Strah od trudnoce!

gurmanci:
Ne mogu da verujem...

A-HA...!!
jos jedna nevernica..!!
gde ce vam duse... aj' sad i ti lepo priznaj da zivis kod roditelja, da si nezaposlena i neudata od preko 30, roditeljima na grbaci, i da zbog karijere ne zelis da imas decu, da uzivas u seksu i bez cilja za pravljenjem dece, i da se nadas da ce celu zemlju, ako bog dopusti, svevideci i svemocni, trefiti bar pandemija.....
evo, ja odmah sve priznajem :D.

EDIT: zaboravih na pecene seve i svilene jastuke i to, ali daj ti to malko nakiti, mrzi me da mislim u ovo doba... al' da bude onako - izgledno, znas.

indigo:
ja tebi kazem sta znaci kad tako sta izgovoris, i nemoj sada da se izvlacis; u nasem narodu to je smrtna uvreda, a ne pitanje licne osetljivosti, a ti, kao odrasla osoba i roditelj bi trebalo da si toga svesna. dakle, OPET govorim (u prenosnom smislu, za boga miloga) o tome da se jedne strane kunes naciju (u sali..?!), a sa druge uveravas da si hriscanka....

BTW, salji viruse slobodno - svi moji racunari imaju zastitu da ne bi poverovala...a proksije i stealth ne bih da sada probam, odrace me rasta :).
Ne mislim da sam zato ako sam Hriscanka, savrsena. Da li ste vi od mene ocekivali savrsenstvo? Pa i ja izgovorim ruznu rec, uvredim itd. pa mi posle bude zao i pokajem se.
I pored toga sto ste se toliko iskakali po meni zbog "kletve" u koju sam i sebe ukljucila ja cu da se izvinim.
Prastajte svi zbog nanete uvrede i "kletve".
Nisam mislila ozbiljno , ko bi zeleo da mu porodica i on sam umru od bolesti, to ne zelim naravno ni drugima.

WithdrawnWater:
Ma mi uopste ne oko pandemije a ni ja o trudnoci, Bog s' tobom! Ti si se uhvatila pandemije - ja je i ne pomenuh, sem u replici kao rec iz konteksta. Ja oko licemerja (religijskog) i povrsnosti (tvoje) i neznanja (takodje), a indigo oko proklinjanja (tvoga) i opet - neznanja (takodje), te kad se podvuce - nanovo (da ne bude ponovo) licemerja (religijskog). Ko se uvredio?

Pazi ovako: postoje neke zone mozga koje su egzekutorne u smislu logike, odnosno analize i sinteze. Ne moras to znati, nije bitno, nego - kazem; e, gledaj: ajde malo probaj da aktiviras te zone. Svi visi primati ih imaju (Bozija bica, da ne bude zabune). A coveku su bas datost, od Boga i biologije.

Pokusaj, molim te. Zamorno je sve crtati ti.
Ja bi volela da mi lepo navedes primere tog licemerja, neznanja, povrsnosti i da objasnis.

sanja&darko:
Ne mislim da sam zato ako sam Hriscanka, savrsena. Da li ste vi od mene ocekivali savrsenstvo? Pa i ja izgovorim ruznu rec, uvredim itd. pa mi posle bude zao i pokajem se.
I pored toga sto ste se toliko iskakali po meni zbog "kletve" u koju sam i sebe ukljucila ja cu da se izvinim.
Prastajte svi zbog nanete uvrede i "kletve".
Nisam mislila ozbiljno , ko bi zeleo da mu porodica i on sam umru od bolesti, to ne zelim naravno ni drugima.

vidi, ne mislim da je u pitanju nedostatak savrsenstva, nego elementarnog poznavanja stvari, vaspitanja, i malko osecaja licne odgovornosti za izgovorenu rec. bar pola moje brojne porodice je verno, ali veruj da su i malena deca bila naucena da ne izgovaraju sta slicno, i zbog sebe, i zbog drugih.
dakle, mene sto se tice, nema potrebe da se izvinjavas: svako ko kune, vise je rekao o sebi nego o bilo cemu drugom.

