strah

gost 224104

Elita
Poruka
20.630
Zivite sa osobom koja vas drzhi u strahu i jedino taj strah od neuracunljivosti vas drzhi u vezi/braku

psihopata u kuci a fin covek na ulici! zamislite da vam preti dok potezhe nozh i kuhinjske ladice da ce vas ubiti i zatim sebe ubiti ako samo krenete da trazhite stan ili cak nameravate da odete!

kakav je to defekt?

i da li ako se takva osoba zbilja ubije ako "voljena osoba ode" mozhe da se krivi osoba koja je otishla za smrt osobe koja je sama sebi oduzela zivot? zakonski znam da ne mozhe ali moralno i po Bozhijim zakonima po nekim nepisanim pravililma!?

za njega je to ljubav ali za osobu koja je godinama provodila pored njega to je tamnica!

da li je fer ocekivati da jedna osoba baci svoj zivot samo da bih zastitila psihopatu da se nebi samoubio

i da li ako se takva osoba zbilja ubije ako "voljena osoba ode" mozhe da se krivi osoba koja je otishla za smrt osobe koja je sama sebi oduzela zivot? zakonski znam da ne mozhe ali moralno i po Bozhijim zakonima po nekim nepisanim pravililma!?

Ta osoba koja je otisla od psihopate ne treba i ne sme da se krivi za samoubistvo psihopate ni moralno ni bilo kako drugacije. Mislim, kakvo je to pitanje...

Zivite sa osobom koja vas drzhi u strahu i jedino taj strah od neuracunljivosti vas drzhi u vezi/braku

psihopata u kuci a fin covek na ulici! zamislite da vam preti dok potezhe nozh i kuhinjske ladice da ce vas ubiti i zatim sebe ubiti ako samo krenete da trazhite stan ili cak nameravate da odete!

kakav je to defekt?

za njega je to ljubav ali za osobu koja je godinama provodila pored njega to je tamnica!

da li je fer ocekivati da jedna osoba baci svoj zivot samo da bih zastitila psihopatu da se nebi samoubio

a kad si prvi put primetila taj poremećaj?

Ја особе које ме плаше избјегавам.
Није ми јасно како жене које би требало да имају јаче шесто чуло награбусе.
Колико год мушкарци били претворни, могу се лако прочитати.
Изгледа да је љубав ипак слијепа.

Potezanje noža nije poremećaj i ucena već nešto znatno više. Ko garantuje da jedno od blef-potezanja neće završiti bez blefa? Čim oružje (pa i hladno) postane deo rasprave vreme je za policiju. U pravilu MUP prosleđuje prijavu nadležnom istražnom sudiji koji formira predmet i procesuira slučaj dalje. Da skratim kao konačni ishod može biti izrečena mera obaveznog lečenja i uslovna osuda. To nasilniku u krajnjem može i pomoći jer pod adekvatnim tretmanom i terapijom i simptomi mogu nestati. Trpeti i ćutati uz takvu osobu je najgore rešenje.

to je situacija koja mora da se doživi da bi znao, ali
ja pod podvodim pod ekstrem
a ekstremne situacije zahtevaju extremna rešenja
znači u tajnosti kupiti prnje, snalaziti se, kupiti decu, bežati u drugi grad
a nek se ubija ko hoće
uoslalom samoubice se ne ubijaju uslovno
kao e ako se to desi ubijam se
to su bajke
to je poremećaj koji ili okine ili ne

kakav je to defekt?

:zcepanje:

Kog boli neka stvar za rezon psihopate?

Ajde ljudi, uozbiljite se. "Za njega je to ljubav", kakve su to budalaštine. I onda ćemo još da zašećerimo moralnom obvezom i bogom jedinim. Ma ajde.

