Strani turisti i greške nas domaćina

mogli bi da pravimo atrakciju u formi filmskih projekcija, tj. pozorisnih sa stvarnim glumcima gde bi se nasa istorija predstavila kroz epohe - malo nabijanja na kolac iz vreme Turaka, Crni Djordje, pa Obrenovici, pa Karadjordjevici, drug gospodin Tito sa pudlama, onda koshkanje sa susedima, i na kraju zapadne bombone koje smo dobili sa svim vizuelnim efektima...sve to praceno krvlju, usklicima o bolje ratovanju nego robovanju. kao neki Beolend u okolini, sa ulaznicama i upozorenjem da nije za one sa osetljivim stomakom ali bez ogranicenja za godine posetilaca. na kraju mogu da dobiju i po jedan suvenir (prazne caure metaka, deaktivirane bombe) i tako...

pa istorija skoro svake teritorije i naroda je krvava na neki nacin, zasto je tebi nasa najgora, pa sta su zapadni osvajaci tek radili drugima, a i medjusobno? samo sto njih nije niceg blam, bolje sazvacu svoje, a mi ovde samo nesto jedemo kaku. ne volis tita, ne volis obrenovice i karadjordjevice, znaci nemanjici su tvoji? :think:
bolje rat nego pakt to je valjda antifasizam, to valjda nije za sramotu ni po turistickim merilima, nigde nije vecinski stav da je fasizam dobar i kolaboracija. sad ko je sta projektovao to je drugo
ok ne svidja se nekom ovde, neka ga, u stvari sad je sve do poplava :I
meni se ne svadja nego pricam mada ispade kao svajdanje?

Poslednja izmena:
Ja sam imao ideju kako da se u turističke svrhe iskoristi institucija svinjokolja i oživi inače klimava ideja ''seoskog turizma''. Pošto na trulom im Zapadu slabo više kolju svinje u do-it-yourself režiji, strani turisti bi mogli da prisustvuju takvom događaju kod ljubaznih domaćina ovde. Uz doplatu bi čak mogli i aktivno da učestvuju u tehnološkom procesu (premium paket - nož u ruke). Na kraju ih pošaljemo kući pune utisaka, uz frtalj kile čvaraka i multimedijalni DVD sa audio-video zapisom svinjske agonije u full HD formatu.

zaboravio si topljenu mast i kavurmu. uostalom, zar mi ne gledamo za dzabe sve to u americkim serijama i filmovima svake veceri, gde se resetaju mecima, kolju bodezima i autopsiraju detaljno samo sto je to u ljudskoj kozi? mada bi ovo sa svinjama bilo uznemiravajucije zbog licnog saucesnistva bez posledica kaznjavanja za ucinjeni zlocin. svidja mi se ova ideja.

pa istorija skoro svake teritorije i naroda je krvava na neki nacin, zasto je tebi nasa najgora, pa sta su zapadni osvajaci tek radili drugima, a i medjusobno? samo sto njih nije niceg blam, bolje sazvacu svoje, a mi ovde samo nesto jedemo kaku. ne volis tita, ne volis obrenovice i karadjordjevice, znaci nemanjici su tvoji? :think:
bolje rat nego pakt to je valjda antifasizam, to valjda nije za sramotu ni po turistickim merilima, nigde nije vecinski stav da je fasizam dobar i kolaboracija. sad ko je sta projektovao to je drugo
ok ne svidja se nekom ovde, neka ga, u stvari sad je sve do poplava :I
meni se ne svadja nego pricam mada ispade kao svajdanje?

ma ne svadjamo se Hirajgo, i ne tumacim tvoje pisanje kao tvoje navijanje za Srbiju koje ja osporavam. osporavam neke druge stvari...nase (i)realne okolnosti, cinjenicno stanje, istorijsku poziciju ...ene stranke, nasu indolentnost, neefikasnost, nebrigu, nesposobnost, ravnodusnost ka lepom, lenjost koja gusi i kad je sopstvena korist u pitanju.
inat i pametovanje nas je uvek pokopavalo a da iz toga nikada nista nismo naucili cak i kada smo mogli. uostalom, arhitektura novija, nekultura, nasledje, nisu krivica tudjinaca. to sto pristajemo da budemo kolaboracionisti u davanju teritorije za deponiju nekih drugih stvari a pri tom udaramo sami temelje istoj, to je vec neka druga prica.
ne postoje "moji". onog momenta kada ljudi shvate da je sve nase i da za to nase jesu odgovorni oni sami, mozda ce nade biti. dakle, beznadezno je.

Back