kreveti i ormani su bili rabacani po sobama.Kada su dosli u glavnu prostoriju videli su njihove kofere slozene na jednu gomilu.Svako je uzeo svoj.
Kada su podizali zadnja dva videli su neke dve unistene ploce ispod njih,oni su se sagnuli da vide sta pise.Pisala su neka ime i ispod su bile slike.
To su bili oni gazda hotela i batler.Odjednom su culi skripu vrata,ali nije bilo nikoga.Odjednom je neko poceo da prica."Vidim da ste nasli nase grobove"...
Decaci su poceli da beze ali su se vrata zatvorila.Duhovi su poceli da bacaju neki prah po podu.Decaci su se posle nekoliko sekundi onesvestili.
Posle nekoliko minuta su se probudili,nije bilo vise hotela,samo pesak i njihove stvari.Okrenuli su se i videli onu babu sa nekakvom knjigom u ruci.
Ona je rekla da je ovo mesto ukleto i da decaci odma odu i da se nikad ne vrate.Oni su je poslusali,svi su stigli kuci.Posle se nista nije cudno desavalo....

Evo i ova sto se meni skoro desilo..Ja bas imam mnogo takvih prici :D
Sedim ja kod druga tamo u zgradama na terasi,na petom spratu.Ja na ulazu zavezao moje kuce,a niko nece da ga odveze to je bio Sar-planinac,veliko i agresivno kuce.
A samnom na terasi macka od mog druga.Sedim ja tako i odjednom vidim u daljini neko kuce veliko braon boje.Ja se bas zagledam u njega,a ono kao da je pocelo da place kao mala beba.
Posle par sekundi pocne da grokce pa posle kao kokoska se cuje...A moje kuce ga samo gleda i bas ono radosno.Ja se posle spreman da sidjem dole da vidim,odjednom cujem korake neke i ode to kuce.
Pozurim dole posto je kuce bilo kod zbuna...odem sa mojim kucetom i vidim nema nikoga.Evo i sad se cudim sta je moglo da to bude...mozda su bila neka deca koja vole da se zezaju,ali mozda nesta drugo...

Ne znam da li neko prati,ali ipak cu da pisem ja :D,i ovu sam izmislio :)
Pre nekoliko godina se jedan covek vracao kasno uvece sa posla,bio je jako umoran,jedva je hodao.
Ide on tako nekom mracnom ulicicom i vidi on neki dim kao da neko pusi cigarete,pridje on i nema nikoga.
On vidi ponovo taj dim nekoliko metara od njega,on se ponovo priblizi i ponovo nema nicega.
On se bi kaze da sigurno umislja posto je jako umoran,i on ubrzao korak i uputio se kuci.
Ide on ulicom neko i vidi neke ljude pricaju u dvoristu necijem da je nestalo struje,a taj covek zivi daleko,
a sve ulice su mracne.Ode u neku bas veliku ulicu,gleda on unaokolo i odjednom napred vidi neku tamo zenu u crnom,
cudno odjednom se pojavila kaze on.I ona sad na 2 metra od njega,na metar od njega i kaze ruznim glasom,
"Bezi sa puta gde gledas",ona malo njega okrzne dok je prolazila,a on se najezi,oseti jaku hladnocu,
kao da je ta zena od leda.I posle je on stigao kuci,razmislja on i dodje njegova zena,kaze mu da struje nece biti 3 dana i noci.
I on sutradan ponovo umoran dolazi sa posla ali sa baterijskom lampom.Ponovo prolazi velikom ulicom i ponovo vidi tu zenu.
Ali sad obucena u belo,na metar od njega i kaze ona "Izvinite samo da prodjem" lepim glasom,ponovo ga okrzne a ono bas topla.
I tako trecu noc zaredom ode on tom ulicom i ne vidi tu zenu.i vidi on ljudi se okupili oko neke zgrade,
on dodje do njih i vidi zalepljena smrtovnica,a na njoj ta zena sto je video,ona umrla pre tacno 2 noci kad je nestalo struje...

Pre par godina se moj drug vracao iz nekog kluba,bilo negde 00:30,i on ide tako peske u nekoj ulici,
i odjednom prodju neka deca na biciklama,sva uzbudjena kao da beze on necega,moj drug ignorisao to.
Ali posle jedno 10 minuta hodanja se on bas uplasi i ubrza korak,prolazi pored necije ograde,a iza ograde neka sumica,
sve se cuje neko suskanje,i on jedno 10 metara ode,i cuje lupanje u ogradu,okrene se nema nikoga.
A on sav uplasen govori se "Vlado nema tamo nicega,samo ti se cini".I prosla pored njega njegova grupa drugara,
oni se pozdravili i poceo Vlada da prica njima,a svi bili hrabri i kazu mu da mu se samo cinilo.
I on se malo opustio,kad odjednom na kraju ulice vide neku slabu senku a nema nikoga,
pa sad kazu masovna halucinacija,i okrenu se.Odjednom se bas jako cuje DUUUUUUUM,
okrenu oni i vide neku malu babu udara o neki lonac i prica sa nekom drugom babom.
I oni trkom odu ka svojim kucama.
Ali ko zna sta je bilo ono sto je lupalo u ogradu...???