Nemam pojma što se najednom izrodilo toliko patogenih tema. Mislim, nepopravljivo patogenih. Razumem strah od ludaka koji ti stavi nož pod grlo. Ono što ne razumem, jesu moralne i hrišćanske nedoumice. Jedini pravovaljani; moralno i na pravdi boga argument usled kojeg bi bila s ludakom koji ti maše nožem u lice jeste ako te je oteo na ulici i drži te zaključanu u podrumu. Sve ostalo; retardacija, nezaposlenost, odbacivanje od strane rodbine; sve je sviranje onoj stvari. Ako si idiot, ovo nije tvoja priča, nažalost. Ako nemaš gde da odeš, postoje adrese na koje se čak i u ovoj zemlji ludih možeš obratiti. Ako će ti babo zamerit jel si se razvela, ko mu j.b.e mater.

Koji ti argument preostaje?

Ali, znala sam ženu koju je muž ostavio zbog švalerke. Kuća u kojoj su živeli je bila njena, i kad ju je ostavio, morao je da ode. Nakon par meseci se (pokajnički) vratio, tvrdeći kako je sve bila zabluda krize srednjih godina, traumatskog detinjstva ili čega već. Izvesno vreme je živeo sa ženom. Tokom tog vremena, ubedio ju je da mu prepiše kuću. Znam da zvuči ko sajsn fikšn; ali gola je istina. Kad su sve stvari overene na sudu kako valja; doveo je (svojoj) kući švalerku, a ženu (sa decom) išutirao napolje.

Kad su mi pričali, ja sam rekla: i neka je, vala. To je njegova kuća. Ako neće da u njoj trpi idote, pa, može mu se.

Da sam, nešto, socijalna skrb; ne bih dala toj glupači ni da priviri opštinskom kazanu; mada pouzdano znam da radi neprijavljena za sramotnu mesečnu sumu i ima dvoje maloletne dece. Ali ljudi trebaju mislit pre. Inače to nije ničiji problem do njih samih.

Ovde nije bilo mahanja noževima, ali postoje i elegantne psihopate, kojima ne treba da vitlaju toljagom da bi ljude ubedili u šta god. Da li ih to opravdava?

Ne bih rekla. Ono što bih ja rekla, jeste da opravdanja nema. Za sopstveni idiotluk; na prvom mestu.

Ја особе које ме плаше избјегавам.
Није ми јасно како жене које би требало да имају јаче шесто чуло награбусе.
Колико год мушкарци били претворни, могу се лако прочитати.
Изгледа да је љубав ипак слијепа.

Jesi cuo za one price pobio sve po kuci a komsije kazu da je bio uzoran gradjanin?e to ti je stvar inspiracije..nije on prema svima takav i prema nekoj bi bio miran ko bubica..primer kapisoda i ksenija

;)
Па о томе и причам.
Има код нас у комшилуку много примјера.
Донатор за добротворне организације, њања, узоран грађанин, њања...
А жену бије сваки дан.
Е то ми није јасно, да ли се дотична НЕ БОЈИ, или је глупа, или шта?
Нисмо ми Сахара, да немаш гдје да одеш...
Али добро, страх може и да се трпи.
Ја сам такав да не трпим ни муву која шета по мени(не из страха)...
А тек страх не бих трпио, једноставни имам "инсект" за неке ствари.
Прије него што се десе.
:mrgreen:

;)
Па о томе и причам.
Има код нас у комшилуку много примјера.
Донатор за добротворне организације, њања, узоран грађанин, њања...
А жену бије сваки дан.
Е то ми није јасно, да ли се дотична НЕ БОЈИ, или је глупа, или шта?
Нисмо ми Сахара, да немаш гдје да одеш...
Али добро, страх може и да се трпи.
Ја сам такав да не трпим ни муву која шета по мени(не из страха)...
А тек страх не бих трпио, једноставни имам "инсект" за неке ствари.
Прије него што се десе.
:mrgreen:

Bold je opisuje. ;)

kakav je to defekt?

Bez brige. On se neće ubiti. Onaj koji se misli ubiti ne prijeti samoubojstvom.

to je prevelika žrtva
razumijem osobe koje su materijalno ovisne o drugom ili enmaju kome da se obrate, ali čak i toj situaciji...treba stisnuti zube i nešto mijenjati
jer, to gore opisano nije život

Back