Strane lige

Za koga navijate u Grckoj

• Olimpijakos

• Panatinaikos

• AEK

• PAOK

• Aris

• Iraklis

• Panionios

• Neki drugi klub

• Ne pratim grcki fudbal

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Ilić suspendovan zbog klađenja!

Srpski fudbaler Saša Ilić suspendovan je na neodređeno vreme zbog navodnog klađenja na Lacio protiv svog kluba Salcburga u utakmici prvog kola G grupe Evropske lige, navodi bečki dnevnik "Kronen cajtung". Prema pisanju lista, Ilić i Đorđe Rakić su susret, koji je Salcburg na gostovanju dobio rezultatom 2:1, pratili iz jedne kladionice u Salcburgu.

Jedan svedok navodi da su se Ilić i Rakić očigledno kladili na Lacio, tvrdeći da su se radovali golu italijanskog kluba protiv njihovih saigrača, dok nakon oba gola Salcburga nisu pokazali nikakve emocije. Uprava kluba je pozvala oba igrača na "raport", želeći da provere sumnju u njihovo klađenje protiv ekipe čije boje brane.

- Ilić je priznao da se kladio, ali ne na Lacio, dok Rakić negira sve tvrdnje - rekao je sportski direktor Salcburga Hajnc Hohauzer i dodao da su obojica negirali optužbe da su se radovali golovima Lacija.

Prema odluci kluba, srpski reprezentativac nije igrao u Kupu Austrije i suspendovan je do potpunog razjašnjenja ove afere, dok je za Rakića čitav slučaj za sada prošao bez posledica.

- Nije glavno pitanje da li su se kladili protiv ili na koju ekipu, jer to nećemo nikada saznati. Međutim, ne želimo da se naši igrači uopšte klade - kazao je Hohauzer koji je obojici igrača "jasno stavio do znanja" da takvim aktivnostima više ne smeju da se bave.

Razočaran suspenzijom, Ilić je izjavio da je očekivao da ga rukovodstvo kluba prvo sasluša, a potom i stane iza njega.

- Često sedim u toj kladionici i zajedno sa svojim srpskim prijateljima gledam poneke utakmice. Ponekad se zajedno i kladimo kako bi nam intaresantnije proteklo vreme, a naše uplate su pet do deset evra po osobi. Nikada se nisam kladio na utakmicu koju igra moj klub.

Pobeda CSKA, kiks Rubina....

6481533134ab670983984d818909874_big.jpg

Odigrano je 22. kolo ruske Premijer lige – pobede su zabeležili CSKA (gol Krasića), Lokomotiva i Zenit, Spartak je poražen, a Rubin je odgirao 0:0 sa Tomskom.

CSKA je sa 3:0 pobedio Dinamo, Lokomotiva je sa minimalnih 1:0 dobila Moskvu, a Zenit (Kežman igrao od 62.) je savladao Krilja Sovjetov u gostima 1:0. Moskovski Spartak izgubio je od Saturna 2:1, a Spartak Naljčik bio je bolji od Himkija 2:0. Rostov i Kubanj su remizirali 3:3, a Amkar je pobedio Terek 1:0. Na tabeli vodi Rubin sa 47 bodova, a drugi je Spartak sa 40.

Spartak Naljčik je golovima rezerviste Leandra da Silve došao do četvrte pobede u derbiju začelja sa Himkijem.

Branimir Petrović igrao je ceo meč za Rostov protiv Kubanja i dobio je žuti karton. Tim iz Krasnodara tri puta je vodio, ali je Rostov sva tri puta uspeo da izjednači i dođe do boda.

Zvonimir Vukić nije igrao za Moskvu u porazu od Lokomotive u gostima, a gol odluke postigao je Dmitrij Sičov u 45. minutu iz penala.

Srpski štoper Đorđe Jokić odigrao je svih 90 minuta za Tomsk, koji je uspeo da odoli lideru Rubinu i osvoji bod.

Jovan Tanasijević odigrao je celu utakmicu za Dinamo, ali nije pomogao svom timu da iznenadi CSKA. Domaćin je bio bolji 3:0 – prvi gol delo je Pavela Mamaeva u 55. minutu, a Mioš Krasić i Giljerme su pogocima u finišu učinili pobedu ubedljivom.