Meho se vracao iz druge smjene nazad kuci i naravno, morao je prolazit kroz sumu (kroz koju je takodjer milion puta prosao).. ja sam isao tim putem nocu, da "osjetim" ugodjaj (put od lijepo utabane zemlje sirine 3-4 metra). Nema vise od 20-25 minuta hoda kroz sumu, maksimalno, tezim korakom, pola sata.
Enivej Meho je radio do 11 sati uvece, dakle do ponoci je uglavnom bivao kuci, ako ne i ranije. Te je noci kao i uvjek hodao i pusio ali je vec nakon par minuta cuo malo jace sustanje iza ledja.. zaboravih reci da je bilo ljetno doba, dakle ljepota i uzivanje za nocnu setnju. Okrenuo se i nista.. Kako je on hodao sustanje se nastavilo. Ubrzao je.. Ono iza njega takodjer, ali Meho nije bio kukavica. Stao je i okrenuo se, izvadio svoju baterijsku lampu i poceo da osvjetljava sve iza i oko sebe. Opet je sve bilo kao u "gluho" doba.. Nista, ni zvuka ni traga ni glasa. Polako se okrenuo u normalni pravac a zatim brzinski nazad uz upaljenu bateriju i na po puta nekih desetak metara od sebe ugledao je crnog jarca.. mehi se dok je pricao zatresla casica rakije koju je drzao u ruci..
Ustuknuo je nas Mehaga, ali ubrzo i pribrao, jer je , normalno, mislio da je neciji jarac odlutao od doma i sad "zuji" po sumi.. Ali u tom trenu se jarac dize na svoje zadnje noge i nekako (kako Meho veli) naraste. I tu bi Mehi dosta, pa potrca koliko ga god noge nose. I dok je trcao cuo je lagano dozivanje svoga imena sve blize i blize dok se To nije nakacilo na njega i takodjer pocelo grebati, ubadati, ujedati.. Uspio je i izvuci svoju cakiju iz dzepa i po svojoj tvrdnji ubadati tog "jarca" , ali nista pomoglo nije. U jednom trenu je ugledao izlaz iz sume, to mu je dalo nadu , trcao je i trcao dernjao se a onda ni 50 metara do izlaza pijevac zakukurika (odmah do sume je kuca nazovimo domacina Misko) a ono spade sa njega, pusti ga.. Meho pade na koljena, pa ustade i nastavi izbezumljeno trcat, i na izlazu is sume odmah do Miskove kuce on stade i okrenu se.. Cuo je samo kao sapat "imao si srece ovaj put"..
Pogledao je oko sebe i vidjeo u Miskovoj stali svjetlo (nije mu bas sve bilo jasno jer se vec pomalo svanjivalo ili mu se cinilo, nije bio bas ni u sta siguran) pa je krenuo prema ... Dozivao je domacina i zaista poslije par sekunda izasao je Misko (covjek seljak rano se budio) i kada ga je vidio onakvog, Misko se prepade.
"Pa je s tobom komsija, dolazi ovamo" gazda Misko ga je uveo u svoju kucu.. Meho je bio sav rascupan, izgreban, a ruke mu crne kao da mu se katran prosuo po njima.. Drzao je u ruci i onu svoju cakiju koja je bila sva crna.
Pitao je domacina koliko je sati a Misko mu je rekao da je proslo 5.. Mehin sat je bio zaustavljen na 11.20...Nikada vise nije bio popravljen, nisu ga mogli popraviti ni najbolji urari. Takodjer se u tom kraju i dan danas prepricava Mehin susret sa vragom-sejtanom, kako su to ljudi protumacili..

Trgovci se spremili na daleki put..tokom dana su legli da spavaju,jer ih nocu ceka duga voznja.. Doslo je vreme da se krene. Ustali su i poceli pakovati robu na svome fijakeru.. krenuli su kad je pao prvi mrak. Dok su oni pricali i zavijali duvan..slusajuci galopiranje konja..izgrejao je i pun mesec nasli su se usred neke sume. Odjednom zacula se neka svirka u daljini..kako su oni i dalje isli muzika je bila sbe bliza i glasnija.. naisli su na svatove bele obucene usred ponoci! Neki covek pridje k nama sa flasom rakije i rece: "Ajde i vi popite zdravicu..danas mi se sin zeni" Mi se pogledasmo..i ja uze onu flasu.. "Neka vam je svima srecno bilo da su vam mladenci zivi sto godina i preksrtih se" U tom trenutku nigde nikoga..nigde svadbe,svatova..konji su se umirili. U tom trenutku bacih pogled ispred mene u svoja krila.. Odsecena glava bika sa veliki rogovima i sa ocima crne kao noc bez meseca.. Kao stari trgovac sam shvatio da ima neceg..dok je moj kolega probao da shvati..izdahnuo je tog trenutka kad smo i on i ja to cudo ugledali!:evil:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back