STRAH OD ŽENA I ŽENSKA AGRESIVNOST

vučko

Ističe se
Poruka
2.199
Da li je neko (ili neka) pročitao knjigu "Strah od žena", autora Jovice Stojanovića, antropologa i seksologa?

U njoj je pre svega opisana ženska agresivnost i zašto do nje dolazi. A to je pre svega zato što muškarci ne poznjemo dovoljno žensko razmišljanje; a autor daje odgovore odnosno objašnjenja na to.

Tek sam sada skontao ženu/ženske, šta hoće da kažu, jer one nikada direktno ne kažu ono što žele (za razliku od muškaraca), nego je to sve u nekakvim signalima (oblačenju, plaću, pričanju u nedogled koji mislimo da ništa ne znači ali ipak znači, laganju,...) :)

Da li je neko (ili neka) pročitao knjigu "Strah od žena", autora Jovice Stojanovića, antropologa i seksologa?

U njoj je pre svega opisana ženska agresivnost i zašto do nje dolazi. A to je pre svega zato što muškarci ne poznjemo dovoljno žensko razmišljanje; a autor daje odgovore odnosno objašnjenja na to.

Tek sam sada skontao ženu/ženske, šta hoće da kažu, jer one nikada direktno ne kažu ono što žele (za razliku od muškaraca), nego je to sve u nekakvim signalima (oblačenju, plaću, pričanju u nedogled koji mislimo da ništa ne znači ali ipak znači, laganju,...) :)

Ја увек директно кажем оно што желим, одрасла сам особа.

Ne vidim samo gde je ovde zenska agresivnost, inace svaka pristojna zena nece direktno da kaze sta hoce, to je odavno poznato i naravno da ce kroz "signale" da "govori".

Inace imas jako dobru knjigu za razumevanje izmedju polova i sta znaci kad zena "ovo" ili kad zena "ono" (uradi ili kaze), u knjizi Jovana Marica "Muskarci su sa Marsa, zene su sa Venere". To isto vazi i za muskarce.

edit; "Muskarac naspram zene" se zove knjiga, pobrkah.

Poslednja izmena:
Ne vidim samo gde je ovde zenska agresivnost, inace svaka pristojna zena nece direktno da kaze sta hoce, to je odavno poznato i naravno da ce kroz "signale" da "govori".

Inace imas jako dobru knjigu za razumevanje izmedju polova i sta znaci kad zena "ovo" ili kad zena "ono" (uradi ili kaze), u knjizi Jovana Marica "Muskarci su sa Marsa, zene su sa Venere". To isto vazi i za muskarce.
Marić, Tošeski i sad još neki Jovica... očekujemo da i seksološkinje oforme svoje sveto trojstvo, pa da zakuvaju basket.

Btw, ''Mars, Venera...'' nije Marićeva knjiga.

Marić, Tošeski i sad još neki Jovica... očekujemo da i seksološkinje oforme svoje sveto trojstvo, pa da zakuvaju basket.

Btw, ''Mars, Venera...'' nije Marićeva knjiga.

Izvinjavam se, "Muskarac naspram zene" ali posto sam citala i ovu prvu odavno, zeznuh se.

Odusevljena sam tom knjigom, i da sam u (duzem) braku svakako bih je proucavala vise. Zaista je dobra i realna.

Ajde i nekako da shvatim da je čovek diplomirao na temi iz antopologije.z:hm:
Ali, kako, kako je stigao do zvanja : seksolog?:dontunderstand:
Za zvanje seksologa je dovoljno da mnogo voliš da *****, a još više da palamudiš o tome. Neophodna je takođe i nekakva visoka stručna sprema, nebitno iz koje oblasti.
Psiholog - seksolog
antropolog - seksolog
dipl. agronom - seksolog...

Cim videh naslov knjige "Strah od zena" vec mi je dosta

Uvek kazem direktno sta mislim i zelim,.. ako to plasi mog muskarca..
onda nema potrebe ni da mu pricam vise nista, neka prica sam sa sobom..

Pa nesto cisto sumnjam da vi koje govorite da direktno govorite to zasita i radite (mozda ponekad i za nesto drugo, kao i svi), ali bitno je da se istakne neka umisljena "samosvesnost" koja samo kvari zenu i njene vrline.

Za sustinski vazne stvari, zene cute.

Потпуно отворено кажем шта желим и мислим и то ми је кључ присности , посебно са мушкарцем.
Никад због тога нисам имала проблема с мушким родом, напротив.

А колико видим, сваки покушај увијања у ''женске '' целофане се завршава неспоразумом.
Па сад, ко је на добитку, а ко на губитку, лако је проценити. ;)

:aha:
takvo je i moje misljenje/iskustvo

Naravno da je tako.

Потпуно отворено кажем шта желим и мислим и то ми је кључ присности , посебно са мушкарцем.

А колико видим, сваки покушај увијања у ''женске '' целофане се завршава неспоразумом.

Ne, ne, netacno. Za poneke stvari verovatno da, svi smo mi direktni, ali za one sustinske (po pitanju ljubavi), tesko.

Bas tako..Prisnost je sustina i osnov za razgovor za reci sta mislis ,
sta osecas i sta zelis, a da budes shvacen na pravi nacin..
ko nema tu prisnost sa osobom sa kojom je i nema komunikaciju,ima problem...

Bas tako..Prisnost je sustina i osnov za razgovor za reci sta mislis ,
sta osecas i sta zelis, a da budes shvacen na pravi nacin..
ko nema tu prisnost sa osobom sa kojom je i nema komunikaciju,ima problem...

Nije rec o komunikaciji, rec je o tome da se najvece istine i one najdublje ne saopstavaju tako lako, ili nikako, ako neko uopste i moze da ih oseti.

Ljubav nije komunikacija, vec osecanje.

I niti se moze, niti treba sve recima izraziti. Ako treba, onda to i nije ljubav.

И причам о љубави/сексу и испољавању емоција према партнеру.

Што бих то индиректно саопштавала?

Ne znam, to pitaj sebe.

Nijedna osoba koja zaista voli, zeli nekog (cak i ako izuzmemo pristojnost) nece da kaze to otvoreno ako joj jezasita stalo. Sve ostalo je laz, ili je onda i to laz, samo sto neko nije svestan.

Biti otvoren, iskren i jasan je prekrasna osobina i svojstvena je samo hrabrim ljudima. :)
Nisam hrabra. Nazalost sam emotivna strasljivica. Sto mi je do nekog vise stalo, to mi je teze otvoriti se. Druga strana se, ukoliko samnom zaista zeli ostvariti pravu prisnost, pre svega mora naoruzati strpljenjem. Kad taj prvi period prilagodjavanja prodje onda postajem manje strasljiva, a samim time i otvorenija.
Sa prijateljima je vec drugacije i opustenije. :)

Razmisljam...mozda je upravo ta otvorenost ono sto muskarce plasi i sto se smatra agresivnoscu?! :huh:

Back