Štrajk glađu - odsečen prst ...

Danas sam gledao lika , negde u nekoj fabrici.......clan sindikata, sta li je.......odsekao sebi prst i pojeo, u znak protesta........:dash:

Kazu da ce svaki dan po jedan strajkac da sebi pojede prst, pa dok traje...........:roll:

Malo je zavladalo ludilo ??........ili mi se cini??:think:

Kako se navodi u novinama,ta fabrika ne radi od 93-e,i predstavlja primer neuspešmosti 90-ih.
Nijednu vlast u proteklih 16 godina nije zanimalo da reši šta će sa ovom fabrikom.Ljudi su jednostavno "prsli"zbog lažnih obećanja i beznadežnosti,pa se jedan od njih odlučio na odsecanje prsta da bi skrenuo pažnju na njihov problem.

...ne pravi se gluplji nego sto jesi - sigurno su nesto radili da bi preziveli a pare koje im duguju moraju dobiti osim ako ih nisu tretirali kao logorase
a od koga da ih dobiju? odakle? imate li vi predstavu koliko je takvih preduzeća?
sta će bilo ko da radi kad dođe u situaciju da mu taj ko mu duguje kaže... ubi me nemam...
tako je to kad je fabrika bila socijalna ustanova i kad su se svi morali zaposliti iako za tim vrlo često nije postojala nikakva potreba... a da se ne lažemo, i tim radnicima je to bio lakši put... državne jasle i nemaš brige... i šta su mislili šta će biti sa tim preduzećima koja nikako ne posluju već 15 godina? neko će im dati, eto to je najlajkše...

Poslednja izmena:
a od koga da ih dobiju? odakle? imate li vi predstavu koliko je takvih preduzeća?
sta će bilo ko da radi kad dođe u situaciju da mu taj ko mu duguje kaže... ubi me nemam...
tako je to kad je fabrika bila socijalna ustanova i kad su se svi morali zaposliti iako za tim vrlo često nije postojala nikakva potreba... a da se ne lažemo, i tim radnicima je to bio lakši put... državne jasle i nemaš brige... i šta su mislili šta će biti sa tim preduzećima koja nikako ne posluju već 15 godina? neko će im dati, eto to je najlajkše...

Upravo je to u pitanju. Isto je bilo i sa Zastavom i gomilom drugih Titovih preduzeća u kome je svaki OUR i OOUR ili SOUR imao po 5 puta više zaposlenih nego što je trebalo. Nekome je bilo lakše da godinama krade guz-papir i alat iz fabrike, spava na poslu i čeka da "dobije" platu. Sad kad sve dolazi na svoje, oni se predstavljaju kao paćenici... Nema od toga ništa.

...sve su to bile drzavne firme i drzava je trebala da brine o tim ljudima kao sto brine o drzavnim cinovnicima koji primaju plate od mmf-a a svi mi treba da vracamo te kredite...kad neko preduzece ode pod stecaj, bankrotira, sta god moraju se prvo obestetiti oni koji su zaposleni... malo su prodali firmi i gde su im pare... u normalnim zemljama su akcije dobijali i oni koji nikad nisu radili a ovde radnici ne mogu da dobiju plate koje su zaradili... 30 milijardi su se zaduzili i ko zna koju lovu su uzeli prodajuci te "propale firme" i gde su im pare... samo nemoj da kazes kako mi u stvari nismo imali nista a onda je slobo unistio sve

Back