Nemoj da se isfrustriras sad ako ti kazem da stvarno ne bih. Mislim da su i svi ostali shvatili i da si citala sta su ti i svi ostali govorili da bi ti jasno bilo da si htela da vidis. A da bi ti ja sad sve to navela i objasnila trebalo bi mi jedno dva sata vremena da izgubim na tebe, da pretrazim jedan po jedan tvoj post, da izvucem sve te povrsnosti, nepoznavanje (sustinsko) reci Bozije i Vere per se, i sav taj farisejski nacin na koji ti to sve dozivljavas i jos pretstavljas svima kao jedini zakon koji eto ti postujes i u skladu sa njim zivis a drugi...eh, drugi. Neces zameriti da stvarno izrazim i tu misao da mi nisi dovoljno bitna da bih ti posvetila par sati svog vremena, zar ne? Vrati se ti lepo pa procitaj detaljno i pazljivo (samo ove dve teme o trudnoci i Glasu)sve svoje postove i tudje odgovore na njih (ne neophodno samo moje ali i moje) pa ces cenim i sama uhvatiti sve svoje kontradiktornosti proizasle iz nepoznavanja materije (ni znanstveno ni duhovno). Znas kako deca najbolje nauce (Hellen moze vis eo tome) kad zabrljaju na pismenom? Vrate ih da sami ispravljaju - tako se najbolje nauci. Pa tako i ti. Duga je noc.....

WithdrawnWater:
Nemoj da se isfrustriras sad ako ti kazem da stvarno ne bih. .....A da bi ti ja sad sve to navela i objasnila trebalo bi mi jedno dva sata vremena da izgubim na tebe, da pretrazim jedan po jedan tvoj post, da izvucem sve te povrsnosti...

ej, cable na flat rate je SKROZ, samo da ti kazem 8)

WithdrawnWater:
pa ja imam flat nije problem, nego nemam zivotnog vremena za bas potrositio toliko na sanju.

sto, ne's valjda spavati? ili se mozda baviti decom...? svasta. a tebi je lako, tvoji su veliki... vidi kako se sanja muci.....mora da sedi ovde, 'net je ne sluzi, decica mala... life's not a candy box.....

Nego oko ove trudnoce i straha od trudnoce: imam ja drugaricu koja se nedavno porodila, imala je paniku u trudnoci ne toliko od same trudnoce (koju je divno podnela, bas je Bog blagoslovio u tom smislu) ali paniku od svega onoga sto ta trudnoca znaci u psiholoskom smislu, od gubitka svoje slobode, individualnosti i licnog identiteta, od toga d ali ce biti dobra majka, od toga da li ce voleti dete onako kako mu je neophodno, i tako to. Plakala je jedno 3 put dnevno u proseku, upadala i ispadala iz depresije, pitala se i mozgala, a onda negde oko cetvrtog meseca kad se bebac prvi put mrdnuo - zaljubila se u svog nerodjenog bebana do smrti. KAd je gurnuo lakticem prvi put, gurnuo je preko ivice svih pitanja; i bila je - gotova. Sad da je vidis - ima bebana od 2 meseca, sve bre zna ko matora: s amo joj se sve kazalo! :)
To obozavanje na njenom licu, ta radost u njenom glasu i to uzbudjenje kada ga podigne ili gleda....Tha...
Mislim da je prirodno imati strahove i od trudnoce (u fizioloskom smislu) i od trudnoce i onoga sto ona simbolicki znaci, i od samog porodjaja u tehnickom smislu (bolnica, neadekvatna zdravstvena sluzba itd). Ali sve to dodje na svoje. Nije hrabrost ne plasiti se, hrabrost je strahove prevazici. Ko hoce, nadje nacin; ko nece - nadje opravdanje.....

