Štrand

Devojka nije smela da mi javi da je tuča... Kaže, sklonila se daleko u stranu sa drugaricama... Je*em ti navijačke tuče... To mi je NAJGLUPLjI mogući razlog... Bio sam navijač, i dalje volim da odem na utakmice, i dalje mi je žao kad Voša pukne, i dalje mi srce (______________) ^-^ (_______________) ovakvo kad pobedi, al' tuče... JOK!
Inače, tamo je bilo svega od stolica, do noževa i palica...

ja vise na utaknice ni ne idem bas zbog toga
a kad mi se sin rodio, jedva sam cekao da prohoda da mu kupim dres i da odemo na utaknicu zajedno
sad ni u ludilu ne bih poveo malo dete na utaknicu.....

bruka
sta reci :(

p.s.

secam se jedne prilike, kad su nasi dobili gol a on malecki, ni ne zna koji su nasi a koji nisu, sam u sred drustva skocio i vice GOLLLLLLLLLLLLLL
svi su nas pogledali i pukli u smeh :hahaha:

a danas ni ne smem da pomislim kako bi se takav gaf zavrsio :(

Poslednja izmena:
Proko, završio bi se kao što su Srbi prošli u Beču, kad je Hrvatska ispala sa EP... Samo što ne bi "nji'ovi" pravili problem, već "naši"...

Poslednji put sam bio na utakmici kad smo trebali da prođemo one iz Luksemburga... Što se tiče Evinog komentara gore da su oni od rođenja udareni, malo bih ga preformulisao:
njih TREBA od rođenja udarati... da ne bi bili udareni...

Dobro ne treba preterivati , na stadionu se nije desio incident već godinama i potpuno je bezbedno za decu , uostalom i na severu i pogotovo na zapadu ima gomila roditelja sa decom i sada na svakoj utakmici .
Druga je stvar što je kvalitet fudbala na tragičnom nivou i što je trenutno stanje u klubu isto tako , al ne treba se bojati i zbog navodne huliganske opasnosti izbegavati stadion , upravo zato što je na istim sada gotovo onemogućeno pravljenje nereda ,sada se huligani obračunavaju po livadama ,haustorima , ulicama i plažama u vreme kada ni nema nikakve utakmice .

Photo0187.jpg
Photo0188.jpg

pre neki dan sam snimio mobilnim dok sam cekao u redu petrovacke kobaje :D

Уз купус и шпиц-ребра иде и љубав
Ажурирано пре 21 час 54 минуте
Други дан већ традиционалног „Војводина феста” који се одржава на Штранду, дефинитивно је обележио yиновски котлић, за ову прилику рентиран са бачкопаланачке Калош чарде, у коме се кувао слатки купус.

Enlarge

Као у шпицу купалишне сезоне, већ од ранијих преподневних сати, од пристављања гигантског суда намењеног обарању којекаквих Гинисових рекорда у кувању овдашњих шпеција, колоне Новосађана су пристизале на Штранд и непогрешиво погађале место удесно од Моста слободе, на коме су већ буктале огромне букове и багремове главње испод котлића у коме се крчкало чак 10.000 порција.
Наравно, главно питање знатижељника је било када ће се моћи приступити дегустацији куваног слатког купуса, па како је за припрему овог јела било потребно неколико сати, они одлучнији да данас ипак ручају футошки “бренд”, имали су прилику да до тада примире желудачну нервозу осталим ђаконијама војвођанског поднебља.
- А је л’те, је л’ има и меса у купусу”- неопрезно једна старија суграђанка упућује невино питање Војиславу-Моци Лончару, једном од главних кувара, на шта шерет као из топа одговара како меса у купусу, наводно, нема и одговара контрапитањем: А је л’те госпоја, је л’ кувате ви вашима у кући? Па наравно да има, какав би то купус био да и меса у њему нема, наопако! – ламентира Моца уз опаску да о количини шпиц-ребара, буткица и осталог сувог меса не жели ни да прича.
- Вид’, ’вако. Меса има кол’ко хоћеш, али ти је битан и купус. Наш је прави, футошки, послао га Горан Пуача, из тамошње “Купусијаде”. А дрва кол’ко треба, питаш? Па, ево два су сата, до сад смо на неких шест метери, док се зготови биће и целих осам.- стручна је Моцина процена, док га др Ненад Чкоњевић, још један од главних кувара, пошто толики котлић и захтева целу армију људи, допуњава.
- Све је то лепо, али без љубави, ни купус не може да се скува. Значи новинар, напиши ти да је љубав овде главни састојак.- “чаробни” је зачин др Чкоњевића, који не пропушта да помене и средњошколце из Економске школе “Светозар Милетић”, асистенте кувара, који су уместо кутлачама, јуче скувани купус на Штранду морали да мешају даскама дугим више од два метра. Нашим суграђанима, макар онима који су имали стрпљења, требала је ипак само најобичнија кашика.
Текст и фото М.Миљеновић

