Stranci i strankinje

Lecitin

Zainteresovan član
Poruka
215
Primetio sam da ima velikih problema u komunikaciji izmedju zenskog i muskog pola u Srbiji, sve dok se ne pojave stranci i strankinje.
Gledam po gradu setaju devojke sa crncima i momci sa crnkinjama,devojke setaju sa Spancima,Grcima,Italijanima... da li je moguće da je komunikacija između njih mnogo bolja ?
Vidim i po sebi,kada god odem u neku drugu zemlju mnogo mi je lakše naći devojku nego dok sam u Srbiji.
Da li je moguce da muskarci i zene sve teze stupaju u odnos sa svojim sunarodnicima a mnogo lakse sa nekim ko nije iz Srbije ?
Da li ste i vi to primetili i zasto je to tako ?

Primetio sam da ima velikih problema u komunikaciji izmedju zenskog i muskog pola u Srbiji, sve dok se ne pojave stranci i strankinje.
Gledam po gradu setaju devojke sa crncima i momci sa crnkinjama,devojke setaju sa Spancima,Grcima,Italijanima... da li je moguće da je komunikacija između njih mnogo bolja ?
Vidim i po sebi,kada god odem u neku drugu zemlju mnogo mi je lakše naći devojku nego dok sam u Srbiji.
Da li je moguce da muskarci i zene sve teze stupaju u odnos sa svojim sunarodnicima a mnogo lakse sa nekim ko nije iz Srbije ?

Nisam primetio, ali podrzavam. U jednoj od tema (koja je juce zakljucana) na pdfu porodica sam i pisao o tome.
Jer, svako ko ima problem da nadje devojku ili zenu iz Srbije treba da potrazi preko granice. Isto vazi i za srpkinje. To se zove sloboda izbora, ne treba samo da kukamo, vec da preuzmemo stavr u svoje ruke i resavamo probleme.
Inace, da te utesim. I ja dok sam bio slobodan, a u proputovanju zapadnom evropom, sam mnogo lakse nalazio devojke, nego ovde u Srbiji. Ali je i cinjenica da sam se ozenio srpkinjom jer sam tako hteo u datim okolnostima.

Možda jer ljudi žive, tamo gde nisu opetrećeni svim i svačim, kao mi ovde u zemlji Srbijici. Ovde, gomila nekih predrasuda. Stereotipa. Sticajem okolnosti, bila sam u komunikaciji na radnom mestu nekada, sa puno stranaca koji bi preko leta dolazili na letovanje, u obilazak gradova, i nikada, ali nikada nisma od nijednog stranca cula, sta sam mogla cuti, od nasih ljudi. Ali, zaista. Prvenstveno od muske populacije. Nebitno za godine. Ovde dok kazes A, a ko i dobijes tu neku nazovi priliku, odmah kojekakve gluposti. Opet kazem, mozda sma ja imala srecu, da nemam ama bas nijednu neprijatnost sa ljudima iz stranih zemalja, nekako sam se uvek lako sporazumevala, a sa ovim nasima, kao nemusti jezik, znaci pricamo istim jezikom naroda i narodnosti, pa me ne razuumeju, o cemu ja to. Pa, nemam pojma, meni ej generalno teze, jer ne "varim" glupe ljude, sujetne i tvroglave, one koji su posto poto u pravu; takvima ne treba komunikacija, vec ogledalo, da im kaze, ko je najbolji, najpametniji, najlepsi na svetu celom. A, kada dodjes u kontakst sa ljudima koji su pametni, nacitani, jednostavno neoptereceni, frfljam kao "looda". Daleko od toga, da i u nasoj zemlji nema finih i pametnih momaka, kako nema. Ima, itekako. Lepo vaspitanih. Pricljivih. Ima, ima. Primetila sam, samo da je u porastu teška površnost, vazdan kriza morala i uopšte načela koja ne ugrozavaju ni tebe, ni druge, znaci postovanje nekih pravih vrednosti. Sve se svelo na neke prazne price, gluposti, nema istinskog i pravog prepoznavanja. Sve nesto idi mi, dodji mi. Neko tesko glumatanje. A, to ne volim. Lepo mene razume bilo ko, nezavisno od nacije ili jezika kojim govori. Jer ko hoce nesto, nadje nacin, a ko nece, taj nadje i opravdanje...Od grada, razloga, jezika kojim govoris, ma nadje opravdanje za sve. A , kome je zaista stalo do price, da te upozna, razgali ili da se super razumete, taj ec naci nacin da ti to stavi sve na znanje. Pokaze.Dokaze. Sve drugo je fol i čista laža u šarenom papiru. ♥