WithdrawnWater:
Mislim da je prirodno imati strahove i od trudnoce (u fizioloskom smislu) i od trudnoce i onoga sto ona simbolicki znaci, i od samog porodjaja u tehnickom smislu (bolnica, neadekvatna zdravstvena sluzba itd). Ali sve to dodje na svoje. Nije hrabrost ne plasiti se, hrabrost je strahove prevazici. Ko hoce, nadje nacin; ko nece - nadje opravdanje.....
Mislim da je to vec neko odavno rekao.( mojickamala)

indigo:
vidi, ne mislim da je u pitanju nedostatak savrsenstva, nego elementarnog poznavanja stvari, vaspitanja, i malko osecaja licne odgovornosti za izgovorenu rec. bar pola moje brojne porodice je verno, ali veruj da su i malena deca bila naucena da ne izgovaraju sta slicno, i zbog sebe, i zbog drugih.
dakle, mene sto se tice, nema potrebe da se izvinjavas: svako ko kune, vise je rekao o sebi nego o bilo cemu drugom.
Veci deo ove teme ja sam govorila o mogucim uzrocima straha od trudnoce a izmedju ostalih i o razlozima svog straha. A onda cim sam iznela neke svoje zivotne stavove kao komentar na neciju pricu , skociste na mene. Ja ih zastupam bez obzira svidja li se nekom ili ne ili ih licno pogadjali. A to sto sam strah od trudnoce povezala sa belom kugom ne vidim tu nista nelogicno. Sto je veci strah od trudnoce, manji je i broj trudnoca pa samim tim i porodjaja a tako imamo i manje dece.
Ne vidim da sam na ovoj temi iznela bilo kakvu direktnu uvredu, ako nisam u pravu samo reci.

sanja&darko:
Veci deo ove teme ja sam govorila o mogucim uzrocima straha od trudnoce a izmedju ostalih i o razlozima svog straha. A onda cim sam iznela neke svoje zivotne stavove kao komentar na neciju pricu , skociste na mene. Ja ih zastupam bez obzira svidja li se nekom ili ne ili ih licno pogadjali. A to sto sam strah od trudnoce povezala sa belom kugom ne vidim tu nista nelogicno. Sto je veci strah od trudnoce, manji je i broj trudnoca pa samim tim i porodjaja a tako imamo i manje dece.Ne vidim da sam na ovoj temi iznela bilo kakvu direktnu uvredu, ako nisam u pravu samo reci.

Evo kazem ja: nisi u pravu.
Vecina stvari koje ti (na)pises je krajnje nelogicno. Pa i ovo.
Ovo nije direktna uvreda. Samo konstatacija.

Betty:
Šta bi reko pravi Džedaj: face with your fear,
odnosno ne možeš da naučiš da plivaš pre nego što skočiš u vodu.

Nego, nije baš logično ovo u tekstu: ako preduzimaju SVE moguće mere, čemu i dalje panika od neželjene trudnoće?

Što se tiče psihogenog steriliteta, veliki pozdrav za majku prirodu! :P Uvek sam mislila da neće da ti se desi nešto što ne želiš, i obrnuto, znači u pravu sam :wink: Um caruje, a džoka je unutrašnji masažer....:lol: (dok ne odlučiš drugačije)

E sad, ne bih se sasvim slozila. Mislim, nije taj strah i nezelja bebe bas sjajna kontracepcija... U stvari, kako praksa pokazuje (nije pravilo, samo tako ispada) - majka priroda je malo kontradiktorna. Ako si maloljetna ili jos uvjek studiras ili si samo jedno vece bila sa deckom ili si isa njim par mjeseci, ali ne mislis da je to kombinacija tvoga zivota i ne zelis da ostanes trudna - mozes ostati. Uprkos tome sto neces!
E ondak se udas i svi upiru prstom u stomak, kada ce da naraste, pa i sama ocekujes, malo ti frka oko toga a i oko trudnoce itd. I uprkos redovnim odnosima, ljudi cekaju bebu jako dugo iako je ovako, teorijski zele. Ipak, oranizam osjeti da mlada zena jos nije sasvim sa sobom rada da rodi...
Opet, to se tako nekako desava, ali nije pravilo i nije vid kontracepcije.

Back