Amkar je dobio Terek 1:0, a Predrag Sikimić odigrao je poslednjih 10 minuta za ekipu iz Perma. Odlučujući gol dao je Martin Kušev u 44. minutu. Pogotkom Vladimira Bistrova Zenit je slavio na gostovanju protiv Krilja Sovjetov, a Mateja Kežman je u 62. minutu zamenio Fatiha Tekea.

Rezultati 22. kola:
petak:
Himki – Spartak Naljčik 0:2
Da Silva 68, 86
subota:
Saturn – Spartak 2:1
Loskov 30, Topić 53 - Mešini 52 (pen.)
Rostov – Kubanj 3:3
Pavlenko 15, Gackan 44, Ahmetović 73 - Tlisov 10, 31, Babangida 57 (pen.)
Lokomotiva – Moskva 1:0
Sičov 45 (pen.)
nedelja:
Tomsk – Rubin 0:0
CSKA – Dinamo 3:0
Mamaev 55, Krasić 84, Giljerme 87
Amkar – Terek 1:0
Kušev 44
Krilja Sovjetov – Zenit 0:1
Bistrov 14

Poslednja izmena:
Primera: "Galaktikosi" na "El Madrigalu"

00010442.jpg

Večeras će biti odigrane preostale utakmice 4. kola španske Primere, osim duela između Sporting Hihona i Saragose, koji je na programu u četvrtak.

Najzanimljiviji duel očekuje se na stadionu "El Madrigal", gde će snage odmeriti Viljareal i Real Madrid.

"Žuta podmornica" je veoma loše startovala i još uvek nema pobedu posle tri odigrana kola, dok su sa druge strane "galaktikosi" ostvarili maksimalan učinak i upisali sva tri trijumfa u prethodne tri utakmice.

Najneprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva, Atletiko Madrid, imaće priliku da protiv Almerije ostvari prvi trijumf u sezoni, dok Atletik Bilbao koji je upisao svih devet bodova iz prethodna tri kola ide na teško gostovanje ekipi Tenerifa.

Primera. rezultati i parovi 4. kola:

Sreda od 20h:

Atletiko - Almerija
Espanjol - Malaga
Valjadolid - Osasuna
Viljareal - Real Madrid Direktan prenos ArenaSport 2
Kserez - Deportivo

Tenerife - Bilbao (21h)
Hetafe - Valensija (22h) Direktan prenos ArenaSport 2

Juče:

Sevilja - Majorka 2:0
(Skilaći 17, Peroti 25)

Rasing - Barselona 1:4
(Ibrahimović 20, Mesi 24, Pike 27 - Serano 72)

Četvrtak:

Sporting - Saragosa (22) Direktan prenos ArenaSport 1

Kup Nemačke: Herta „u autu", Kačar od heroja do tragičara!

Da se tim naših Gojka Kačara i Nemanje Pejčinovića nalazi u velikoj krizi potvrdila je i eliminacija iz Kupa od drugoligaša Minhena 1860, i to nakon penal serije koju su gosti uspeli da obezbede, iako su do 76. minuta gubili rezultatom 2:0.

Međutim, ulaskom Kačara u igru, u 62. minutu, Berlinci su zaigrali daleko bolje, i najviše zahvaljujući srpskom reprezentativcu, dvostrukom asistentu, uspeli da za samo tri minuta izjednače golovima Ramosa i Domovčiskog.

Minhenski „Lavovi", u čijim je redovima, čitav meč, odigrao srpski dvojac Antonio Rukavina - Aleksandar Ignjovski bili su, međutim, mirniji u penal seriji i na kraju pobedili - 4:1. Inače, prvi penal za goste nije realizovao upravo Kačar, čiju je nameru pročitao bivši, dugogodišnji golman Herte, Gabor Kilralji.

Drugi Srbin u timu Herte, Nemanja Pejčinović, odigrao je svih 120 minuta.

Najveće iznenađenje ove runde nemačkog Kupa priredio je trećeligaš Osnabrik koji je, takođe posle boljeg izvođenja penala, eliminisao iz daljeg takmičenja favorizovani Hamburg!