Dobri odgovori :)
Sticajem okolnosti poznajem dosta ljudi koji nisu odavde, ali pokusavam da uporedim da li su samo kod nas musko ženski odnosi toliko loši ili je to slučaj svuda.
Tamo priđeš devojci i sve je ok i ako neće da ima ništa sa tobom opet će stati popričati, popiće i piće sa tobom.
Ovde te pogleda kao da si manijak i pobegne.
Mislim da smo društvo zatvorenog tipa gde svako dozvoljava komunikaciju unutar određene grupe(sa posla sa faksa...)Svako gradi svoj neki odbrambeni mehanizam i ne dozvoljava onom drugom da udje u njegov svet.
Površnosti i kompleksa ima svuda međutim ovde je to jače izraženo.

Sticajem okolnosti poznajem dosta ljudi koji nisu odavde, ali pokusavam da uporedim da li su samo kod nas musko ženski odnosi toliko loši ili je to slučaj svuda.
Tamo priđeš devojci i sve je ok i ako neće da ima ništa sa tobom opet će stati popričati, popiće i piće sa tobom.
Mislim da smo društvo zatvorenog tipa gde svako dozvoljava komunikaciju unutar određene grupe(sa posla sa faksa...)Svako gradi svoj neki odbrambeni mehanizam i ne dozvoljava onom drugom da udje u njegov svet.

Malo mi to ovde sve shvatamo tragičnije, šta znam. Nekako strastvenije. Puno ličnije. Što ti kažeš, sasvim ok i normalna komunikcija, čak i kada nisi emotivno zainteresovan/a, ovde odmah kreće neko šikaniranje, vredjanje. Jednostavno, umeju na neki neposredniji način da komuniciraju. Pa, dobro, generalno fenomen je svugde izrazen, niije samo kod nas, mozda je samo sveprisutniji, ipak smo mi mala zemljica, svako vodi svaciji zivot, da ne bi video promaseni svoj. Meni generalno tesko ide to "ulalupljivanje" bilo čega, mozda se zato i je dobro i ne umem uklopiti svugde, sta znam, ali generalno, malo smo napadni kao nacija, nemamo strpljenja, zbog sve ove krize, svi su istanjenih zivaca, niko nema vremena, svi negde zure, daj sada, odmah, hoces/ neces, sve je preslo u neko instant druzenje, zabavljanje. Sjajni smo mi ljudi, samo eto malo, sto kazu balkanskog mentaliteta, he, he, previse temperamenti, u nekim shvatanjima jos uvek, izvinite na izrazu zatucani, ima svega. Ali, opet ponavljam, obozavam zemlju u kojoj zivim, ali generalno i sama mislim da mi tu srece nema. Barem, sto se ljudi tiče. Nisam neko ko je labilac od karaktera, koju ce bilo ko moci ikada da ukalupi, ko nece valjati na ovo ili ono, a to je tu mahom. Nema da budes licnost, vec "svojina" pa zaboga jos kao i treba da si hepi, a sta ti zelis, osecas, trebas, ma koga briga za to. Neces? Vazi, eto mene sutra sa nekom drugom. Nista kod nas se en resava na neki civilizovan nacin, od svadbi, krstenja, sahrana. zato kazem, ja obozavam taj duh nasih ljudi, ali generalno preterujemo nekada, verovatno zato ni svet ne moze da nas shvati. Odbramben mehanizam je kod svakoga drugaciji, smao se en treba previsezatvarati, svi mi imamo neke svoje traume, ali dodju neke situacije i/ili ljudi koji sve to nadomeste. Poprave. Vrate veru u dobro. U lepo. Nisi svi stoka. Djubrad. Komplekse nikada nemaju ljudi koji znaju ko su, sta su i koliko vrede. Gde im je mesto. Upavo su problem ovi drugi. Koji nisu ni svesni svoje "nesvesti" . ♥

