Štrand

Strand....ne idem bas na tu plazu....Ne volim guzvu...uvece?
Pa...kao klinka sam vise isla na Strand....sada ima dosta klinaca,pubertetlija.....druge lokazije su mi bolje,ali naravni ponekad i tamo...usput svratim.

Obožavam Štrand i ne znam kako bih bez njega izdržala letnje žege koje počinju već u maju mesecu...
Nikad se ne kupam u Dunavu jer je šugav i muka mi je i od pomisli da uđem u njega. Smrdi strašno!
Ali zato volim da gledam veliku reku kako teče, to me smiruje.
Nema lepšeg 'lada nego na Štrandu, otpadati u kafiću dok se deca igraju u pesku pored i jure okolo. I naravno, tamo uvek vidiš gomilu poznatih ljudi.
Eh kad ne bi uopšte bilo zime pa da je Štrand uvek "živ"...

Sve više srećem ljudi koji ne vole Štrand; kao gadna im je voda, pa peeesaaak - fuuuuj :roll: ...
Ja Štrand obožavam, ne mogu da zamislim leto bez njega; ali svake sledeće godine sve više se sužava krug ljudi koji me podržavaju u tome.
Kad se setim u srednjoj školi, bilo nas je po 15 u društvu na pesku - lorum, odbojka, picigen, kupanje, prskanje... Svašta. Sad tako jedva na'vatam nekoga da idemo, a na pesku sve neki novi klinci :( Stariji eventualno po kafićima, ali nema više tog zezanja i druženja...

Pa, eto, da vas pitam - idete li vi na Štrand? Da li se kupate u Dunavu - OK, kao prljav je i zagađen, ali tu su odmah tuševi...
Gde se smestite? U kafiće, na travu, na pesak?

Moram da nabacim ovde komentar svoje koleginice...kaze da ni u ludilu ne bi usla u vodu jer joj se gadi i jer moze da navuce neku zarazu, a kad sam je pitala kako to da dozvoljava svojoj deci da se kupaju u Dunavu, ona je odgovorila nesto tipa "sta cu, ne mogu da im zabranim"... :roll:.
Ja licno obozavam Strand:heart:, ali mi se ne svidja sto je tu Dunav jako brz pa mora da se shipchi sve do kraja Ribarca peshaka da bismo se spustili i dobili duzhu shtraftu za plivanje. Vise ljudi mi je predlozilo da plivam uzvodno pa cu se naplivati od tusha do tusha, ali mi je to nekako sasvim bezveze i ne uzivam u tome da se krecem maltene unazad.
A najlepse mesto mi je onaj poslednji kafic levo, nadam se da jos uvek postoji i da je muzika pristojna ko pre. Uf, jos nisam stigla da odem do njega jer obavezno zaginem na toboganima.:roll:
Imam i jedan predlog ukoliko neko od lokalnih chelnika zaluta medju nas smrtnike na forumu...mogle bi se postaviti kasete na ulazu, nesto kao garderoba, manje od kabine, ali chuvano pa da se tu mogu ostaviti sitnice: kljucevi, cvidze, pare i slicno da ne bi uvek neko iz drustva morao da dezura nad stvarima dok se ostali kupaju. I uz to bi mogao da se dobija onaj privezak sa brojem za oko vrata, pa bi sve to funkcionisalo kao korisna garderoba za one koji ne dolaze autom. A i jedna baba sera ne bi bila na odmet jer su toaleti odvratni i potreban im je stalni strucni:mrgreen: nadzor.

Moram da nabacim ovde komentar svoje koleginice...kaze da ni u ludilu ne bi usla u vodu jer joj se gadi i jer moze da navuce neku zarazu, a kad sam je pitala kako to da dozvoljava svojoj deci da se kupaju u Dunavu, ona je odgovorila nesto tipa "sta cu, ne mogu da im zabranim"... :roll:.
Ja licno obozavam Strand:heart:, ali mi se ne svidja sto je tu Dunav jako brz pa mora da se shipchi sve do kraja Ribarca peshaka da bismo se spustili i dobili duzhu shtraftu za plivanje. Vise ljudi mi je predlozilo da plivam uzvodno pa cu se naplivati od tusha do tusha, ali mi je to nekako sasvim bezveze i ne uzivam u tome da se krecem maltene unazad.
A najlepse mesto mi je onaj poslednji kafic levo, nadam se da jos uvek postoji i da je muzika pristojna ko pre. Uf, jos nisam stigla da odem do njega jer obavezno zaginem na toboganima.:roll:
Imam i jedan predlog ukoliko neko od lokalnih chelnika zaluta medju nas smrtnike na forumu...mogle bi se postaviti kasete na ulazu, nesto kao garderoba, manje od kabine, ali chuvano pa da se tu mogu ostaviti sitnice: kljucevi, cvidze, pare i slicno da ne bi uvek neko iz drustva morao da dezura nad stvarima dok se ostali kupaju. I uz to bi mogao da se dobija onaj privezak sa brojem za oko vrata, pa bi sve to funkcionisalo kao korisna garderoba za one koji ne dolaze autom. A i jedna baba sera ne bi bila na odmet jer su toaleti odvratni i potreban im je stalni strucni:mrgreen: nadzor.

Подржавам то за ормариће, а и за чистоћу тоалета.:thumbdown:

Najjednostavnije, a ujedno i za setnju najprijatnije je kroz Dunavski park, pa na kej pa kejom polako prema Limanu, i neces ga omashiti.:)

....moze i kolima....pravac bulevarom prema mostu Slobode....to nema ko ne zna,samo pitaj...
Hehe hvala ali opet neznam puno vise.Morat cu tamo nekoga pitati
A koliko je otprilike potrebno pjeske kad se ide?Nekako bi radje setao nego isao autom

da, ispod mosta na pesku
ali izgleda da se promenio gazda
nema vise pizza
ima rostilj, 5 jako malih cevapcica, istina ukusnih, 150 din, ostalo je po kolicini i ceni slicno, kompl spisak rostilja
zameram sto u jelovniku ne pise ono sto se dobije u tanjiru
pise samo cevapi - 150 din
a umesto porcije, jer napisano je kao porcija, dobijes 5 cvaraka od cevapa i malo salate
pice je na nivou strandovskih cena, znaci malo skuplje/ mozda zbog gratis lezaljki?

Hvala za info :D
znaci za izbegavanje ,bar sto se tice jela , a pivce moze da prodje :mrgreen:
e a ako neko hoce da jede dobar i obilan rostilj na strandu ima u onom "jedrilicarskom" klubu, kod Mileta (onaj najblizi Strandu odmah uz odbojkaske terene) , 3 porcije mesanog mesa za 1000 dinara , al moze komotno cetrvoro gladnih ljudi da se najede , valjda pece neki lik tu u kineskoj cetvrti i donosi odmah sveze i vruce , kazu svi da je odlicno i obilno
al samo na 3 porcije ide ,valjda se ne isplati da peku za manje:think:

ps el zna neko kada ce i da li ce biti onaj Etno fest ovog leta , proslog je bilo u junu ,pretrproslog krajem avgusta , a sada ne vidim da najavljuju :confused:

U petak sam ibo uvece oko 21:30 na STRANDU i cudilo me jue zasto nema ljudi ubrzo mi je postalo jasno kad sednes da popijes piche sva sreca sto sam narucio sok cene preterane dobro je sto nisam platio ulaz verovatno bi se odmah okrenuo

Back