MI Srbi plasimo se promaje, prehlade i kancera... No kako je opšte poznato da se kancer dobija od prehlade, sasvimje jasno da je prehlada u stvari onaj drevni neprijatelj srpskog naroda...... Zato mi zatvaramo prozre, naš narod nosi jeleke pa i razne gunjčiće i leti i zimi i za svaki slučaj imamo čitav niz izreka, koje nam pomažu da se ove opake napasti braniimo. Na primer... Od smrada niko još nije umro.... Ili na primer... Da je voda dobra, žaba bi bila ko konj. I tako dalje , To je upravo i razlog, što gledamo po deset puta jedne te iste vesti i jednu te istu vremnensku prognozu svki dan. Da nas ne iznenadi vreme.... pa da se prehladimo i zatim dobijemo rak... mada se od kiše dobija ona prehlada, od koje se dobija rak pluća... A s druge strane, od promaje se dobija ona prehlada, od koje se dobija, ko što svako malo dete u svakom selu zna... rak kostiju, koji je neizlečiv, sem ako te ne obaje Stanija, tetka od Sredoja iz Padinske Skele. . Dakle, naši strahvi su karakteristični, a mi se s njimanosimo i borimo na originalan način.