Interesantna tema
1.Koji je po vama najlepsi jezik?
Ruski
2.Sta mislite koji je najlaksi za ucenje?
Onaj koji voliš i koji istinski želiš da naučiš. Ne postoje teški i laki jezici, samo slaba i jaka želja za učenjem.
3.Koji je najtezi?
Onaj koji učiš na silu ili koji ti predaju priučeni ljudi. Meni je to bio nemački. Poljski su mi predavale divne lektorke, ali jezik mi se nije svideo, pa sam ga ekspresno zaboravila.
4.Koje jezike ucite van skole(kod kuce,na kursu,na internetu)?
Ruski, portugalski i španski, a planiram da poradim i na engleskom. Planiram još obavezno da naučim italijanski.
5.Da li se moze jezik nauciti na netu?
Može, ali teže i zavisi u kojoj meri. Mogu se skinuti ozvučeni udžbenici i pričati preko Skajpa, postoji i sajt za učenje jezika
www.livemocha.com, mogućnosti su sada široke, ali ni nosioci jezika nekad nisu svesni koliko malo poznaju svoj jezik, pa se može naučiti pogrešno.
6.Koliko jezika znate?
Najbolje ruski, zatim španski i engleski, portugalski je još u fazi učenja i mešanja sa španskim

Mada se nikada ne bih usudila ni za srpski da kažem da ga "znam".
7.Koliko ucite nedeljno ili dnevno jezike?
Ne bih znala baš na sat, ali reći ću skoro uvek sam u kontaktu sa nekim od stranih jezika.
8.Koji bi(ste) jezik stavili kao top 1 posle engleskog?
Engleski ne bih stavila ni u top 5, za mene je to isključivo poslovni jezik, ne budi mi nikakve emocije, a to je kod mene presudno. Top 1 mi je ruski.
9.Sta mislite o esperantu(medjunarodni jezik)?
Neki jezik voliš ili ne u zavisnosti od zemlje u kojoj se govori, ljudi, kulture, umetnosti, sporta ili nečeg drugog . Prema tome, ne mogu da imam motivaciju za učenje esperanta, kao ni raznih panslovenskih jezika koje izmišljaju. Jezik ne može biti veštačka tvorevina, to mi je besmisleno.
10.Da li bi(ste) ucili jezike koji su veoma malo rasprostranjeni?
Apsolutno.
11.Koji jezik ima najsexi akcenat???
Zavisi od govornika

Meni je najlepši srpski sa ruskim akcentom
12.Poredjajte po redu omiljene jezike po Vama.
To je malo relativno, ali, recimo:
Srpski (mnooogo bi mi nedostajao da živim u stranoj zemlji)
Ruski (smatram ga drugim maternjim jezikom)
Španski (uživala sam učeći taj jezik, pri tome mislim isključivo na evropsku varijantu, mada mi ni argentinska nije loša)
Portugalski (nije toliko melodičan kao španski i italijanski, ali mi je mnogo lep, a i slaba sam na romanske jezike)
Italijanski (dovoljno je reći Toto Kutunjo

)