Strajk prosvete

Унија синдиката штрајкује због лошег закона и ПКУ, због ,,Стручног упутства'' министра просвете о формирању одељења са 34 ученика, а СОС најављује штрајк због плата. Пошто СОС никад није штрајковао, јасно је да поново играју уз владу нешто.
А мислим да просветари прво морају да се изборе за права, а после за плату.

Унија синдиката штрајкује због лошег закона и ПКУ, због ,,Стручног упутства'' министра просвете о формирању одељења са 34 ученика, а СОС најављује штрајк због плата. Пошто СОС никад није штрајковао, јасно је да поново играју уз владу нешто.
А мислим да просветари прво морају да се изборе за права, а после за плату.
Pa,kad su nesposobni nek rade sta hoce (njihov strajk ili ne nedotice me se).Samo mi je bilo zanimljivo kako svi hvataju priliku da strajkuju sada.
Jesi li cula za strajk taksista,pa mleko...

Изгледа да сам погрешно разумела тему.
Или ти ниси упућена у то да просветни радници месецима најављују штрајк због закона.
У сваком случају, мислила сам да тема има смисла, и погрешила сам. :bye:

Или ти ниси упућена у то да просветни радници месецима најављују штрајк због закона.

Najavljuju mesecima?Hm nisam primetio.
Nisu bili dovoljno glasni verovatno.

Koji su sve zahtevi, kad smo već kod toga? Znam da su inkluzija (šta tačno sa njom? da se ukine? da se nekako napravi selekcija dece?) i velika odeljenja. Ni u jednim online vestima to nisu preneli kako treba, a ja ih baš pratim. Nije ni čudo što svi misle da je reč samo o platama (i još odrasli ljudi stvarno veruju da nastavnici rade samo 3 sata dnevno i da imaju 3 meseca raspust? :eek:). Dojadilo mi je da se svađam sa ljudima u komentarima na vesti, tako da ću sutra verovatno da ih preskočim.

ma to oni daju nama (m)ucenicima laznu nadu kao i svake godine,al ako bude trebalo da se bori za prava profesora ima i mi da izadjemo na ulice.......***...zanimljivije je zijati po ulici nego sedeti u klupi 7 casova:lol:

Back