Gosti su bili na pragu eliminacije još tokom regularnog toka, ali ih je spasio Tročkovski koji je bio siguran izvođač penala, i to u 90. minutu, pa je meč otišao u produžetke. U dodatnih pola sata, Hamburg je preko Demela došao u vođstvo, ali su domaći, ipak, uspeli da izbore penale, jer je Grieneisen u 116. minutu izjednačio.

U penal seriji pribraniji su bili igrači Osnabrika, koji su iskoristili sva četiri pokušaja sa bele tačke, za razliku od gostiju, čija su dva udarca, Berbika i Petrića, bila neprecizna.

Veliki rezultat ostvarili su i fudbaleri Kelna koji su pobedili aktuelnog šampiona Volfsburg (3:2) i eliminisali ga iz daljeg takmičenja. Junak trijumfa „jarčeva" bio je dvostruki strelac Išijaku.

Prvenac Pantelića u dresu Ajaksa
Reprezentativac Srbije Marko Pantelić postigao je prvi gol u dresu Ajaksa.

U pobedi na domaćem terenu nad Den Hagom sa 3:0 u okviru 8. kola prvenstva Holandije, Pantelić je postigao drugi gol Ajaksa, u 71. minutu, nakon što je ušao u igru sa klupe 7 minuta ranije. Gol je postignut posle kontranapada, a Panteliću je asistirao najbolji strelac Ajaksa i kompletne lige (10 golova), Luis Suarez.

To je bio drugi nastup nekadašnjeg centarfora belrinske Herte. Drugi reprezentativac Srbije u redovima Ajaksa, Miralem Sulejmani, nije ulazio u igru.

Prvi gol u pobedi Ajaksa nad Den Hagom postigao je Demi de Zev u 26. minutu, a konačan rezultat postavio je Sim De Jong u 90. minutu.

Ilić suspendovan zbog klađenja!

Srpski fudbaler Saša Ilić suspendovan je na neodređeno vreme zbog navodnog klađenja na Lacio protiv svog kluba Salcburga u utakmici prvog kola G grupe Evropske lige, navodi bečki dnevnik "Kronen cajtung". Prema pisanju lista, Ilić i Đorđe Rakić su susret, koji je Salcburg na gostovanju dobio rezultatom 2:1, pratili iz jedne kladionice u Salcburgu.

Jedan svedok navodi da su se Ilić i Rakić očigledno kladili na Lacio, tvrdeći da su se radovali golu italijanskog kluba protiv njihovih saigrača, dok nakon oba gola Salcburga nisu pokazali nikakve emocije. Uprava kluba je pozvala oba igrača na "raport", želeći da provere sumnju u njihovo klađenje protiv ekipe čije boje brane.

- Ilić je priznao da se kladio, ali ne na Lacio, dok Rakić negira sve tvrdnje - rekao je sportski direktor Salcburga Hajnc Hohauzer i dodao da su obojica negirali optužbe da su se radovali golovima Lacija.

Prema odluci kluba, srpski reprezentativac nije igrao u Kupu Austrije i suspendovan je do potpunog razjašnjenja ove afere, dok je za Rakića čitav slučaj za sada prošao bez posledica.

- Nije glavno pitanje da li su se kladili protiv ili na koju ekipu, jer to nećemo nikada saznati. Međutim, ne želimo da se naši igrači uopšte klade - kazao je Hohauzer koji je obojici igrača "jasno stavio do znanja" da takvim aktivnostima više ne smeju da se bave.

Razočaran suspenzijom, Ilić je izjavio da je očekivao da ga rukovodstvo kluba prvo sasluša, a potom i stane iza njega.