upravo, ako pitas nekoga koga ne poznajes najobicnije pitanje u vezi bilo cega odma misli da si lud(a) i da oces da ga/je muvas.....oba pola u srbiji imaju razne frustracije i jako puno predrasuda prema onim drugim da je meni prosto neverovatno da jedan narod na jugu evrope moze da bude toliko zatvoren i nadrndan u komunikaciji...
al sta je tu je, ako ti ne valja trazis nesto drugo, ako ti valja nadjes nesto domace :) na kraju prepreke nisu uglavnom ni jezicke vec mentalne, kako jedni druge dozivljavamo, razumemo, osecamo itd....a svaki jezik se da nauciti i poboljsati ako postoji potreba za tim...

glup narod..plasi se senke a isto dobije samo od nekog nepoznatog..ko ne zna za njihove strahove i tripove..kao nesto je i za njih novo pa nece gledati mane..daleko bilo da imaju ukusa i da traze nesto normalno sto ovde nema

i ja bi jednog Cokomena :zaljubljena:

Salu na stranu, misliim da to nema veze sa tim, ljude se jednostavno nadju ili ne

realnost je u filmovima jako blaga prema crncima. cinjenica da i dan danas jedu ljude u pojedinim plemenima demantuje jednakost koju neuki tako silno propagiraju.
hvala lepo ali ne, njihov deda ljude jeo kopljem a moj bockao sarmu viljuskom, nije bas isto ;)
tako i sa devojchicama ;)

Pa pogledajte samo kako smo ziveli zadnjih dvajs godina i sve ce biti jasno
Bili bi mi mnogo bolji (i bili smo) da ne bese svega ovoga loseg i odvratnog

Tamo toga ne bese i onda su ljudi vise centrirani i ne opterecuju ih stvari koje opterecuju nas
Nismo mi savrseni, ali boze moj, nisu ni toliki drugi narodi u Evropi koji nam prodaju finocu

Pa pogledajte samo kako smo ziveli zadnjih dvajs godina i sve ce biti jasno
Bili bi mi mnogo bolji (i bili smo) da ne bese svega ovoga loseg i odvratnog

Tamo toga ne bese i onda su ljudi vise centrirani i ne opterecuju ih stvari koje opterecuju nas
Nismo mi savrseni, ali boze moj, nisu ni toliki drugi narodi u Evropi koji nam prodaju finocu

nije to bas tako
jedan nas ode za spaniju, upozna spanjolku, ziveli zajeno tamo bla bla bla
igrom slucaja on dodje za srbiju i ona sa njim, posto je covek nostalgicar ona ga nagovori
ovde proveli ukupno 3 godine
onda krenu problemi, ona se vrati za spaniju, on je pozove kroz par meseci da se vrati, vrati se ona i posle mesec dana on raskine
devojka uzme stan i odseli se, ali joj se svidi ovde jer je spanija u velikoj krizi, nema posla, navikla se ovde itd
pricajuci sa njom, svugde su ljudi isti, jedino je razlika u standardu jer kad imas novac imas vise mogucnosti i vise ti treba
o tome se radi

I oko mene isto gomila nekih priča:
Pre neki dan mi bio drugar iz Grcke, bio u vezi sa jednom našom,dolazio često,želeo nešto ozbiljno pa ga ova otkačila pa se smorio.
Sestra od moje drugarice živela 2 godine u Londonu sa nekim razvedenim crncem od 40 godina pa se pokupila i vratila.
Možda ljudi teže nekim drugačijim stvarima žele da pobegnu iz ove zemlje pa kada vide da je to život svuda sličan vraćaju se i šta ti ja znam.
Jedino se ta konfuzija u muško ženskim odnosima kod nas jasnije vidi.

upravo,...oba pola u srbiji imaju razne frustracije i jako puno predrasuda prema onim drugim da je meni prosto neverovatno da jedan narod na jugu evrope moze da bude toliko zatvoren i nadrndan u komunikaciji....