Маскенбал на Штранду за Бадњи дан
У уторак, на Бадњи дан по Грегоријанском календару, од 15.30 до 17.30 часова на клизалишту „Градског зеленила“ на Штранду биће одржан традиционални хуманитарни маскенбал. Улазнице за клизање биће слаткиши, играчке и добро очувана дечија одећа и обућа.

OSVEŽENJE NA DUNAVU: 10.000 posetilaca na Štrandu

SRBIJA16:32, 13.08.2014.

• Pošalji e-mail
  • Odštampaj tekst
A

Od početka ove 103. kupališne sezone na Štrandu je prodato ukupno 270.000 dnevnih karata, što govori o veoma dobroj poseti, kaže Nožinić
Foto: Beta (Dragan Gojić)
NOVI SAD - Osveženje od ekstremnih vrućina Novosađani ovih dana nalaze uglavnom na popularnoj dunavskoj plaži Štrandu i na otvorenim bazenima, ali i u baštama mnogobrojnih kafića i restorana, uglavnom popodne i uveče.

"Na Štrandu je juče bilo oko 10.000 posetilaca, a slična poseta je i danas", rekao je portparol Javno-komunalnog preduzeća "Gradsko zelenilo" ”Ivan Nožinić, napominjući da je tokom proteklog vikenda tu plažu posetilo 12.000 do 13.000 građana dnevno, sa plaćenom ulaznicom.
Tom broju treba dodati još oko 20 odsto onih koji imaju besplatan ulaz, odnosno oko 4.000 sezonskih pretplatnika.

"Od početka ove 103. kupališne sezone na Štrandu je prodato ukupno 270.000 dnevnih karata, što govori o veoma dobroj poseti", kaže Nožinić napominjući da, osim u vodi Dunava, Novosađani na ovoj letnjoj žegi nalaze osveženje i u baštama više od 20 kafića i restorana na toj plaži.

I ovog leta su na Štrandu organizovane mnogobrojne i raznovrsne kulturno-zabavne i sportske manifestacije primerene posetiocima svih starosnih dobi, a u toku je humanitarni program “Humanitarni ponedeljak” u okviru kojeg se prikuplja novac za lečenje dece od retkih bolesti.

juče na štrandu :D

- - - - - - - - - -

Novi%20Sad%20145%20strand%20plaza%20toplota%20vrucine%20strand%20foto%20Robert%20Getel_1000x0.jpg

- - - - - - - - - -

Novi Sad na +45: Jedni traže spas na plaži i u hladu, drugi kradu vodu

• 08.07.2015. 18:28
  • AUTOR: S. ANIČIĆ - M. STANIĆ

- - - - - - - - - -

Spas od vrućine mnogobrojni Novosađani potražili su na Štrandu, priobalju Dunava, otvorenim bazenima i parkovima. Iako je najavljeno da će biti 40, termometar je u Novom Sadu pokazivao čak 45 stepeni Celzijusa, dok su zbog vrućine na sremskoj strani uočene krađe vode sa hidranata.

- - - - - - - - - -

Na Štrandu je bilo na hiljade kupača, koji su pokušali da se sklone od vrućine, a i otvoreni bazeni bili su krcati. Svaki pedalj hladovine bio je ispunjen građanima koji su pokšali da se sklone od tropskih vrućina.

- - - - - - - - - -

- Najveća hladovina je na Bećarcu, ali tamo nema kafića, pa sam odlučio da dođem na Štrand. Ima i više devojaka, pa mogu lepo da se opustim i uživam u čarima leta. Ne smeta mi vrućina, jer sam čitav dan u debelom hladu - kaže Dejan Petić.
Zbog vrelih temperatura cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na Trgu slobode, Futoškoj pijaci i Železničkoj stanici. Takođe, građanima je obezbeđeno i osveženje na 11 česmi koje se nalaze na najfrekventnijim lokacijama u gradu.

Back