- Često sedim u toj kladionici i zajedno sa svojim srpskim prijateljima gledam poneke utakmice. Ponekad se zajedno i kladimo kako bi nam intaresantnije proteklo vreme, a naše uplate su pet do deset evra po osobi. Nikada se nisam kladio na utakmicu koju igra moj klub.
Mene je taj krelac jednom prilikom u crno zavio, uopšte me ne bi začudilo da je muljao na štetu vlastitog kluba. :evil:

Preminuo golman Hanovera Robert Enke

Golman Hanovera i nemački reprezentativac Robert Enke preminuo je danas u 32. godini života, a mediji pretpostavljaju da se radi o samoubistvu.

enke-x.jpg

Predsednik Hanovera Martin Kind potvrdio je informaciju agenciji DPA tokom popodneva, a iako uzork smrti još uvek nije zvanično utvrđen veb sajt "Morgenpost" tvrdi da je reč o samoubistvu.
Onlajn magazin je citirao portparola Hanovera koji je rekao da se nekadašnji golman Barselone bacio pod voz u Nojštatu kod Ribenbergea, malom gradiću koji se nalazi u okrugu Hanovera. Incident se dogodio nešto pre 18 časova i 30 minuta po lokalnom vremenu, a policija je saopštila da će uskoro izneti više detalja vezanih za smrt poznatog golmana.
Robert Enke je rođen u Jeni 1977. godine, a fudbalom je počeo da se bavi u Jeni, a kasnije i u Karl Cajsu gde je prošao sve omladinske selekcije. Za prvi tim KC debitovao je 1995. godine, a posle tri odigrana meča otišao je u Menhengladbah gde je branio do 1999. godine.
Sledeća stanica u karijeri bio je Lisabon i Benfika gde je proveo tri sezone odigravši 77 utakmica, a potom su usledile na baš uspešne pozajmice u Barseloni, Fenerbahčeu i Tenerifama.
Enke se u Nemačku vratio 2004. godine kada je obukao dres Hanovera, a do tragične smrti odigrao je preko 160 utakmica za ovaj klub, kao i 15 utakmica za selekciju Nemačke, dok je ove godine proglašen za najboljeg golmana u Bundesligi.
Enke je iza sebe ostavio suprugu Terezu, a 2006. godine par je izgubio dvogodišnju ćerku Laru koja je umrla zbog srčanih problema.

Lane poljubio sudiju!

Najbolji fudbaler Standarda Milan Jovanović iznenadio je sve prisutne na stadionu u Liježu kada je minut pre kraja utakmice s Brižom napuštajući teren poljubio u obraz sudiju Franka de Blekera. Nesvakidašnji potez Jovanovića, prenosi "Kurir", mnogim Belgijancima se učinio simpatičnim, a sam arbitar je priznao da je ostao zaprepašćen.

- Šta je loše u tome što sam poljubio sudiju? Posle utakmice sa Olimpijakosom jedan veliki Ziko je došao i poljubio me u obraz. I ja sam to isto učinio ljubeći velikog De Blekera. Bila je to spontana reakcija, nadam se da mi je oprostio - rekao je Lane.

Iz ugla poznatog belgijskog internacionalca, poljubac srpskog reprezentativca bio je u najmanju ruku suvišan.

- Nikada nisam dobio više od ispružene ruke igrača. Da li sam ja ljubio njih? Molim vas, kakva su to pitanja. Išao sam za Jovanovićem kako bih mu ukazao na to da ne potroši mnogo vremena tokom izmene i da reguliše kapitensku traku. On mi je dao ruku, a zatim me i poljubio, što je običaj u Valoniji. Bio sam veoma iznenađen - kaže De Bleker.

Od 10. decembra Jovanovića očekuje period rehabilitacije, jer je prinuđen da operiše koleno.

- Svi znaju da postoji deo hrskavice koje slobodno šeta u mom kolenu. Bivši lekar Standarda Nebojša Popović izvršiće hirurški zahvat odmah posle utakmice Lige šampiona protiv AZ Alkmara, 9. decembra, a onda me očekuje pauza od tri nedelje. To je idealno vreme za operaciju, iako ću propustiti poslednja četiri kola jesenjeg dela prvenstva - objasnio je Jovanović.

Pantelić ostaje u Amsterdamu....

Nakon vesti da će se Marko Pantelic vratiti u Hertu iz koje je pre nekoliko meseci stigao u Ajaks, oglasio se agent reprezentativca Srbije izjavivši da njegov klijent definitivno ostaje u Amsterdamu.