Ee tacno tako ovo sam i ja primetio.
Toga nema u tolikoj meri čak ni u zemljama u okruženju.
Bolje sam se uklopio i kao deklarisani Srbin u sred Zagreba nego u svom rodjenom gradu ovde.
Tamo devojke ne mogu da veruju kada kažem da ovde nemam devojku hahaha misle da ih lažem.Misle da je Beograd grad ludila i provoda a ne vide da je to samo za one ekstremno bogate a za običan narod samo maska.

Ee tacno tako ovo sam i ja primetio.
Toga nema u tolikoj meri čak ni u zemljama u okruženju.
Bolje sam se uklopio i kao deklarisani Srbin u sred Zagreba nego u svom rodjenom gradu ovde.
Tamo devojke ne mogu da veruju kada kažem da ovde nemam devojku hahaha misle da ih lažem.Misle da je Beograd grad ludila i provoda a ne vide da je to samo za one ekstremno bogate a za običan narod samo maska.
pa i to sto kazes, i ja kad odem za hrvatsku primetim da su ljudi komunikativniji i opusteniji nego u beogradu npr...aj da kazes da je to sto idem kod mediteranaca, pa ipak imaju taj neki lezerniji stav, ali vidis ti imas isto iskustvo u zagrebu....iskreno, ja se svaki put sve vise sokiram kad dodjem u srbiju kad vidim koliko su ljudi u proseku nadrndani i koliko uzivaju u tome,i jos jednom koliko su prepuni predrasuda prema suprotnom polu....meni to uzasno tuzno...kad je vec zemlja u raspadu, jednu od retkih stvari koje tako dostupne (ljubav, prijateljstvo, ta neka vrsta uzivanja) si sposoban da upropastis...bzvz, stvarno...

....iskreno, ja se svaki put sve vise sokiram kad dodjem u srbiju kad vidim koliko su ljudi u proseku nadrndani i koliko uzivaju u tome,i jos jednom koliko su prepuni predrasuda prema suprotnom polu....meni to uzasno tuzno...kad je vec zemlja u raspadu, jednu od retkih stvari koje tako dostupne (ljubav, prijateljstvo, ta neka vrsta uzivanja) si sposoban da upropastis...bzvz, stvarno...

Ee tu je mislim i poenta priče.
Postoje zemlje koje su i mnogo siromašnije od naše ali je tu socijalizacija na visokom nivou kao recimo na Kubi arapskim zemljama na primer ili u nekim drugim zemljama...nebitno.(ne mislim da su te zemlje bolje nego da je socijalizacija medju ljudima na većem nivou)
Nas je ubila kombinacija bede,siromaštva,naglog bogaćenja drugih,posledice ratova i velike asocijalizacije kod ljudi.Prosto zaziremo jedni od drugih,svi su kao nešto ispovređivani glume neko ludilo.
Svi su se učaurili gledaju svoj interes ,da završe nešto i zapale odavde ako mogu,prema okolini su nadrndani a prema prijateljima puni zavisti.

Poslednja izmena:
drugarica iz spanije i jedan poznanik koji je ziveo jedno vreme u spaniji i po svetu putovao dosta
on kaze, da je zapazio da su ljudi ovde previse "nasminkani" da se zene previse trude da se dopadnu muskarcima i da cak i kada sede u kaficu sede namesteno kao da ce svaki cas neko da naidje i bas u njih da gleda
oseca se isfoliranost nasih devojaka
kaze da su ljudi preko mnogo vise opusteniji u svim tim odnosima pa i u samoj komunikaciji

Наше девојке су једне од најбољих када гледаш само суви физички изглед, мсм кад узмеш пар примерака, имамо и ми и дебелих, и крезавих, и оваквих и онаквих, дакле нису најлепше на свету, ал' им је мозак с*ебан..

Kaže meni skoro jedan prijatelj iz inostranstva:
Vi ste ovde najsrećniji muškarci.
Što tako misliš - pitam ga ja
Pa imate jako lepe žene.
Kasnije kada ga je isfoliralo par njih imao je prilike da se uveri da nismo baš najsrećniji :)

Back