- Nema nikakvih pregovora između Herte i Pantelića. Bilo je kontakta, ali se o tranferu nije pričalo. Marko je maksimalno posvećen Ajaksu. Njegov primarni cilj je da se što pre vrati u formu i počne da pruža dobre igre u dresu svog kluba. Njegov ugovor ističe na leto 2010. godine i uskoro ćemo imati sastanak sa čelnicima Ajaksa kako bi dogovorli produžetak saradnje - rekao je njegov agent, Karel van Burik.

Pantelić je napustio Hertu bez obeštećenja nakon što je trener ekipe iz Berlina Lusijen Favr procenio da mu srpski napadač više nije potreban. Međutim, novi trener Herte Fridhelm Funkel izuzetno ceni Pantelića i namerava da ga vrati u Berlin.

Lane poljubio sudiju!

Najbolji fudbaler Standarda Milan Jovanović iznenadio je sve prisutne na stadionu u Liježu kada je minut pre kraja utakmice s Brižom napuštajući teren poljubio u obraz sudiju Franka de Blekera. Nesvakidašnji potez Jovanovića, prenosi "Kurir", mnogim Belgijancima se učinio simpatičnim, a sam arbitar je priznao da je ostao zaprepašćen.

- Šta je loše u tome što sam poljubio sudiju? Posle utakmice sa Olimpijakosom jedan veliki Ziko je došao i poljubio me u obraz. I ja sam to isto učinio ljubeći velikog De Blekera. Bila je to spontana reakcija, nadam se da mi je oprostio - rekao je Lane.

Iz ugla poznatog belgijskog internacionalca, poljubac srpskog reprezentativca bio je u najmanju ruku suvišan.

- Nikada nisam dobio više od ispružene ruke igrača. Da li sam ja ljubio njih? Molim vas, kakva su to pitanja. Išao sam za Jovanovićem kako bih mu ukazao na to da ne potroši mnogo vremena tokom izmene i da reguliše kapitensku traku. On mi je dao ruku, a zatim me i poljubio, što je običaj u Valoniji. Bio sam veoma iznenađen - kaže De Bleker.

Od 10. decembra Jovanovića očekuje period rehabilitacije, jer je prinuđen da operiše koleno.

- Svi znaju da postoji deo hrskavice koje slobodno šeta u mom kolenu. Bivši lekar Standarda Nebojša Popović izvršiće hirurški zahvat odmah posle utakmice Lige šampiona protiv AZ Alkmara, 9. decembra, a onda me očekuje pauza od tri nedelje. To je idealno vreme za operaciju, iako ću propustiti poslednja četiri kola jesenjeg dela prvenstva - objasnio je Jovanović.

Sto, sta ima lose u tome?? :D

Bolje nego da ga samara... :mrgreen:

Dao Panta 3 gola za Ajax danas:)Preokrenuo rezultat,posto je Ajax gubio 0:1.Prva tri gola dao on,pa posle pala jos dva.

TO PANTO SRBINEEEE!!!!!

Sve triput!!! :D

Pantelić "uništio" Vitese

Centarfor Ajaksa, Marko Pantelić, bio je trostruki strelac u pobedi "kopljanika" nad Viteseom od 5:1 u 15. kolu holandskog prvenstva. Prvo je Slovenac Dalibor Stevanović postigao vodeći gol za domaće, već u trećem minutu, ali je onda na scenu stupio srpski reprezentativac. Prvo u 15, a onda i u 18. minutu, da bi impresivan učinak overio i trećim golom u 49. minutu!

Posle njega u strelce su se upisali Bakirčoglu, u 69. i Aisati u 72. minutu. Srpski napadač koga je minut ranije zamenio upravo Bakirčoglu, je na ovaj način nastavio golgetersku seriju, jer je u prošlom kolu bio strelac i protiv Herenvena, koji je pobeđen identičnim rezultatom. Drugi reprezentativac Srbije, Miralem Sulejmani, nije ulazio na teren. Ajaks je trenutno treći, iza prvoplasiranog i do sada neporaženog tandema Tventea i PSV.

U isto vreme meč su završili i Den Hag i Fejenord

I Krasa opet dao gol!!!! ;)

Back